Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (328)

plakát

Bitten (2014) (seriál) 

Prvni sezona ma obcas neco do sebe, ale vetsinou je to nuda. Druha je - hlavne ke konci - cisty odpad (priserny a predvidatelny scenar a dialogy, u kterych si budete chtit vymlatit mozek z hlavy). Jedna hvezda s odrenym cenichem. Vlkodlaci nadale zustavaji bez solidniho televizniho zpracovani.

plakát

Daredevil (2015) (seriál) 

Neocekaval jsem nic extra, ale Drew Goddard dorucil nejdospelejsi a nejinteligentnejsi komixarnu za poslednich par let. Uroven a propracovanost chovani a motivaci i vedlejsich postav (Wesley, Ben Urich, Karen Page, Vanessa, nebo Leland Owlsley) je neskutecne uspokojujici o tech hlavnich nemluve - Vincent D'Onofrio je perfektni Fisk! Jeden nebo dva dily meli par slabsich momentu, ale takovouhle jizdu sme tu dlouho nemeli a asi dlouho mit nebudem. Po prvni sezone plne zaslouzenych ***** PS: nejlepsi konverzacka: Knez: How you holding up? Matt Murdock: Like a good catholic boy. Knez: That bad, huh?

plakát

Kite (2014) 

S puvodnim Kite to moc spolecneho nema, ale dej docela ujde (na akcni B-cko). Samuel Jackson tam ma spis cameo, ale docela dulezite a slusne odvedene a India Eisley (Kite) je fajn. Co me utkvelo asi nejvic je prekvapive dobra psychedelicka atmosfera prostredi slumoveho mesta vcetne barev, architektury a lokaci. Tenhle aspekt skoro jako by vypadl z A-ckoveho filmu (dobra vyprava a kamera). Koukatelne, ale melo to na vic..

plakát

Higaši no Eden (2009) (seriál) 

Eden of the East je neco jako LOST mezi anime. Tvurci vas strasne nevnadi mysteriozni atmosferou a poutavymi uvodnimi epizodami, aby se pak ke konci ukazalo ze - bohuzel - opravdu nemeli rozmyslene jak to do sebe nakonec zapadne a tak vam naserviruji jako rozuzleni jakousi neverohodnou splacaninu. S tim, ze vetsina podstatnych veci zustane pochopitelne neobjasnena. Pekne pokoukani pokud jste masochisti, kterym nevadi se divat na zmareny potencial. PS: super opening s pasujici Falling Down od Oasis.

plakát

Texhnolyze (2003) (seriál) 

Silna atmosfera, perfekt animace i neotrely zpusob vypraveni Technolyze dokaze opravdu silne upoutat po vetsinu svych dilu. Serial bohuzel trpi castym nesvarem Anime (i kdyz ne jen Anime): tvurci nedokazou dej smysluplne uzavrit. 22 dil zkonci "nejak" pricemz x-otazek zustane bez odpovedi nebo zcela nedavajici smysl. Jiz druhe Anime v posledni dobe kde sem se s timhle setkal - pretim to byl Eden of The East. Take brilantni rozjezd a pak skutek utek. V porovnani s Technolyze dava i SE:Lain vetsi smysl (i prestoze je sneci tempo vypraveni hure stravitelne) a to je teda co rict. Ach jo zas promarnenej potencial..

plakát

Oliver Stone: Neznámé dějiny Spojených států (2012) (seriál) 

Serie misty obsahuje zajimava fakta a poukazuje na nepravosti americke politiky, bohuzel jeji celkovou kredibilitu shazuje Stoneova levicacka propaganda a neschopnost kdyz reknu A rict taky B. Stone si cenzuruje co do "dokumentu" da a co ucelove vynecha, dela fakta z teorii, popisuje skutky mnohych osobnosti jako by jim cetl myslenky (!). Vysledkem je nutne z retezu utrzena propaganda. Prikladem za vsechno jsou ruzove bryle kterymi nazira Stalina, nejvetsiho masoveho vraha v dejinach a zaroven nenecha nit suchou na jedinem republikanskem prezidentovi. Tuto serii bych doporucil pouze lidem kteri maji o historii 20 stoleti dostatek informaci a vlastni kriticke mysleni - mohou se dozvedet nektere casto opomijene informace. Pro vsechny ostatni je to velice nebezpecny oblbovak - asi jako pustit Fincheruv Fight Club bande 16-letych nacku a doufat, ze pochopi o cem to ve skutecnosti bylo. PS: Technicke zpracovani je nadstandardni.

plakát

Our Girl (2013) (TV film) 

Nejedna se o samostatny film ale pilot k serialu, zatim 4 dily. Ze zacatku se to tvarilo ze by to mohl byt pohled zenskeho armadniho medika na konflikt v Afganistanu - tak trochu Generation Kill z jineho pohledu. Ale s pribivajicimi dily se vrsi dementni "mam ho rada/nema me rad" situace, ktere to posouvaji do roviny bizardni a dost dementni cervene knihovny. Jestli se scenaristi nevzpamatujou, nic jineho z toho nikdy nebude.

plakát

Dobrá manželka (2009) (seriál) 

Hodnoceni po pate sezone. Nikdy sem moc nezral pravnicky dramata. Je to neuveritelny, ale tenhle serial se kolem druhy sezony vyhoupnul do oblak a od te doby tam drzi jak pribitej. Scenaristi se prekonavaj, herci taky. Je skvele ze i vedlejsi role sou proste perfektne zvladnute a ne odflaknute.. Sledovano v originalnim zneni, ceskou verzi nehodnotim..