Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (130)

plakát

Atlas mraků (2012) 

Instantní láska+naděje a popík synchronicita. V drahém, místami velice botched Plastovém obalu.

plakát

Safe (1995) 

Výhodou je vťahujúca nejednoznačnosť mnohých záležitostí, ktoré film akosi neutrálne predkladá. Pre mňa film o hľadaní autenticity, ktorá skrz knižku s názovom "O hľadaní autenticity" za 5 eur z Pantha rhei je len ďalším normatívom zo sekcie motivačnej literatúry, podobně ako očistná Ovocná diéta či pochybná komunita na princípe Maj-ma-rád-mám-ťa-rád. Zaujímavé je, že každý bullshit má v sebe trochu z esencie a úprimnej dobrej viery vo svoj fantastický (fantaskný) naratív.

plakát

Tři generace (2015) 

Kromě toho, co bylo zmíněno, se mi zdá obzvlášť chytré, že se na celý problém díváme z takové "mámovské" perspektivy. Potom je to totiž univerzálnejší příběh, odpolitizovaný, kdy matka chce něco umožnit nebo pomoct svému dítěti. Což je pro film lepší, nezestárne až tak rychle. ...Všechny problémy nejde hodit na absenci otce. Je to spíš naopak, pro Raye zásadní problém - ve schválení hormonální terapie, je vlastně podružný naproti tomu, že díky němu se matka vrací k těm opravdovým problémúm. Opuštené děti, jejich matky se svojí samotou a velkou odpovědností. Z náhledu do téhle Tíhy z filmu něco srší. (Agitky, neagitky, když začne ideologie některé strany mluvit do intimních věcí, tam začíná ta pravá manipulace. A že gender a sexualita byli od věkú Věc politická.) /Za mě jsou na facku všechny ty mužské postavy. Principiálne, proto jak jsou vsazeny do situace. ...Pseudohumor a jakože chytré dialogovky mezi ženskými postavami neohromí, ale chlápci napsaní jako ignorant a ne moc empatičtí divnolidi, co se po letech vrací, protože jim situace stejně rozvířila rodinný práh... Na-přes-držku, mějte rozum v realtime, hoši.../

plakát

Citizenfour: Občan Snowden (2014) 

"LP: I have a question ob background: is it plausible that Merkel is referenced with her real name and not codename? ES: Yes, codenames are typically for assets, not targets." Dobré ránko z NSA.

plakát

Ona (2013) 

Fake film. Nic neproblematizuje. Mimozemšťané, které nevidí žádný rozdíl medzi lidma a OS.

plakát

Slečna Julie (2014) 

Natočeno jako divadlo. Psychotická je tady Julie už od začátku, pusobí jakoby šlo alespoň o poruchu osobnosti. Což je škoda, změna v druhe pulce se totiž nemuže udít. Zbytek hercú je skvělý. Akorát se do svých rolí nehodí. Pár zajímvých chvíl a poutavé filmové ticho. Absence tempa a gradace.

plakát

Přes kosti mrtvých (2017) 

Po dlouhé době film Hollandové, který má co říct. Přijde mi to všechno vyvážené, jak míra nadsázky a "temnosti", tak psychologizace postav. Občas se film nevyhne doslovným flashbackúm zrejména ke konci... Ale vlastne je to taková ta hororová pohádka od Dobšinského. (Snový Štastný konec tedy nemuže chybět.) A příroda poňekud syrově trestá prohřešky vúči Vesmírné harmonii...

plakát

Dunkerk (2017) 

Ono to není nic než pseudomazaný Nolanuv válečný film. Nic víc. I když nekteré situace postav vypadají nosně, jsou nedotažené a z chvály válečným hrdinúm a zbytečným martýrúm se chce brečet. (Vono je to vlastně správne, že ti hoši tak trpeli, žejo. Brání vlast, voe...)

plakát

Dlouhé loučení (1973) 

Jakoby šlo o predchudce Inherent vice. Ale lepší. Stylovější a čistčí. Velice zvláštně tady pravda "osvobozuje"... O tomhle filmu by se mohlo mluvit zarovno s Povoláním: Reportér. Metafyzická detektivka. Ztratila se kočka.

plakát

Nymfomanka, část I. (2013) 

Von mi asi utekl nejakej ten vobsah, co... Ale u věty "Fill all my holes!" to chvílí púsobí, jakoby se doopravdy chtělo začít vyprávět o nejaké nymfomance... A nic. Na Nic. Vono je to trochu "Dánsky sen", tenhle film, i tenhle režisér. ...po proklikání druhé části, hm, pro mě série tak nejak vystihuje tvurce. Ale skutečne tohle jakože Subverzivní 5tihodinové gesto muže dnes někoho zajímat?