Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (122)

plakát

Arrow (2012) (seriál) 

Propojení mnoha klišé a stokrát omletých témat, které ale nějakým záhadným způsobem funguje! Nejlepší částí jsou samozřejmě všechny scény z ostrova. Ve městě už to trochu skřípe. Ale akční scény jsou parádní a hlavní dějová linka šlape, takže díly příjemně ubíhají. Velkou slabinou jsou ale dialogy. Z těch občas vyloženě bolí uši. A vzhledem k počtu mrtvol a vůbec celkovému drsnému pojetí vypravování příběhu by seriálu občas nějaké "fuck" rozhodně neublížilo. Velká škoda, že tento seriál neběží na kabelovce. Přesto...Arrow stojí za zhlédnutí.

plakát

Pohádkář (2014) 

Pohádkář by rád byl romantickým filmem, komedií a kriminálkou dohromady a to se mu zkrátka nedaří. Film krachuje na nedotažených dialozích, rádoby komplikovaném příběhu, příšerném soundtracku a částečně i na hereckém obsazení (Evě Hercigové jsem zkrátka nerozuměl). Jiří Macháček je tradičně skvělý, ale ani on celý film zachránit nemůže. Aňa Geislerová předvádí svůj standart a ze zbytku obsazení mě osobně nejvíce bavil Matěj Hádek. Jen je škoda, že jeho příběh byl relativně upozaděn milostným trojúhelníkem Hercigová-Macháček-Geislerová.

plakát

Klepání na nebeskou bránu (1997) 

Můj absolutně nejoblíbenější německý film. Im Himmel, da reden die über nichts anderes, als über das Meer!

plakát

Zmizelá (2014) 

Gone Girl by byl fenomenalním thrillerem, pokud by byl ovšem o 20 minut kratší. Do té doby jsem si liboval, že Fincher natočil opravdu špičkový film. Nicméně zcela zvláštně a dlouze vykonstruovaný konec celou předchozí snahu hatí. Herecké výkony jsou ovšem naprosto fantastické. Benn Affleck dostal roli na tělo, Rosamund Pike je tak dokonalá, že ji budete nenávidět, Tyler Perry hláškuje jak John McLane a Neil Patrick Harris úspěšně vystupuje ze stínu Barneyho Stinsona. Oscary tenhle film rozhodně neminou. O to větší je škoda, že konec byl tak natahovaný. Kdyby film skončil v momentě, kdy se Amy vrátila domů a Nick se zavřel u sebe v pokoji, bylo by to za plný počet. Takhle bohužel jen silné 4*. Nemohu se ubránit slovu "promarněnost".

plakát

Hříšníci (2011) (seriál) 

Za první řadu to je na plný počet. Baví mě všechny postavy (W. H. Macy především!) a ujetost tohohle seriálu mi připomíná Californication. Showtime, díky za tenhle skvost! :D Edit po 4 sériích: Plnej počet, bez debat.

plakát

Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil (2014) 

Prequel/sequel k Sin City sice finančně propadl na celé čáře, nicméně co se týče filmového řemesla, v tom si s ničem nezadá se svým předchůdcem. Opět dostane divák pnou porci noirové atmosféry a opět je tady nezničitelný Mickey Rourke, jehož Marv kosí nekompromisně jednoho záporáka za druhým. Postavu Dwighta ztvárnil skvělým způsobem Josh Brolin, a tak absence Clive Owena ani tolik nevadí. Příběh Nancy (Jessica Alba je tady snad ještě víc sexy), kterým coby duch proplouvá detektiv Hartigan, má štávu a finální scéna, kde Nancy s Marvem předvedou velkou tučnou zabijačku v Roarkově sídle dosahuje epických proporcí. Pak je tady sexy diva Eva Green, ze které zkrátka přechází zrak a nikdo se Dwightovi nemůže divit, že jí pokaždé podlehne. Vrátí se i Rosario Dawson a se svými "holkami" opět rozpoutá epickou show (v níž opět dominuje především Miho a její katany). Jediná lehce zbytečná postava je Joseph Gordon-Levitt. Ten má poměrně dost prostoru, ale ničím zkrátka nezaujme. Ale vzhledem k tomu, že Sin City stojí především na postavách jako je Marv, Dwight a Nancy, tak to ale vůbec nevadí. Celkově působí tento film ještě více komiksovějším vzezřením a je to jen a jen dobře. Robert Rodriguez si po extrémně ujetém Machete Kills konečně opět zaslouží velký respekt za zatraceně dobře odvedenou práci. Pro mě osobně je Sin City: A Dame to Kill For nejlepším filmem tohoto léta (Strážci Galaxie prominou).

plakát

Byl jednou jeden polda (1995) 

Pro tenhle film mám zkratka slabost. Koukám na něj od dětství a pořád se směju jako blázen. Potměšil je tady zkrátka fenomenální.

plakát

Comedy Central Roast of Joan Rivers (2009) (pořad) 

Slabší momenty se střídají se silnějšími, ale Joan to na závěr těžce zachraňuje. May she rest in peace.

plakát

Orange Is the New Black (2013) (seriál) 

Půl sezóny jsem zvládnul. Pak mě to ale absolutně přestalo bavit.

plakát

Úsvit planety opic (2014) 

Nečekal jsem od tohoto filmu moc a dostal jsem hodně. Musím přiznat, že všechny části, kde se řeší život opic, jsou naprosto skvělé. Andy Serkis se v greenroomu opět musel neskutečně vyřádit. Jeho Caesar je jasně nejlepší postava celého filmu. To by tolik nevadilo, kdyby po něm na tomto pomyslném žebříčku nenásledovaly další opice (Koba, Maurice Rocket, Alexander). Herecké obsazení Úsvitu planety opic je totiž tak nevýrazné, že to hraničí až s neúnosností. Speciálně Jason Clarke, který představuje hlavní lidskou roli, a jehož jméno jsem jen během psaní tohoto komentáře zapomněl minimálně dvakrát. Těšil jsem se na Garyho Oldmana, ale jeho role je poněkud malá a přijde mi tak nějak nepřirozená. Nicméně v tomto filmu se klade mnohem větší důraz na příběh opic a ten je zpracován fenomenálně. Říkejte si co chcete, ale když Koba táhne armádu opic do boje, sedí na koni a zběsile střílí ze samopalu - to je prostě epická paráda! :D