Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (328)

plakát

Boj s obry (2017) 

Je to solidně natočený i zahraný, ale pointa by se klidně vešla do 20-minutové "short-story". Film, kde se prakticky nic neděje a skončí to tak, jak jste celou dobu tušili. PS: Malé děti s psychickými problémy skutečně nejsou schopné uvědoměle hláškovat, ať už si scénárista namlouvá cokoli. To bohužel působí zcela nevěrohodně a rušivě.

plakát

Bourneovo ultimátum (2007) 

Hodne dobra akce - nekolik sekvenci (scena na nadrazi) asi to nejlepsi ze vsech 3 Bournu. Reziser se ale podle me na akci soustredil az prilis a trochu pozapomel, ze ta sama o sobe dobry film nedela. Na rozdil od predchozich dilu mi tenhle prisel emocionalne chladny a dej vrcholici odhalenim velky konspirace.. mno rekneme ze to asi malokoho prekvapilo a je to dost prevarena kava. Porad je to ovsem nadprumerny thriller jakych se najde malo a stoji urcite za videni.

plakát

Brouci (2003) (TV film) odpad!

NAPROSTO NEZAPOMENUTELNE! Herecke vykony na urovni "hrala jsem mochomurku v besidce na zakladni skole". CGI efekty tak trapne, ze bych je neodpustil ani pred 50 lety (pamatujete si tu monstr-chobotnici z Eda Wooda? - to je proti tomuhle 'state-of-the-art'). Hudba zadna, coz je nejspis dobre. Sceny ze kterych je toto dilo poslepovane vykradaji kdeco od Mimic az po Predatora (i kdyz poznat to vyzaduje dost velkou davku fantasie). Jedna scena o kterou se proste musim podelit: Pan A a pani B bojuji v tunelu s jednim broukem (za pomoci skladnicke jesterky), zatimco pan C je v tomtez tunelu o nekolik kilometru dal na sebevrazedne misi s vlakem nacpanym trhavinami. Pan C s poslednim pohledem na fotku zeny a dvou deti odpali vlak, nacez vidime ohnivou vlnu zenouci se tunelem - za par okamziku vlna dospeje az k pozici nasich prezivajicich hrdinu A a B, kteri prekerni situaci vyresi tak, ze popobehnou asi 10 m (!) od toho brouka s kterym bojovali a pritisknou se ke zdi (!). Nasledne vidime jak je onen brouk sezehnut na skvarek (vlnou ohne ktera cestovala tunelem nekolik km), zatimco nasi hrdinove o 10 metru dal se ani nespoti (meli ale kliku co?, nebo maskerum uz nezbilo ani cernidlo na trochu ozehle obliceje?). Kraaaasa, pure joy! Bezkonkurencne 1. misto v mem TOP SHIT a pochybuju ze to nekdy nekdo prekona.

plakát

Buffy, přemožitelka upírů (1997) (seriál) 

Jedna z nejlepsich serialovych show vubec. Presne jak to rekl tvurce serialu Jos Whedon: "Vemte si jenom ten nehorazne znejici nazev 'Buffy The Vampire Slayer'... pokud vam nedoslo oc tu bezi tak se neobtezujte". PS: Mam silny pocit, ze vetsina lidi kteri serial na CSFD hodnotily, videlo maximalne par dilu na TV NOVA (s otresnym dabingem ktery zabil polovinu vtipu). Tenhle serial ma 7 sezon a kvalita neklesa.. ba prave naopak. Pokud mate moznost sehnat original jdete do toho, nebudete litovat. Komedie, Drama, Romance, Horror, Muzikal, Tragedie.. krom par slabsich dilu v prvni sezone nikdy nuda.

plakát

Byzantium (2012) 

Dobrej film. Varovani pro ty co neznaji tvorbu Neila Jordana: Jordan nedela latexovou bullet-time akci, ani emo-goth romantiku. Tim se nechci zminenym filmum vysmivat, dobrej film muze vzniknou v jakemkoli zanru. Pokud ale u Byzantia hledate toto, klepete na dvere situovane na spatne planete. Byzantium je komorni drama bez podstatne start<>cil dejove linie. Jde tu o postavy, atmosferu a (asi tezko prekvapujicim) zamyslenim nad cenou nesmrtelnosti, coz nastesti neni divakovi otloukano o hlavu. Herecke vykony v pohode u vsech zucastnenych. Presto musim rict ze me tu chyby "to neco", co by me primelo dat max hodnoceni.

plakát

Captain America: Občanská válka (2016) 

V zásadě platí to samé co u Age of Ultron - film plně docení pouze lidi co mají "nakoukáno" MCU. Zásadní jsou v tomle případě CA:Winter Soldier a Age of Ultron, v druhém gardu pak puvodní Avengers a lehce Ant-man. MÍRNÉ SPOILERY: Nové postavy (Panther, Spidey) jsou uvedeny parádně, každá ve vlastním stylu který jí sedí. "Padouch" je tentokrát hodně civilní a s pochopitelnou lidskou motivací což je příjemná změna. konflikt Capa se Sokovijskou smlouvou a později Capa s Ironmanem je hodně osobní a v obou případech dává smysl. Snad jediná věc kterou bych vytknul je trochu odfláknuté vysvětlení výhrad teamu Cap proti Sokovijské smlouvě. Smlouva má v zásadě dvě roviny: "registraci" a "nasazení" abnormálních jedinců. Scénář se věnují prakticky výhradně tomu "nasazení" - tj. kontrolou nad akcemi Avengers. Povinná registrace je zcela upozaděna, přitom by to třeba pro Capa a Wandu mohl být snadno (aspoň zpočátku) důležitější bod. Mám pocit, že se tomu možná vyhnuly z důvodu podobnosti s registrací mutantů v X-men:3, ale je škoda že až tak důkladně.

plakát

Captain Marvel (2019) 

Po ukázkách, ze kterých sem měl pocit že půjde o vážně se beroucí machrování a samou akci mě překvapilo, jak moc neakční CM je. Stejně tak samotná titulní postava vůbec nepůsobí ta odtažitě jak se zdálo z trailerů. Tenhle film plyne mhohem víc uvolně - skoro jako by to bylo u prvních sólo marvelovek. Zároveň ale dopňuje spoustu důležitých, i drobných ale zajímavých detailů do skládačky MCU, takže ho nejvíc ocení lidi kteří mají MCU opravdu "nakoukáno" (proto ta pátá hvězda). Brie Larson hodně v pohodě, Samuel Jackson si to užívá, Stan má asi nejlepší cameo a odkaz - flákači! Příjemné překvapení.

plakát

Code Geass: Hangjaku no Lelouch (2006) (seriál) 

Zajimavy namet, pekne graficke zpracovani, zajimave postavy s potencialem. Nicmene akce techto postav rizene prilis okate vyslednym efektem a nikoli pricinnou (viz dukladane vysvetleni v komentari Subjektiva) me nuti chytat se za hlavu. Nijak zvlastni touha se podivat na druhou radu, no uvidime..

plakát

Constantine (2005) 

Az po nekolikatem shlednuti mi doslo, ze tohle je jedna z nejlepsich komiksovych adaptaci. Atmosfericke a perfekte zahrane. Cigaretovy dym, zazloutle nebo rude filtry kamery, neustaly sepot nekde vzadu v hlave. Nenapadnej klenot.