Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (328)

plakát

Příležitostní detektivové z Baker Street (2021) (seriál) 

Slabota. Asi nejvíc tomu škodí, že se tvůrci zjevně nemohli rozhodnout, kdo je jejich publikum. Dětské postavy a často úplně naivní děj vypadají, jako že to je Scooby Doo pro 21. století. Sem tam dospělácké gore by zase chtělo být pokračovatelem Penny Dreadful. Ve výsledku to malí špunti neuvidí kvůli přístupnosti, a náctiletí a dospělí se budou chytat za hlavu nad tou dětinskostí.

plakát

Lov (2020) 

Zvráceně zábavná vyvražďovačka, která si stíhá dělat srandu z politicky vypjaté situace v dnešních USA a vtipně se trefuje do krajní levice i pravice. Betty Gilpin z GLOW dobře využitá. Společně s rozumnou stopáží to znamená, že se ani chvilku nenudíte. Společně s Chicagským tribunálem film roku 2020.

plakát

Boj s obry (2017) 

Je to solidně natočený i zahraný, ale pointa by se klidně vešla do 20-minutové "short-story". Film, kde se prakticky nic neděje a skončí to tak, jak jste celou dobu tušili. PS: Malé děti s psychickými problémy skutečně nejsou schopné uvědoměle hláškovat, ať už si scénárista namlouvá cokoli. To bohužel působí zcela nevěrohodně a rušivě.

plakát

Jeho temné esence - Série 2 (2020) (série) 

Druhá sezóna je bohužel v závěru utahaná a vešla by se klidně do 5 dílů místo 7. Postavy žvaní a žvaní o proroctví, vyvolených a blablabla a nic se neděje. Na konci pár postav, se kterými se - zjevně zbytečně - ztrácel čas v minulých dílech, prostě odstřelí, což snad uspíší závěr seriálu. Herci převážně dobrý (Ruth Wilson specielně), ale ani oni ten bloumající děj nedokážou úplně zachránit.

plakát

Alice in Borderland (2020) (seriál) 

Mystery mix Matrixu a Battle Royale po japonsku. Seriál je pořádně ujetý, super zpracovaný a má sem-tam fajn nápady. Tempo bohužel sráží typické asijské přehrávání zejména v emo scénách, kdy se budete držet za hlavu a zuřivě klikat na fast-forward. Méně je někdy více, zejména u emocí, ale to asi autorům shohen anime a seriálů, jako je tento, nikdo nevysvětlí. Dočkáme se tak osudového řvaní, minuty trvajících srdcebolných flashbacků do minulosti - často i u postav, které jsou vám úplně šumák a zhebnout si zasloužili. Prostě klasika. Kdo ví, třeba se v druhé sérii trochu polepší.

plakát

Violet Evergarden (2018) (seriál) 

Violet je bývalý "dětský voják" a po válce se tak má problém popasovat s civilním životem a časem i vlastní minulostí. Je to moc pěkně udělaný, několik dílů opravdu stojí za to. To válečné PTSD ale bylo na můj vkus zpracováno strašně povrchně. To že máte trauma a nevíte jak reagovat na situace, ještě neznamená že se chováte jako robot. Tak nějak se nemůžu rozhodnout mezi 3-4.

plakát

Liberator: Operace Avalanche (2020) (seriál) 

Nízkorozpočtová a hodně zkratkovitá variace na Band of Brothers. Není to vůbec špatné a polo-animovaný formát bylo asi mnohem snadnější dokončit během součaného stavu (pandemie). Pokud jste neviděli Band of Brothers, není důvod se na toto koukat. Pokud ano a máte absťák po válečných filmech z WW2 tak tohle celkem funguje.

plakát

Gentlemani (2019) 

Je to parádně zahraný a rozhodně zábavný. Nemůžu si ale pomoct - Ritchie (opět) vykrádá sám sebe. Nejvíc si tenhle film tak užijou lidi, co neviděli Lock, Stock a Podfu(c)k protože to pro ně bude i film originální..

plakát

Dámský gambit (2020) (seriál) 

Velké překvapení a asi nejlepší seriál 2020. Jelikož staví na postavách, tak ZCELA koukatelné i pro šachové laiky. Ale ani šachisti nepřijdou skrátka, protože na seriálu se jako konzultanti podíleli Garry Kasparov a Bruce Pandolfini. V podstatě všechny důležité zápasy jsou +- kopií/variací historických her mezi šachovými velmistry - Fisher, Spassky atd. Produkční kvality jsou A++ 60tá léta, hudba, dekorace, oblečení atd. Vtipný detail je, jak hlavní postava téměř ve všech scénách nosí oblečení s geometrickým vzorem. Herecky je to taky bezchyné, od výborné Taylor-Joy, Harryho Mellinga (Dudley z Harryho Pottera) nebo Marielle Heller v roli nevlastní matky v domácnosti. PS: Soundtrack je perfektní, jak ten originální od Carlose Rivery tak použité dobové songy. Viz Classical Gas, Mexican Highway a další.

plakát

Špión, který mi dal kopačky (2018) 

Takhle měli vypadat Charlieho Andílci. Je to naprostu ujetý a Mila s Kate si to neskutečně užívaj. Čekejte prvoplánově béčkovou zábavu, která nemá potřebu se vydávat za nic víc.