Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (328)

plakát

Lov (2020) 

Zvráceně zábavná vyvražďovačka, která si stíhá dělat srandu z politicky vypjaté situace v dnešních USA a vtipně se trefuje do krajní levice i pravice. Betty Gilpin z GLOW dobře využitá. Společně s rozumnou stopáží to znamená, že se ani chvilku nenudíte. Společně s Chicagským tribunálem film roku 2020.

plakát

Dámský gambit (2020) (seriál) 

Velké překvapení a asi nejlepší seriál 2020. Jelikož staví na postavách, tak ZCELA koukatelné i pro šachové laiky. Ale ani šachisti nepřijdou skrátka, protože na seriálu se jako konzultanti podíleli Garry Kasparov a Bruce Pandolfini. V podstatě všechny důležité zápasy jsou +- kopií/variací historických her mezi šachovými velmistry - Fisher, Spassky atd. Produkční kvality jsou A++ 60tá léta, hudba, dekorace, oblečení atd. Vtipný detail je, jak hlavní postava téměř ve všech scénách nosí oblečení s geometrickým vzorem. Herecky je to taky bezchyné, od výborné Taylor-Joy, Harryho Mellinga (Dudley z Harryho Pottera) nebo Marielle Heller v roli nevlastní matky v domácnosti. PS: Soundtrack je perfektní, jak ten originální od Carlose Rivery tak použité dobové songy. Viz Classical Gas, Mexican Highway a další.

plakát

Sociální dilema (2020) 

Tento dokument není perfektní a možná až moc využívá ilustračních hraných situací. Nicméně probíraná témata jsou v současnosti vůbec nejdůležitější téma, které by se mělo dostat zejména k technicky méně zaměřené části populace. Tento film si ty "lajky" zaslouží pro to, jak je předávaná informace důležitá, ale holt si tady musíme trochu česky pohonit tryko, jak "já už to přece dávno znám". Svět evidentně ukazuje, že velké množstní lidí to nezná, nebo si to nepřipouští. ps: (!) důležité informace ke zvážení během závěrečných titulků, zejména pro každého rodiče.

plakát

Expanze (2015) (seriál) 

První dvě sezóny Expanse jsou super, podobně rozmáchlé Sci-Fi tu nebylo od BattleStar Galactica (no dobře, StarTrek Discovery, ale to je trochu rozpačitá záležitost). Třetí sezóna obsahuje bohužel hodně vaty a je viditelně slabší. Nicméně seriál teď vzal pod křídla Amazon Prime, tak se snad dočkáme zlepšení.

plakát

Na mušce (2018) (seriál) 

Výbornej černohumornej seriál a výbornej přesně padnoucí soundtrack od Unloved.

plakát

Captain Marvel (2019) 

Po ukázkách, ze kterých sem měl pocit že půjde o vážně se beroucí machrování a samou akci mě překvapilo, jak moc neakční CM je. Stejně tak samotná titulní postava vůbec nepůsobí ta odtažitě jak se zdálo z trailerů. Tenhle film plyne mhohem víc uvolně - skoro jako by to bylo u prvních sólo marvelovek. Zároveň ale dopňuje spoustu důležitých, i drobných ale zajímavých detailů do skládačky MCU, takže ho nejvíc ocení lidi kteří mají MCU opravdu "nakoukáno" (proto ta pátá hvězda). Brie Larson hodně v pohodě, Samuel Jackson si to užívá, Stan má asi nejlepší cameo a odkaz - flákači! Příjemné překvapení.

plakát

Legion - Chapter 1 (2017) (epizoda) 

Zatím nej seriál 2017. A na poli comix seriálů s přehledem neoriginálnější vůbec.

plakát

Laputa: Nebeský zámek (1986) 

Je Laputa nejlepší Miyazaki? Hmmm - je to IMO o chlup lepší než příliš eko-agitkou zatížené Nausicaa / Mononoke zapomínající na hravost a lepší než příliš hravostí pohlcená Cesta do Fantasie zapomínající na obsah. Tady je to prostě správně vybalacované. Takže nakonec asi ano - i přez tu trochu archaickou animaci. Jediný co se tomu vyrovná - i když z dost jiného soudku - je podle mě úžasná jízda, kterou je Castle of Cagliostro. PS: Luke Skywalker (Mark Hammil) si to v anglickém dubu jako padouch Muska neskutečně dává.