Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (33)

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

První série skvělá, začátek druhé ještě lepší. Po psu Baskervillském jsem zvědavá na poslední díl druhé série a prý se pracuje i na třetí. Nenapadlo by mě, že z klasiky se dá vytvořit tak skvělý moderní seriál. Skvěle zahráno, skvěle napsáno. Při A Scandal in Belgravia jsem se i dost nasmála. Cumberbacht a Freeman jsou spolu jedineční.

plakát

Cranford (2007) (seriál) 

Krásné pohlazení po duši. Tento seriál je opravdu příjemný a můžu jen doporučit. Skvěle jsem se zasmála a i slzy mi tekly. Moc pěkně natočeno.

plakát

Mansfieldské sídlo (1999) 

Budu si muset přečíst knihu. Viděla jsem dvě zpracování Mansfield Parku a každé je jiné. Samozřejmě kostra díla zůstala, ti co se měli dostat k sobě se dostali. Fanny v pojetí Frances O'Connor se mi opravdu líbila a Jonny Lee Miller jako Edmund byl roztomilý. Neříkám, že se jedná o nějaký majstrštyk, ale na příjemně strávený večer je to opravdu hezký a vhodný film, tedy pokud nedáváte přednost třeba hororům :))

plakát

Slečna Emma (2009) (seriál) 

Romola Garai jako Emma, dalo mi to nějaký čas její podání skousnout. Pro ty kdo znají Emmu z roku 1996 v podání Gwyneth Paltrow je to určitě poněkud nezvyklé. Gwyneth podala Emmu jako kultivovanou mladou dámu, sice asi trošku namyšlenou a egoistickou, a v podání Romoly se jedná o pubertální holku. Vzhledem k tomu, že jsem prozatím nečetla knižní předlohu nemohu tedy říci, které podání této postavy je lepší. Asi je lépe je nesrovnávat a brát je taková jaká jsou. Každopádně toto čtyřdílné zpracování je velmi zdařilé. Johny Lee Miller je jako Mr. Knightley úžasný a stejně tak i v Mansfield Park jako Edmund.

plakát

Emma (1996) 

Viděla jsem ji několikrát a ještě nejspíš několikrát uvidím. Má skvělou výpravu, kostýmy, interiéry i exteriéry jsou úžasné. Jeremy Northam jako pan Knightley je neodolatelný. No a Gwyneth je okouzlující.

plakát

Mansfieldské panství (2007) (TV film) 

Už druhé filmové zpracování Mansfield parku, které jsem viděla. a pokud mohu říci, obě jsou celkem dobrá, dosti odlišná, což jsem uvítala. Ikdyž na Billie Piper jako na Fanny jsem si musela dost zvykat. Překvapil mě tu Blake Ritson jako Edmund. Viděla jsem před pár dny Slečnu Emmu z roku 2009, kde tento herec hraje Mr.Eltona, takže mi chvilku trvalo, než jsem ho začala brát jako kladnou postavu, protože jako Mr. Elton byl opravdu úžasně slizký. Takže abych to shrnula, příjemné pokoukání, miluji tu poklidnou atmosféru austenovských filmů, v dnešní uspěchané době není nic lepšího než kouknout na takovýto příjemný film.

plakát

Havaj 5-0 (2010) (seriál) 

Po shlédnutí pilotu 3hvězdy a nyní po shlédnutí dalších dvou dílů musím jednu přidat. Slunce, pláže a akce. Krásně prosluněná atmosféra, celkem slušné hlášky a sympatické hlavní postavy. Úžasné béčko, které stojí za to shlédnout.

plakát

Kriminálka New York (2004) (seriál) 

První série je jednoznačně trošku divná. Ale člověk tomu nakonec přijde na chuť. Zvlášť když se změní prostředí jakéhosi málem skladiště a laborku přestěhují do moderního prostředí. No a když ještě ze seriálu odejde podivná Aiden, je už vše o hodně lepší. Musím říct, že od druhé série je to opravdu pěkná podívaná a určitě bych tuto Kriminálku dosadila na druhé místo za Las Vegas. Detektiv Mac Taylor je rozhodně sympatičtější než zrzoun z Miami a i ostatní postavy jsou mnohem lépe zahrané. A co mě naprosto uchvátilo, je použití různých písní na začátku každé epizody a pohledy na New York. Opravdu skvělý nápad.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Koukám, že jsou tu celkem rozporuplné komentáře a i to hodnocení není úplně vyrovnané. Já za sebe musím říct, že jsem od Relikvií smrti očekávala pouze a jen nudu. Minulý díl, který se celý točil jen kolem ,,muckání", mě naprosto odradil od jakéhokoliv těšení se na další díl. A vida, jaká změna. Další díl je už někde jinde. Konečně se objevilo trochu akce, kouzla lítají, prostředí je stále temnější. Sice taky nejsem moc fanda toho, že film rozdělili do dvou dílů, ale filmu to nakonec tolik neuškodilo. Jen doufám, že dvojka pojede na stejně temné vlně a závěr bude monstrózní.

plakát

Princ z Persie: Písky času (2010) 

Velmi příjemně koukatelný film. Ikdyž jsem ho shlédla v poněkud horší kvalitě obrazu, tak mě příjemně překvapil. Spousta akce, celkem rozumný příběh a sympatické hlavní postavy, co víc si přát. A hlavně patří dík tvůrcům, že z dobrého akčního dobrodružství neudělali romantický slaďák.