Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Tanec s vlky

Tanec s vlky (1990)

Viděl jsem to poprvé tak v 5-6 letech, od tý doby se můj vkus hodně změnil, ale Tanec s vlky zůstává stále můj nejoblíbenější film nevim co více dodati.

Hodný, zlý a ošklivý

Hodný, zlý a ošklivý (1966)

Nejlepší western?..né pro každého, ale pro mně určitě. Všechny Leoneho westerny mají to své kouzlo a možná nadpoloviční zásluhu má Enrico Moriccone. Rozhodně mi jsou blíže italské westerny než nažehlený chlapácký kovbojky s Johnem Waynem. Lee Van Cleef jako "zlý" je parádní.

Taxikář

Taxikář (1976)

Když jsem někdy v Praze občas pozoruju lidi kolem sebe a divím se co všechno máme v naší malé rebublice a nedokážu si představit, jaká individua musí být v New Yorku. Špína velkoměsta a jeho obyvatelstva z filmu srčí jedna radost a Robert De Niro byl už i za mladších let špica herecké branže. V ty postavě jsem se našel.

Babička

Babička (1971)

Jelikož mne také vychovávala babička tak je tento film pro mne takový symbol lásky mezi babičkou a vnoučaty. Neukazuje však jen příběh dle knihy, ale také dobové zvyky, trápení poddaných, nádhernou krajinu a hlavně je doprovázen úžasnou hudbou, která navodí dokonale pocit smutku.

Muž z Acapulca

Muž z Acapulca (1973)

Nejoblíbenější film s Belmondem, viděl jsem ho snad tisíckrát a vždycky mám hned lepší náladu.

Hastrman

Hastrman (2018)

Byl a jsem okouzlen. Nemám slov.

Planeta opic

Planeta opic (1968)

"Vyvaruj se bestie člověka neboť on je zástavou ďábla, sám mezi božími tvory zabíjí veden potěšením, chtíčem či rozmařilostí, zabije i bratra svého může li získat půdu jeho, nenech ho volně žít ve velkém počtu, neboť převrátí domov svůj i tvůj v poušť, vyhýbej se mu zažeň ho zpět do džungle, neboť on je nositelem SMRTI!".....když se to tak vezme měli opičáni svatou PRAVDU!

Dědictví aneb Kurvahošigutntág

Dědictví aneb Kurvahošigutntág (1992)

Primitivní a přesto geniální humor, s tolika hláškama, které se staly součástí života. Asi je to film co jsem viděl nejvíckrát a znám ho kompletně zpaměti.

Ovládací panel
8 bodů