Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Obsahy (3)

Šumař na střeše

Šumař na střeše (1971)

Muzikál ŠUMAŘ NA STŘEŠE vypráví o radostech a strastech rodiny zbožného, ale velmi chudého mlékaře Tovjeho. Tovje spolu se svou manželkou a pěti dcerami žije v jedné ukrajinské židovské komunitě. Vše v životě Tovjeho rodiny se točí kolem zažitých židovských tradic. Když postupně tři dcery dospívají, rozhodnou se Tovje s manželkou vyvdat je tak "jak tradice praví". ŠUMAŘ NA STŘEŠE je muzikálový příběh o štěstí, lásce, tradicích, schopnosti a bolesti spojené s "porušením" léta zažitých zvyklostí a v neposlední řadě o paralelně se odehrávajících tragických událostech (pogrom, předrevoluční období). V roce 1971 byl snímek nominován na Oscara, a to celkem v 8 kategoriích. Z 8 nominací nakonec získal 3 Oscary - za kameru (Oswald Morris), hudbu (John Williams) a zvuk (Gordon K. McCallum, David Hildyard).

Pelle Dobyvatel

Pelle Dobyvatel (1987)

Je závěr 19. století. Do dánského přístavu na ostrově Bornholm právě přijíždí loď se švédskými emigranty. Mezi nimi se také nachází Lasse (Max von Sydow) a jeho syn Pelle (Pelle Hvenegaard). V Dánsku hledají a očekávají lepší život, práci, svobodu a nezávislost. Lasse a Pelle nakonec dostávají nabídku práce na rozlehlé farmě. Jejich očekávání však nejsou naplněna - místo svobody a nezávislosti nalézají opovržení, neúctu a despekt. Stále však ve svých myslích drží naději na lepší život Snímek Billeho Augusta PELLE DOBYVATEL je filmovým zpracováním románu Martina Andersena Nexö. Pro své nesporné kvality získal snímek celou řadu ocenění: Zlatá palma, Oscar, Zlatý globus či Felix.

Radiohead: 7 Television Commercials

Radiohead: 7 Television Commercials (1998) (video kompilace)

6 tvůrců mapuje v 7 videoklipech tvorbu jedné z nejvýznamnějších britských kapel závěru minulého a počátku nového tisíciletí - RADIOHEAD. Jedná se o výběr klipů ze dvou alb, a to THE BENDS (1995) a OK COMPUTER (1997). Konkrétně se jedná o videoklipy: 1. PARANOID ANDROID (Magnus Carlsson), 2. STREET SPIRIT (FADE OUT) (Jonathan Glazer), 3. NO SUPRISES (Grant Gee), 4. JUST (Jamie Thraves), 5. HIGH AND DRY (U. S. VERSION) (Paul Cunningham), 6. KARMA POLICE (Jonathan Glazer) a 7. FAKE PLASTIC TREES (Jake Scott).

Reklama