Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (122)

plakát

Americký sniper (2014) 

Clint Eastwood i v úctyhodných čtyřiaosmdesáti letech ukázal, že nemá problém natočit filmový hit. A ne jen tak ledajaký. Americký sniper utržil v USA přes 330 milionů dolarů a celosvětové tržby se blíží magické hranici půl miliardy! A to jsou opravdu neskutečná čísla vzhledem k tomu, že se nejedná o komiksovou předlohu či o animovaný film. Eastwood zkrátka ve svém věku pořád umí. Z filmu dýchá řemeslnost a profesionalita. Clint se příliš nemaže s časovými skoky v příběhu, což je zejména v pasážích z USA velmi dobrá strategie. Samotné scény z válečné zóny jsou často dech beroucí (zejména ty závěrečné) a především je vše velice reálné a uvěřitelné. Závěr je natočen vkusně a citlivě - tak, jak si to velký příběh zaslouží. Ani relativně dlouhá stopáž mi příliš nevadila a "tiché" titulky byly velmi důstojnou tečkou za velmi kvalitním filmovým počinem. "Dirty Harry" je i přes pokročilý věk ve formě a já doufám, že jsme od něj neviděli poslední film. Kéž by takhle zručně natáčelo více režisérů.

plakát

Americký táta (2005) (seriál) 

4 * za Rogera a Klause. Mit tyhle dva vic prostoru, tak by to byla parada. Zbytek rodiny uz me moc nezaujal. Celkove je to ale slusnej serial, kterej asi nebude tak dobrej jako Family Guy, ale rozhodne neurazi. :)

plakát

Ant-Man (2015) 

Hned na okraj řeknu, že Paul Rudd je mi mnohem, sympatičtější v komediích typu I Love You, Man než jako hlavní postava akčního velkofilmu. Co se samotného filmu týče, jedná se o čistě marvelovský vzorec. S tím, že tentokrát se na plátně neobjeví žádná výraznější, zajímavější postava. Paul Rudd je zkrátka Paul Rudd v kostýmu, Evangeline Lily má málo prostoru, Corey Stoll jako hlavní záporák nijak z řady nevybočuje. Dalo by se říct, že nejbližší vztah si divák vytvoří k Antoniovi - létajícímu mravenci. A samozřejmě k Michaelu Douglasovi, který celý film drží (jak by řekli Američané: "He delivers"). Celkově mi Ant-Man přijde jako nejslabší marvelovský produkt. Ovšem to neznamená, že se nevrátí. Jestli to bude v samostatném filmu, nebo v Avengers, to si musíme počkat.

plakát

Armageddon (1998) 

Rikejte si vsichni co chcete, ale tohle je proste vytecnej film !! Sice toho patriotismu a patosu by mohlo byt min, ale tak to by nebyli Americani :) Skvela hudba a vyborny herci. A Bruce je frajer.

plakát

Arrow (2012) (seriál) 

Propojení mnoha klišé a stokrát omletých témat, které ale nějakým záhadným způsobem funguje! Nejlepší částí jsou samozřejmě všechny scény z ostrova. Ve městě už to trochu skřípe. Ale akční scény jsou parádní a hlavní dějová linka šlape, takže díly příjemně ubíhají. Velkou slabinou jsou ale dialogy. Z těch občas vyloženě bolí uši. A vzhledem k počtu mrtvol a vůbec celkovému drsnému pojetí vypravování příběhu by seriálu občas nějaké "fuck" rozhodně neublížilo. Velká škoda, že tento seriál neběží na kabelovce. Přesto...Arrow stojí za zhlédnutí.

plakát

Asterix a Olympijské hry (2008) 

2 hvězdičky. Za Schumiho a Todta :) Protože tihle dva byli asi tak nejzajímavější, co mohl film nabídnout.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Jediná věc co mě trochu mrzela, že se nekladl ve filmu větší důraz na hudbu. Jinak se jedná o masterpiece, který nemá konkurenci!

plakát

Black Books (2000) (seriál) 

Vynikající britský projekt. Tři série, každá po šesti dílech, utečou jako voda a vy budete chtít další. Dylan Moran je excelentní komik a herec (mimo jiné doporučuji jeho stand up výstupy - to je opravdu paráda) a Bill Bailey mu zdatně sekunduje. Tomuhle tandemu to prostě šlape a při jeho sledování je težké popadnout dech. Zkrátka a dobře poctivých 5 hvězd.

plakát

Bod zlomu (1991) 

Takhle cool film jsem už hodně dlouho neviděl. Skoro se nechce věřit, že ho natočila Kathryn. :) Dvojice Keanu a Gary šlape jak hodinky a Swayze je prostě borec, i když je to záporák. O to víc mrzí, že už neni mezi námi. He's surfing in a different world now.... Škoda, že se takovýhle filmy už dneska nedělaj.