Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (4 861)

plakát

Hugo a jeho velký objev (2011) 

Hned při úvodních scénách se mě zmocnil naprostý úžas a velký obdiv a ty pocity mě neopustili ani po odchodu z kina. Fascinovaně jsem sledovala to, co se právě před mýma očima odehrávalo. Martin Scorsese natočil velmi milý film a vzdal poctu filmovým průkopníkům. Sacha Baron Cohen by měl konečně přestat dělat kraviny. Normální postavy mu sedí mnohem lépe.

plakát

Nejistá sezóna (1987) 

Skutečně velmi zajímavý pohled do světa za oponou, kam se normální člověk asi hned tak nedostane. Tenhle film se dá brát samozřejmě i jako dokument, který má velkou vypovídající hodnotu. Na Nejistou sezónu by se měl podívat každý, koho zajímá jak to tehdy bylo s malými divadly a jak to chodilo. Není to tedy film pouze pro milovníky Cimrmana.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Tajemství levného bytu (1990) (epizoda) 

Hercule Poirot byl jako vždy skvělý. Agent FBI Burt byl strašný vůl. S ním to musela FBI skutečně dotáhnout daleko. Vždyť by s ním musel každý vyběhnout jak s horkým popelem. Poirot používá skutečně nevšední metody pátrání a hlavně u toho pracuje mozkem, což je důležité. Tenhle díl beru jako oživení. Čekala jsem, že když Poirot ukáže na své dlani vyndané náboje z pistole, tak je nechá spadnout na zem. Bylo by to zajímavé gesto.

plakát

Život je ples (2012) (seriál) 

Nechápu, proč Vilma Cibulková vypadala starší než ve skutečnosti je. Tohle je přesně ten případ, kde je trestuhodně nevyužitý potenciál. Herci měli rozhodně navíc. Někteří v podstatě neměli ani pořádně co hrát. Epizody jsou nevyvážené. Nepotřebuji žádnou crazy komedii, která by byla přepálená, ale od tohoto seriálu jsem chtěla prostě víc. Neuškodilo by více šťávy. Tahle plejáda herců přece ještě nepatří do starého železa. Domovy důchodců nebo seniorů by neměly vypadat jen jako odkladiště lidí, které už nikdo nepotřebuje. Písnička, kterou zpívá Suchý se velmi rychle vrývá pod kuži a je pravdivá .

plakát

Zlatník Ondra (1995) (TV film) 

Maskéři si na Michalovi Kavalčíkovi vyzkoušeli pořádně silný make up. V několika scénách byl strašně oranžový až to působilo nepřirozeně. Jinak byla pohádka příjemná díky hercům, kteří se snažili co jim síly stačily. Exteriéry byly pěkné.

plakát

O Držgrešlovi a Drždukátovi (1997) (TV film) 

Moc dobrý nápad. Ale potenciál byl daleko vyšší, škoda, že nebyl využit maximálně. Někteří herci šíleně přehrávali, možná, že to tak měli napsáno ve scénaři. Ovšem, poučení plynoucí z pohádkového příběhu si po shlédnutí odnese každý

plakát

Tarzanova smrt (1962) 

Podle názvu by si každý mohl myslet, že jde o smrt legendárního pána opic. I já jsem si to myslela a hned jsem byla vyvedna za svého omylu. Ovšem, tenhle film má s ním jen velmi málo společného. To se týká pouze osudů obou postav a tam také veškerá podobnost končí. Rudolf Hrušínský byl výborný. Tenhle nebude patřit k těm, které bych musela nutně vyhledávat častěji než je zdrávo.

plakát

Neohlížej se, jde za námi kůň! (1979) 

Také jsme se na základní škole takhle honili. Ale nic pořádného z toho stejně nevzešlo. Ovšem, motokára to bylo jiné terno. Sousedi podobným způsobem vyhráli kozu. To byla taky docela sranda, protože bydlíme v paneláku. Jenom ta představa živé kozy na balkóně mě ještě teď dostává do kolen. Na štěstí ji druhý den po výhře dopravili k babičce na venkov. Tam to pro ni bylo mnohem lepší.

plakát

Černá sobota (1960) 

Začátek byl zvláštní. Myslela jsem, že sleduju nějaký československý filmový týdeník. Bez takového začátku bych se klidně obešla, protože mi přišel až moc násilně naroubovaný. Pak se z toho samozřejmě vyvinul celkem obyčejný kriminální příběh. Takových bylo natočeno hodně. Byl ale velmi dobře obsazený. Potěšil mladý Lubor Tokoš. Málem jsem ho nepoznala, protože jsem ho přece jenom výdávala jako staršího muže s bílými vlasy a vousy a to většinou v dědečkovských rolích.

plakát

U snědeného krámu (1933) 

Vlasta Burian se ve své roli rytmistra Kylliana přímo vyžíval. Překvapilo mě, že jeho role není nijak bláznivá, ale patří mezi ty vážnější. Prsil se jako holub a chvílemi to vypadalo, že má místo páteře pravítko. Takové držení těla jsem dlouho neviděla. Pro mě bylo trošku nezvyklé vidět Františka Smolíka s černými ulízlými vlasy. Jeho postava Martin Žemla byla moc velký dobrák. Doplatil na to, že byl poctivý a že si myslel, že všichni lidi jsou stejní jako on. Nemám žádný problém udělit filmu plný počet hvězd.