Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Horor

Recenze (1 155)

plakát

Nikdo tě nezachrání (2023) 

Překvapivě roztomilej a inovativní skoro-němej bubufilm, kterej opět dokazuje, že téma UFO+trauma je prostě dobrá kombinace. Dovedu si představit, že bejt to černobílý s průstřelama extraterrestriálních barev je to ještě lepší.

plakát

Out of Darkness (2022) 

Skvěle natočené, napínavé, parádní hudba a super paleta barev, ale ty bílý zuby, pleť ošetřovanou kolekcemi z Notina a vesměs nezajímavý klišé postavy (s výjimkou hlavní hrdinky) jim neodpustím. Lepší tři.

plakát

Vymítač ďábla: Znamení víry (2023) 

Vlastně lepší než jsem čekal. Našlánuto to mělo na docela dobrý průměrný tři, ale pak scénáristům (pravděpodobně pod výhružkou zprznění svým hado-pyjem) musel asi začít našeptávat Pazuzu, protože jinak si nedovedu vysvětlit ten zcela iracionální a klišoidně levnej twist s Ellen Burstyn a pitoreskní závěrečnou scénu, která vypadala jak kdyby byla napsaná ve stylu "Ještě máme 30 vteřin, co tam dát třeba tohle?". Nezmiňuju ani (vlastně zmiňuju, ale to je spíš problém jazyka) zcela úchylný nutkání v posledních cca 30 minutách dát do scénáře asi tak 728371637x zvolání "Ježíši!", jež si nedovedu vysvětlit jinak, že nám tvůrci chtěli tohle (v hebrejštině mimochodem poměrně dost libozvučné) jméno zcela zhnusit (opět další důkaz mé teorie, že v tom má pařáty Pazuzu). Námět síly víry super, ani celej koncept příběhu není vůbec k zahození a kdyby se z toho ostřihalo tak 90 minut, mohl to bejt super kraťák a pocta původnímu filmu. 1,7.

plakát

On se bojí (2023) 

Geniální labyrint strachů neurotické mysli a padání do ještě větší hloubky jedné z nejhorších myšlenek, které může úzkostný člověk podlehnout - "Co kdyby?". Ari je zlaté vajíčko mezi filmaři a kdo nesnášel mother! Darrena Aronofskeho, tohle bude nesnášet ještě víc. I když se u toho možná občas zasměje.

plakát

Perinbaba a dva světy (2023) 

Asi největší bizár co jsem letos viděl. Ale nemůžu říct, že bych se nebavil.

plakát

Napoleon (2023) 

Moc krátký, DC nezbytné.

plakát

Arvéd (2022) 

Spalovač mrtvol 2.0. Jeden z dosavadních vrcholů české kinematografie tohoto tisíciletí.

plakát

Úsvit (2023) 

Nejdůležitější českej počin od Hořícího keře. Obsahově i formou. Hrdost.

plakát

Resurrected (2023) 

Silnej náběh na čtyři, kterýmu v poslední rovince podkopává nohy scénáristická lenivost v detailech a pár face-palm scén.