Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (4 861)

plakát

Tohle je válka! (2012) 

Celkem povedená komedie na propláchnutí namožených mozkových zavitů. Prostě taková jednoduchá zábava, která nemůže v žádném případě uškodit. Bohužel mi proletěla hlavou takovu rychlostí, že jsem si z ní druhý den skutečně moc nepamatovala, pokud nepočítám hlavní trojici. Ta byla dost výrazná. Očekávala jsem mnohem větší akční jízdu.

plakát

Mikulášovy patálie (2009) 

Opět k nám zavál ten pověstný svěží francouzský vánek. Bylo vidět, že Francouzi nic neztratili ze svého humoru, který je pro ně tolik specifický. Na začátku příběhu jsem měla strach, aby nebyl pouze pro dětské diváky. Na štěstí je určen pro všechny věkové skupiny, takže je úplně jedno, jestli je vám deset nebo třeba šedesát. Každý si tu prostě najde to své. Strašně moc mě potěšila přítomnost Michela Galabru. V prvním momentu jsem ho nepoznala. Zestárl hodně.

plakát

Petr a vlk (2006) 

Velmi vkusně naservírovaná lahůdka, za kterou se skrývalo velké množství vynaložené práce a usílí. To všechno bylo po zásluze odměněno. Hudba Sergeje Prokofjeva byla opravdu originální. Jednu chvíli mi ten hudební motiv přišel jako z jiného světa. Ale na druhou stranu ten příběh skvěle dolaďoval. Také jsem si při sledování vzpomněla na Trnkovy pohádky. Petr prošel v příběhu zajímavou proměnou.

plakát

Ptačí zpěv (2012) (TV film) 

BBC má koně ve své stáji velmi ušlechtilé se skvělým rodokmenem, kteří jsou zárukou kvality. Kdyby tohle šlo říct i o jiných televizních společnostech. Doufám, že to takhle půjde dál a já se dočkám dalších velkých příběhů. Už se na ně samozřejmě hodně těším. Vždycky je to zážitek. Neokoukané herce považuji za velké plus. Knižní předlohu jsem nečetla, ale určitě to napravím.

plakát

Hunger Games (2012) 

Doufám, že to takhle nikdy nedopadne, i když podle dnešních úžasných reality show má k něčemu podobnému lidstvo směle nakročeno. Lidé přestávají být soudní a zvrácenost jim není cizí. Úplně se stačí kolem sebe rozhlédnout. Nejsem tady od toho, abych moralizovala. Rozhodně nejsem svatá, ale to asi nikdo. Diváci mají rádi krev, násilí a emoce. Nějak jsem se nemohla zbavit pocitu, že je tady všechno moc ploché a prázdné a taky, že je to pro diváky s nižší věkovou hranicí než jsem já.

plakát

Elena Undone (2010) 

Herečky v hlavní roli se perfektně sedly. Bylo mezi nimi takové jiskření a chemie, že jsem myslela, že mi ta výbušná směs odpálí obrazovku počítače. Je také velmi dobře poznat, že tenhle příběh má na svědomí žena. Je fakt, že ženy uvažují trošku jinak než muži. Režisérka zkrátka věděla co chce natočit a taky to natočila. Jen nemusela tolik využívat toho vyprávěče, kterého hrál Sam Harris. Scény s ním mi vadily, protože to narušoval celistvost příběhu. Jako by byl divák z něčeho vytržen a potom vhozen do něčeho dalšího. Prý je tady nejdelší polibek ve filmové historii. To by mě skutečně zajímalo, kdo na to vůbec přišel.

plakát

Klíč k minulosti (2010) 

S retrospektivními snímky nemám žádný problém. Dokonce mě to prolínání minulosti a současnosti baví. Úplně nejradši mám, když to nakonec vyústí v něco zajímavého. Je to velmi smutný a silný příběh. Strašně mu ale ubližuje jeho délka, která mi přišla přehnaná. Prospělo by zkrácení tak o dvacet minut. To už tu někdo zmiňoval,takže s tím souhlasím. O Velodromu už jsem něco málo slyšela, ale teprve teď jsem si to všechno v hlavě srovnala. No, takže i Francie má pořádné máslo na hlavě. Za tohle by se měli prapadnout hambou a odprosit na kolenou. Taky jim to s tou omluvou trvalo až do roku 1995. Jak to ta Kristin Scott Thomas dělá? Vždyť ona nestárne a navíc vypadá lépe a lépe.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Plymouthský expres (1991) (epizoda) 

Tušila jsem, kdo za tím vším stojí. Zajímali mě proto jeho pohnůtky. Ty nakonec nepřekvapily, protože byly zcela obyčejné, i když vymyšleno to bylo dobře. Žádný zločin na štěstí není dokonalý. Na geniálního detektiva si stejně nikdo nepříjde.

plakát

Pan Tau - Pan Tau se vrací (1975) (epizoda) 

Nám se taky jednou stalo, že nám v domě vypadla roura od kamen, když bylo všechno naklizeno včetně vypraných záclon. Ovšem, červené saze jsme neměli. Rodina Urbanových byla příjemná a civilní. František Peterka neměl chybu. Jen jsem ho trošku litovala, když musel pochodovat s tou rourou na hlavě nebo co to vlastně bylo.

plakát

Texaský kat (2011) 

Po pravdě řečeno jsem podle názvu filmu očekávala něco úplně jiného. Příběh měl sice obrovský potenciál, ale by trestuhodně zahozený. Herecké obsazení bylo povedené, ale taky pořádně nevyužité. Aby si herci za nějaký čas neříkali, že hráli v pěkné konině. Pokus o rádoby atmosferickou kriminálku vyšel tak nějak na prádno.