Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Kulový blesk

Kulový blesk (1978)

Film, ve kterém se naprosto dokonale a zcela vkusně střídá tragičnost s komedií. Film, který má jeden z nejlepších hudebních podkladů (úvodní melodie od Zdeňka Lukáše je možná nejhezčí skladba, kterou jsem kdy ve filmu slyšel). Film, který je geniálně napsán, natočen a obsazen. Nelze zmínit nejlepší hlášku či scénku, protože to bychom taky mohli jmenovat rovnou celý film. Dokonalému hereckému ansámblu zde dominuje doktor Radosta v podání Rudolfa Hrušínského a přemýšlivý a snad trochu submisivní psycholog Knotek (Abrhám). Pro mě je Kulový Blesk nejlepší český film. Hezkej byt. Nebude se mi odsud chtít...až budu starej.

Obchodník se smrtí

Obchodník se smrtí (2005)

Pro mě jeden z nejlepších filmů, které jsem kdy viděl. Jako jeden z mála jde s pravdou ven a ukazuje vše tak, jak to ve skutečnosti je (proto nejspíš ty tržby nebyly tak oslnivý). Hned úvodní scéna, kde je zaznamenán proces výroby obyčejné kulky je naprosto vynikající. Od první minuty film diváka nenechá vydechnout. Nicolas Cage v roli obchodníka se zbraněmi zde podle mě předvádí oscarový výkon. Stejně tak Jared Leto, který závislého bratra hraje tak přesvědčivě, že mu to divák opravdu věří (a to nemá moc prostoru). Závěr je neuvěřitelně působivý a nutí člověka se nad touto problematikou pořádně zamyslet. Pro mě jasných 5 *

Ikarův pád

Ikarův pád (1977)

Nemám slov. Co tady Menšík předvádí, to ve filmovým světě nemá obdoby. On tu roli nehrál, on jí žil. Bohužel. Vše podtrženo perfektním Hubačovým scénářem a Filipovou režií. Společně hereckým obsazením s panem Vladimírem Menšíkem v čele se postarali o jeden z nejlepších filmů, které jsem měl tu čest vidět.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Nejlepší Batman, nemá smysl tvrdit něco jinýho. Úderná jednotka Nolan - Nolan - Zimmer - Bale - Ledger - Freeman - Cane přináší tříhodinovou pompézní podívanou, prezentující epický souboj Batmana s Jokerem. Ledgerův Joker je úplně jiný, než Nicholsonův a (možná) právě proto je tak fantastický. Nechci srovnávat výkony obou herců, to se snad ani nehodí, ale zkrátka oba do té role dali něco svého, něco unikátního a jedině díky nim jsou filmy o Batmanovi tak skvělé. Christian Bale se ovšem nedá zahanbit. Své Mechanikem zdevastované tělo zhuntoval cvičením a vrací se silnější než kdy dřív; a s ním i jeho Batman. Because he's the hero Gotham deserves, but not the one it needs right now. So we'll hunt him. Because he can take it. Because he's not our hero. He's a silent guardian. A watchful protector. A Dark Knight

Rivalové

Rivalové (2013)

Nejlepší sportovní film. Nejlepší film Rona Howarda. Fantastické výkony herců (nejen Daniela Brühla, ale také Chrise Hemswortha, který na rozdíl od svého kolegy neměl k dispozici tak komplexní postavu) podpořené fenomenální hudbou Hanse Zimmera. Veškeré scény na trati byly udělány do posledního detailu skvěle a působily zcela autenticky. Howard taky skvěle vystihl atmosféru sedmdesátých let, kdy se na pitlane sešly opravdové osobnosti, které neměly problém si před a po závodě potáhnout z cigárka, nebo upít z lahve piva. Zároveň bych chtěl vyzdvihnout, že Brühl (zde bych poprosil minimálně Zlatý Glóbus) a Hemsworth vyloženě jako rivalové nepůsobí a věrně zobrazují skutečnost, která byla taková, že Hunt s Laudou měli velmi dobré vztahy, i když byli tvrdí soupeři. Niki se za tenhle film rozhodně nemusí stydět. People always think of us as rivals but he was among the very few I liked and even fewer that I respected. He remains the only person I envied. Tleskám.