Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Rain Man

Rain Man (1988)

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů, ke kterému se stále rád vracím. Dustin Hoffman v jedné ze svých nejlepších rolí, Tom Cruise také nebyl špatný, vynikající hudba. Pět hvězdiček je pro tento snímek málo!

300: Bitva u Thermopyl

300: Bitva u Thermopyl (2006)

Vizuálně velmi dobře zvládnutá masakrální podívaná. Gerald Buttler mi nevadil (spíše naopak), s Lenou Headey už to bylo slabší. Zaujal Vincent Regan, kterého si mnozí pamatují jako pobočníka Brada Pitta v bojích před branami Tróji. Tvůrci to trochu přehnali s Xerxem, který působí jako třímetrový účinkující z nějaké travesti show... Slušná choreografie - bojové scény působí dost věrně. Podotýkám, že scénář vycházel z komixové předlohy, kterou místy dost věrně napodobil (jak je vidět v bonusových materiálech) - tím chci říct, že je opět nutné brát snímek s rezervou a ne jako věrný přepis historie. Jednoduchý a nekomplikovaný příběh byl záměr. Jasně, že se dá filmu lecos vytknout, ale působil na mne v té každoroční záplavě "USA produkce" jako zjevení. Dávám za pět!

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Vynikající historický spektákl v čele s nepřekonatelným Russellem Crowem. Dokonalá vizuální a zvuková stránka, působivé akční scény (nejen atmosférická úvodní bitva). Snímku se toho opravdu nedá moc vytknout - možná místy slabší dialogy (komické, patetické). Jasných pět hvězdiček! Ridley Scott oživil zájem hollywoodských studií o historické velkofilmy...

Věc

Věc (1982)

Tak tohle je bezesporu jeden z mých nejoblíbenějších hororů se skvělým fousatým tvrďákem Kurtem Russellem. Ponurá a depresivní a dost mrazivá (a to doslovně) atmosféra, pěkně odsýpající děj, parádní monstrum a netradičně nehapyendový závěr. Ještě si vybavím své první setkání se zmíněným snímkem - ohraná desátá kopie VHS-ky, pro tehdejší dobu typický "polský dabing" (kdy přes mírně ztlumenou originální zvukovou stopu hovoří monotónním hlasem jedna osoba veškeré postavy) tuším v podání Ondřeje Hejmy. To se prostě musí zažít! Mám takový dojem, že jsem někde zaslechl, že se chystá remake. Mám se bát, nemám se bát ?!?!?