Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (33)

plakát

Vraždy v Midsomeru (1997) (seriál) 

Můj nejoblíbenější detektivní seriál. Nedovedu si představit víkend bez Barnabyho. Dokonce i nové díly s Johnem Barnabym jsou stejně vynikající jako ty dřívější. Doufám, že se v Midsomeru bude ještě dlouho vraždit :)

plakát

Profil zločinu (2009) (seriál) 

První série mě doslova nadchla. Po stále vysílané Julie Lescaut vítaná změna. Chloe je naprosto úžasná. Obdivuji tu herečku za tak skvělý výkon. Jsem zvědavá na další díly s novým majorem. V prvním díle to vypadalo velmi zajímavě, tak doufá, že si to nepokazí. Zatím dávám radši 4, třeba po dalších dílech hodnocení upravím.

plakát

Případy detektiva Murdocha (2008) (seriál) 

Viděla jsem téměř všechny díly, konkrétně po 5.díl 5. série. Naprosto nechápu proč má tento seriál tak nízké hodnocení. Je to kvalitní detektivka odehrávající se v zajímavém prostředí, se zajímavými zápletkami a s velmi dobrým hereckým obsazením. U každého dílu se člověk i zasměje a slabší nátury možná i popláčou. Postavy jsou velmi dobře napsány a prostředí Toronta 19.století je určitě velmi zajímavé a ne zcela běžné. V době kdy v každé detektivce jen vezmou DNA a případ je vyřešen je jistě dobrým osvěžením podívat se jak se to asi dělalo dříve a jaké byly počátky kriminalistiky. Dávám rozhodně pět hvězd.

plakát

Whitechapel (2009) (seriál) 

Po shlédnutí všech tří sérií, velmi doufám, že bude i čtvrtá série. Seriál má úžasně ponurou atmosféru a vše se točí kolem kriminálních případů z minulosti. Ať už se jedná o Jacka Rozparovače či jiné hrůzné vraždy v historii. Postavy inspektora Chandlera s obsedantně kompulsivní poruchou a jeho seržanta Milese se skvěle doplňují. Poslední díl třetí série má úžasné finále, které vyrazí dech. Ale nedoporučuji lidem, kteří rádi Happy endy :))

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

První série skvělá, začátek druhé ještě lepší. Po psu Baskervillském jsem zvědavá na poslední díl druhé série a prý se pracuje i na třetí. Nenapadlo by mě, že z klasiky se dá vytvořit tak skvělý moderní seriál. Skvěle zahráno, skvěle napsáno. Při A Scandal in Belgravia jsem se i dost nasmála. Cumberbacht a Freeman jsou spolu jedineční.

plakát

Cranford (2007) (seriál) 

Krásné pohlazení po duši. Tento seriál je opravdu příjemný a můžu jen doporučit. Skvěle jsem se zasmála a i slzy mi tekly. Moc pěkně natočeno.

plakát

Slečna Emma (2009) (seriál) 

Romola Garai jako Emma, dalo mi to nějaký čas její podání skousnout. Pro ty kdo znají Emmu z roku 1996 v podání Gwyneth Paltrow je to určitě poněkud nezvyklé. Gwyneth podala Emmu jako kultivovanou mladou dámu, sice asi trošku namyšlenou a egoistickou, a v podání Romoly se jedná o pubertální holku. Vzhledem k tomu, že jsem prozatím nečetla knižní předlohu nemohu tedy říci, které podání této postavy je lepší. Asi je lépe je nesrovnávat a brát je taková jaká jsou. Každopádně toto čtyřdílné zpracování je velmi zdařilé. Johny Lee Miller je jako Mr. Knightley úžasný a stejně tak i v Mansfield Park jako Edmund.

plakát

Emma (1996) 

Viděla jsem ji několikrát a ještě nejspíš několikrát uvidím. Má skvělou výpravu, kostýmy, interiéry i exteriéry jsou úžasné. Jeremy Northam jako pan Knightley je neodolatelný. No a Gwyneth je okouzlující.

plakát

Havaj 5-0 (2010) (seriál) 

Po shlédnutí pilotu 3hvězdy a nyní po shlédnutí dalších dvou dílů musím jednu přidat. Slunce, pláže a akce. Krásně prosluněná atmosféra, celkem slušné hlášky a sympatické hlavní postavy. Úžasné béčko, které stojí za to shlédnout.

plakát

Kriminálka New York (2004) (seriál) 

První série je jednoznačně trošku divná. Ale člověk tomu nakonec přijde na chuť. Zvlášť když se změní prostředí jakéhosi málem skladiště a laborku přestěhují do moderního prostředí. No a když ještě ze seriálu odejde podivná Aiden, je už vše o hodně lepší. Musím říct, že od druhé série je to opravdu pěkná podívaná a určitě bych tuto Kriminálku dosadila na druhé místo za Las Vegas. Detektiv Mac Taylor je rozhodně sympatičtější než zrzoun z Miami a i ostatní postavy jsou mnohem lépe zahrané. A co mě naprosto uchvátilo, je použití různých písní na začátku každé epizody a pohledy na New York. Opravdu skvělý nápad.