Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (8)

plakát

Lída Baarová (2016) 

Popravdě, tenhle film mě celkem mile překvapil (i přes odpor k Renčovi a jeho politickým přátelům). Čekala jsem dojemný a obhajující příběh o kontroverzní Lídě Baarové, ale potěšilo mě, že tvůrci nechali na vás, ať si na ni uděláte názor. Nebyl to film, ve kterém šlo o to, ukázat hrůzy nacismu, ty stejně všichni známe a filmů je o nich dostatek. Zkrátka jen popisoval několik let života herečky, která chtěla být slavná a udělala pro to vše, co mohla. Táňa byla v roli skvělá, make-up, účesy, kostýmy nádherné. Samozřejmě předabování německých herců bylo hrozné (jak už to s předabováním bývá), ale jinak by se celý film mluvilo německy, což by se českým divákům asi taky moc nelíbilo. Škoda jen některých scén, které asi měly být komické (pokud ne, tak rozhodně byly) a které mi přišly jak z jiného světa - strašidelný sex Baarové s Goebbelsem, Mádlova prosba a celá postava Stašové. Myslím, že film neurazí, na české poměry mi přijde výprava velkolepá a kostýmy jsou rozhodně hodny obdivu.

plakát

Dantovské peklo (2010) odpad!

S původní první knihou z Božské komedie to má společné snad jen ten název Peklo. Zatímco Dante plánoval morálně poučit, tady stříká jen krev na všechny strany. Naprosto souhlasím s CheGuevarou.

plakát

Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu (2004) (TV film) 

Doteď si nejsem jista, jestli tento snímek měl být parodií nebo snahou o nového Indyho. Ať tak či tak - nepovedlo se ani jedno. Asi jsem nepochytila humor, který se tam nejspíš nacházel, mně to přišlo dětinské. A komando smrti, které se skládalo z vyzáblého klučíka, ještě vyzáblejší blondýnky a 70letého dědy??? Nemám slov...

plakát

Stalo se (2008) 

Tak tohle ne. Nápad? Prospěl (sice k vyznamenání má daleko, ale prospěl). Zpracování? Neprospělo. A herci? Tak ti už vůbec ne. Nějaké emoce se u hlavní ženské postavy (Zooey Deshanel) ukazují pouze v míře vykuleností jejích očí. A ten chlápek(Mark Wahlberg)? Naprosto nezajímavý a nesympatický. Scénáristi si asi neuvědomili, že když do celého filmu vloží jeden (dejme tomu vtipnej) monolog ke kytce, bude to vypadat nuceně. Když už chtěli, měli mu napsat scénář přetékající sarkasmem. Když už nic jinýho, bylo by to aspoň vtipný.

plakát

Spalovač mrtvol (1968) 

Tento film mě poněkud zklamal. První půlka filmu mě vážně nezaujala, spíš bych řekla nudila a nakonec se z něho vyklubal velmi politický snímek a to sem vážně nečekala. Ale, samozřejmě, výkon Hrušínského byl poklony a obdivu hodný. Dále se mi velice líbil nápaditý a originální střih, režie, záběry... A oslovení jako Čarokrásná, Líbezná a Nebeská mě naprosto pohltila. Říkám si, že bych ho měla shlédnout ještě jednou, při tak kladných recenzích, ale jsem ráda, že jsem to vydržela jednou...

plakát

Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem (2007) 

Na tomto filmu mě hlavně zaujaly nádherné záběry, ať už se jedná o krajinu nebo postavy. Jinak se mi ale Zabití Jesseho Jamese zdálo zdlouhavé a hrozně protáhlé, možná určitým dílem kvůli již zmiňovaným kamerovým záběrům. Ze začátku jsem měla problém od sebe rozpoznat jednotlivé postavy, ale všechny herecké výkony, v čele s Bradem Pittem, byly výborné. Poslední třetina filmu byla opravdu podařená a podle mě mnohem zajímavější než předchozí hodina a půl. I když nemůžu říct, že by mě film nějak moc bavil, tak jsem zůstala do konce a za herecké výkony a kameru si film u mě vysloužil 3 hvězdy.

plakát

Wanted (2008) 

Ze všech stran jsem slyšela jen kladné recenze, a tak jsem i přes počáteční odpor (nemám ráda Angelinu Jolie) usedla do sedačky v kině, ale toto jsem opravdu nečekala. Prvních asi deset minut jsem si nebyla jistá, jestli je to upoutávka nebo už běží film, ale když se objevila Angelina s jejími velmi odvážnými a nemožnými tríčky, byla jsem si jistá, že to, na co koukám je opravdu TEN opěvovaný Wanted. Místy se objevil slabý vtip, místy jen nevydařený pokus. Vizuální efekty opravdu vytknout nemůžu, na ně se asi autoři soustředili víc než na nějaký smysl nebo scénář filmu. Ale musím uznat, že konec byl opravdu působivý (až na tisíc mrtvých krys, které za nic nemohly a nikomu nic neudělaly). A tak za vydařený konec a dobré efekty uděluji 2 hvězdy.

plakát

Mumie: Hrob Dračího císaře (2008) 

Nevýhoda tohoto filmu je, že se dá srovnávat s dvěma předchozími díly. První i druhá Mumie byla vtipná, svižná a stále o stejné mumii. Ale jak se říká: změna je život, a tak se O´Connellovi přesunuli do Číny a oživili Dračího císaře i s jeho terakotovou armádou. Dále se liší herečkou, která představuje Eve, podle slov autorů nikoho nemůže překvapit, že se postava po deseti letech trochu změnila, ale podle mě je to až moc velká změna jak ve vzhledu (to by mi ani moc nevadilo), ale hlavně v chování a to už autoři vyžehlit ničím nemohou. Třetí Mumie již nemá tolik humoru jako dvě předtím, protože předchozí kombinace O´Connellových (Fraser,Weisz) byla brilantní. Ale za (díkybohu) stále stejného Jonathana (Hannah) a velmi vydařené a strhující efekty (ať už ohňostrojový výbuch auta, Yetti nebo závěrečná bitka) si toto nepodařené navázání zaslouží 2 hvězdičky.