Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (4 861)

plakát

Divoká zahrada (2015) 

Mary Reynoldsová zasazuje své návrhy zahrad do krajiny jako by tam odnepaměti patřily a dokonale splynuly a zapadly do svého okolí. Její zahrady jsou přímo magické. Bude to i jejími kořeny. Irové jsou zvláštní lidé, myšleno v dobrém. Člověk v nich najde klid a energii tolik potřebnou pro další náročný den. Za zachování divoké přírody se musí bojovat, proto ji v takovém boji fandím, jen kdyby bylo takových lidí více. Z filmu bylo cítít, že musí být velmi citlivý a pokorný člověk dobře si uvědomující vlastní kořeny a to je moc dobře. Tenhle film mě překvapil.

plakát

Viktor Frankenstein (2015) 

Pořád to samé téma. Nespočetně krát zpracované. Pokaždé s jiným rukopisem pana režiséra nebo scénáristy, který se snaží přijít na světlo s originálnějším zpracováním slavného příběhu než ten předchozí. Takže se nám tu opět jedno takové naskytlo. Jako horor mě tohle dílo zrovna 2x nezaujalo. Asi už jsem poněkud otřískaná. Jako drama o jednom maniakovi mě to zaujalo mnohem víc. Viktor Frankenstein byl génius a zároveň šílenec. A mezi genialitou a šílentstvím neexistuje téměř žádná hranice. Jedno prostě stírá druhé. Je to jenom náš úhel pohledu na věc v danou chvíli. Zajímalo by mě, jak by celé tohle dílo dopadlo, kdyby se ho s vervou sobě vlastní zhostil Stephen King. Byla by to velmi čtivá povídka. Jak už jsem jednou někde neopatrně na plnou pusu řekla, tak bude z Daniela Radcliffea dobrý herec. Už to z daleka není jen Potterovic kluk. Roste stejně tak, jako rostou jeho herecké zkušenosti. A za to dám ruku do ohně.

plakát

Nejdelší jízda (2015) 

Scott Eastwood je pravým synem svého otce. Jen tak dál, Scotte, ukaž jaká krev ti koluje v žilách. Jablko nepadá daleko od stromu. Film má dvě příběhové linie a každá z nich může fungovat zcela samostatně. Může se zdát, jakoby ani jedna k druhé nepatřila. Vše se ale hezky protne. Obě mají jediné pojítko a tím je Alan Alda. Už je to hodně starý pán, ale pořád vypadá dobře a má chuť i hrát. Díky Bohu za to. Hlavně ho stále dabuje Pavel Travníček. To je velké plus. Dojemný a pravdivý film. Láska si žádá oběti.

plakát

Občan X (1995) (TV film) 

Masoví (sérioví) vrazi si vládnoucí režim nevybírají. Je jim úplně jedno, jestli zrovna vládnou ignorantské duté komunistické hlavy nebo anglická královna. Prostě se vyskytnou a něco nastratuje jejich chování. Že to byl ale seriózně vyhlížející chlap s rodinným zázemím a prací, třeba klidně váš dobrý soused od vedle. Pak ho něco spustí a je z něho monstrum. Před panem vyšetřovatelem musím smeknout. Vyšetřovat šílence v šílené době, nad sebou samolibé soudruhy, to teda nebyl žádný med. Byrokracie je příšerná a k zeblití. Musel být pod hrozným tlakem a stresem. Ta dovolená na psychiatrii taky určitě nebyla procházkou růžovým sadem. O ruských blázincích a sanatoriích kolují nejrůznější legendy, jak moc jsou pravdivé nechci ani tušit. Nebyla ta černá pistole v závěru filmu náhodou rakouský Glock. Vždycky jsem si myslela, že Rusové jsou na své zbraně poměrně hrdí, ale tohle je film z americké produkce. Já jenom, že vypadala, jako když vypadla Laře Croftové z ruky.

plakát

Prach a broky (2015) (amatérský film) 

Nejdříve jsem nevěřila vlastním očím, co že jsem si to na CS filmu vůbec pustila. Odrovnala mě jména jednotlivých loupžníků, ale proč ne. Vždyť všichni byli skuteční lotři, o které velmi stálo samotné peklo. Na nehercích bylo vidět, že nemají zkušenosti s filmováním, ale byli poctiví a bylo vidět, že do toho jdou s citem, zápalem a hlavně srdcem a to se taky počítá. Velmi mile mě překvapila choreografie soubojů. To jsem teda koukala z otevřenou pusou, že amatéři umí něco takového zvládnout. Za ty bitky by se nemusela stydět ani ČT. Některé její pohádky a dobrodružné filmy za moc nestojí. Maska hrbáče a ďábla neměla chybu. Skvělá práce. Ze zlé hraběnky se dalo vytěžit mnohem víc. Mohla z ní být skutečná mrcha, krvelačná bestie. S kudlou v ruce jí to šlo. Chvilku mi připomínala Bathoričku nebo Sisu Sklovskou. Byla to prostě výrazná postava. Našlo by se tu i dalších pár výrazných typů. Věřím, že se ani jeden z nich neztratí. Byla by to škoda o ně přijít. Taky věřím, že tahle pohádka pro dospělé má nárok na úspěch a že tahle zkouška ohněm za to stála. Vím, že to není lehká práce a že je to opravdová řehole, ale pokračujte. Jen tak dál. Dobrá práce, drazí tvůrci. Doufám, že se dočkám i dalšího počinu. Tohle totiž není žádný výkřik do tmy.

plakát

Creed (2015) 

Stačilo mi pouhých pět minut, abych přesně věděla jakým směrem se tenhle příběh bude ubírat. Že by křišťálová koule na stolku? Asi ne. Nicméně, ta předvídavost mě od dalšího sledování vůbec neodradila. Snadno jsem si k Adonisovi našla cestu. Tenhle typ postav mám ráda. Při zápasu s Anglánem jsem mu pořádně fandila a řvala na něj, ať vstane. Sylvester Stallone je sice už chlapík v letech, ale stále má mé velké sympatie jako Rocky Balboa. On je prostě velká legenda. Klasický hudební motiv z Rockyho je třešinka na dortu. Cítila jsem v očích sůl.

plakát

Celebrity s.r.o. (2015) 

Režisér je malý pán, za vším hledej producenta. Pokud je ten producent v sukních a má podobu Vilmy Cibulkové, tak nás chraň od všeho zlého. Mimochodem, Vilma Cibulková byla výborná. Postavu Ladislava Mrkvičky jsem litovala. Byl to přesný opak paní producentky. Paní producentku ještě hezky doplňuje úřadující mafián, takže v jejich podání jde o třeskavou kombinaci. Dobrá ukázka toho, jak to vlastně chodí s nekonečnými seriály, které vaří z vody a nutně potřebují nějakou vzpruhu. Čekala jsem slátaninu a nakonec byla mile překvapená.

plakát

Případ žárlivého muže (1986) (TV film) 

Takhle kriminálka by mohla moc dobře fungovat na papíře vydaná jako zvláštní příloha v časopise nebo možná jako nějaký díl krimiseriálu. Jen trošku osekat a vyšperkovat. Divadlo a jeho herecké zákulisí je velmi atraktivní prostředí. Proč všichni byli tak křečovití a našponovaní? Celé mi to přišlo jako spíchnuté horkou jehlou.Žárlivost je ale dobré nosné téma. Je to pěkně nebezpečná emoce, zvlášť když přestane být zvládnutelná a přemění se v hnací motor. Dvě hvězdičky dávám za herce, které mám ráda.

plakát

Stalo se jedné neděle (1985) (TV film) 

Velmi nenáročný skoro detektivní příběh. Jiří Sovák byl jako kapitán ve výslužbě moc příjemný. Takhle nějak si představuju starého policajta, který ukončí aktivní službu a jen tak se k něčemu zcelá náhodně připlete a chce něco rozlousknout. Jiřiny Bohdalové paní spisovatelka, která fušovala, panu kapitánovi do řemesla, byla pěkně protivná ženská. Vyřešení celého případu mě nepřekvapilo, ale i tak pobavilo. Mám totiž podobnou zkušenost.

plakát

Rapl - Série 1 (2016) (série) 

V seriálu je velmi zvláštní, fascinující, pohlcující a přitažlivá atmosféra, hodně podobná severským krimi (Nesbo atd.), se kterými se v literárním rybníčku roztrhl pytel, ale díky za ně. Ta zvláštní sklíčenost a neutěšenost drsného kraje má něco do sebe. Mňam. Líbí se mi tu i letící kamera ve velké výšce, když pod ní jede auto lesním úsekem. To všechno dává seriálu punc originality. O titulkách a hudbě ani nemluvím. Já jsem Hynka Čermáka v poslední době moc nemusela, ale tady v mých očích jako major Kuneš stoupnul hodně vysoko. Je to svérázný a drsný policajt, používající neortodoxní metody, které samozřejěm vychízejí z jeho životních zkušeností. Tenhle chlap má samozřejmě i svoje mouchy a bubáky, se kterými se pere podle svého vlastního uvážení. Není to žádný hňup a je dostatečně inteligentní. V životě si něčím prošel a toho formovalo a má velké charisma. Dá se s ním velmi snadno ztotožnit. Připomíná mi legendárního Schimanskiho, kterého mám pořád ráda.