Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (328)

plakát

Problém tří těles (2024) (seriál) 

Předlohu jsem nečet a dvojku B&B moc nemusím od tý doby co "kreativně" domršili závěrečné série GoT. Nicméně tady šli podle existující předlohy, stejně jako u prvních řad GoT a adaptace jim pořád jdou slušně. Tohle SF je pomalejší - žádná space opera, ale má sympatický cast který hraje přesvědčivě civilně a dialogy kupodivu většinou nejsou bláboly. Mhouření očí tak nastává spíše u té SF části děje - hlavně některé plány lidstva v reakci na krizi radši moc nezkoumat. Například útok na loď mohl velmi snadno zničit právě ten kus dat o který jim šlo, takže to evidentně bylo jen pro "cool" efekt. Myšlenka "wallfacers" je taky dost přitažená za vlasy. Tak uvidíme jestli to pořád bude držet pohromadě v druhé řadě.

plakát

Silo (2023) (seriál) 

Seriál má téměř AAA kvality co se týče produkce a obsazení, Apple má peníze. Ani grafika ani opravdu snažící se herci v čele s velmi dobrou Rebeccou Ferguson ovšem nedokážou zakrýt námětový zmar, který Silo sdílí s dalšími X "pos-apo society" záležitostmi jako jsou Hunger Games, Divergent a kdejaký další Labyrint. Pokud se totiž zastavíte alespoň na minutu přemýšlení, dojde vám, jak jsou všechny tyhle umělé mikro společnosti imbecilní a zcela nesmyslný paskvil. Celá myšlenka je už v základu ultimátní blábol, kde se tajemství "jak to vlastně ve skutečnosti je" skrývá - velmi okatě - před divákem čistě proto, že prostě NENÍ co jiného nabídnout. I postavy jsou tím zasaženy, protože se často musí chovat nelogicky jen proto, aby to posloužilo na obě nohy kulhající premise.

plakát

Extraktoři (2023) (seriál) 

Na český poměry je to s přidřenejma ušima na 4*. Civilní dialogy a scény, akce je ok a není přepálená, čož by se k vážně pojatý záležitosti nehodilo. Rodinné trampoty agentů v těchto typech seriálu mě většinou otravují, naštěstí to nebylo až tak na sílu a dalo se to přežít. Snad jen poznámka, že speciálové by drobnou analytičku od stolu do ostrý akce v terénu fakt nevzali, ale chápu že když máte herce hlavních rolí, musíte je mít v hlavních scénách.

plakát

Barbie (2023) 

Herecky je to zvlánuté bez problému, ale když nemáte co hrát, tak i relativně rozumná stopáž pod dvě hodiny může být vražedně nudně dlouhá. Tohle měl bejt kraťas na pár desítek minut.

plakát

Těla (2023) (seriál) 

Zajímavej nápad, opulentní výprava jednotlivých časových linek. Ale mělo to bejt tak o 2-3 díly kratší, místy se to trochu moc táhne.

plakát

Parťačky (2023) 

Krátká (nenatahovaná) jednohubka. Mix Heist, ženského buddy movie, střelené akční komedie, nic se nebere moc vážně. Pomsta za králíka je nemilosrdná, ale artová! Loupež obrazu uprostřed přípravy koncertu s poselstvím, jak je těžký uspokojit všechny ty vyhladovělí členy produkce, když v přípravě hot-dogů nemáte praxi, zato ale vaříte s láskou. PS: "Vážně nechceš zavolat mamince?"

plakát

Rachel Stoneová: Sázka na Srdce (2023) 

Lehký a snadno zapomenutelný podprůměr. Od půlky je vše jasně dané a jen se čeká, až hlavní hrdinka všem zachrání prdel. Ona je celkem OK, ale padouch nemá charizma. Pokud chete vidět filmy, které tenhle typ B-čka dělají 10x lépe, doporučuju Zlomený Šíp nebo Přepadení v Pacifiku.

plakát

Zaklínač - Série 3 (2023) (série) 

Třetí řada je jasné zlepšení od dvojky, protože se věci konečně začali hýbat dopředu a kupodivu často v souladu s předlohou. Také tu více funguje chemie postav a to i těch vedlejších (Vilgefortz/Tissaia, Dijsktra/Filipa). Zároveň je ale vidět, že už nebylo tolik peněz - některé triky jsou viditelně horší než dříve a pár vedlejších soubojů je odfláknuých - na druhou stranu je tu ale pár soubojů hodně dobrých. Hlavním problémem možného pokračování tak je odchod Henryho Cavila. Je sice pravda, že děj předlohy teď směřuje hlavně na Ciri, ale i tak to bude těžké zkousnout.

plakát

Noční agent (2023) (seriál) 

Jestli vás - v vážně se beroucím seriálu - bere hromada klišé a logika prohozená oknem, stačí k lásce na první pohled první díl.