Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (122)

plakát

Take me out (2017) (pořad) odpad!

Trochu jsem doufal, ze v prubehu teto "show" se objevi William Foster. :)

plakát

Impresário ze Smyrny (2006) (divadelní záznam) 

Petr Narozny cele hre skutecne dominuje. Zaverecny monolog je bezchybny a dokonaly. A smekam pred panem Zindulkou, ktery je ve svem veku stale neuveritelne fit! Zabavna nenarocna komedie, ktera musi pobavit kazdeho.

plakát

Svatojánský věneček (2015) (TV film) 

Madl neni kuchar a neni ani plavec! A tahle "pohadka" je celkove skutecne tragicka. Jedna za Trojana..

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Za mě solidní nadprůměr! Nedovedu si ovšem ani představit, jaká bomba to musí být pro lidi, kteří na této sáze vyrostli. :)

plakát

Legendy zločinu (2015) 

Rutinní film o mafiánech s klasickým příběhem typu "rise and fall", který ovšem ohromně zvedá Tom Hardy ve své dvojroli. Ostatní postavy jsou celkem obyčejné, ale Hardy tento film táhne neskutečným způsobem. Stále se nemůžu rozhodnout, kterého bratra zahrál lépe. Jeho výkon si skoro říká o zlatou sošku.

plakát

Ant-Man (2015) 

Hned na okraj řeknu, že Paul Rudd je mi mnohem, sympatičtější v komediích typu I Love You, Man než jako hlavní postava akčního velkofilmu. Co se samotného filmu týče, jedná se o čistě marvelovský vzorec. S tím, že tentokrát se na plátně neobjeví žádná výraznější, zajímavější postava. Paul Rudd je zkrátka Paul Rudd v kostýmu, Evangeline Lily má málo prostoru, Corey Stoll jako hlavní záporák nijak z řady nevybočuje. Dalo by se říct, že nejbližší vztah si divák vytvoří k Antoniovi - létajícímu mravenci. A samozřejmě k Michaelu Douglasovi, který celý film drží (jak by řekli Američané: "He delivers"). Celkově mi Ant-Man přijde jako nejslabší marvelovský produkt. Ovšem to neznamená, že se nevrátí. Jestli to bude v samostatném filmu, nebo v Avengers, to si musíme počkat.

plakát

Terminator Genisys (2015) 

Čtyři solidní hvězdy po první projekci. Teď už jen kroutím hlavou nad některými místními komentáři. Tolik negativity jsem už dlouho neviděl. Takže, když místní znalci dovolí, já tady předhodím několik pozitivních výroků. Na nového Terminátora čekám přesně od roku 2003, kdy šel do kin Rise of the Machines. Film se povedl, i když mnoho lidí tvrdilo, že kvalitou nedosahuje ke svým předchůdcům. Pak přišla dvanáct let (Salvation do této série zkrátka počítat nehodlám) dlouhá pauza. Stalo se mnohé. Ukázalo se, že značka Terminátora už finančně netáhne a film na americké půdě, nalijme si čistého vína, propadl na celé čáře. Naštěstí jsou kina i mimo Spojené státy, takže Geninys si nakonec přece jen na chleba vydělá. Snažím se ovšem pochopit jednu věc. Proč film jako Terminátor netáhne a nespočet digitálních legrací od Marvelu ano? Přiznejme si, že Genisys a jakýkoliv Marvelácký film jsou si hodně podobné. Přesto Iron Man 3 vydělá miliardu dolarů a nový Terminátor s vypětím všech sil vybojuje sotva 300 milionů. Tento zákon asi nikdy nepochopím. A jedním dechem dodávám, že mi filmy od Marvelu nevadí a baví mě. Proč pak tedy společnost hromadně odsoudí Terminátora do nižší kategorie? Někdo může namítnout, že Arnold už netáhne. Ovšem pozor, v celém obsazení Terminátora: Genisys je to právě stroj T-800 americko-rakouského původu, který celý film táhne a drží jeho úroveň nahoře. Když je Arnold na plátně, film zkrátka jede - padají hlášky (nové i staré), vehementně se střílí a dojde i na mnoho pěstních soubojů. Naštěstí se nepotvrdily předpovědi z traileru a Arnie je na plátně v podstatě od začátku. Problém je v ostatních hercích. Ano, mluvím hlavně o duu Jai Courtney (ten co společně se Skippem Woodsem zavraždil Smrtonosnou pat 5) a Jason Clarke (ten co hraje všude a pořád nevíte, kdo to je). Tito dva pánové se nějakým způsobem dostali do branže a jak to tak vypadá, už ji nehodlají opustit dokud nevyprodukují co nejvíce průměrných výkonů. Emilia Clarke je roztomilá a jako nová/alternativní Sarah přijatelná. Velkým plusem je také účast J.K. Simmonse, jehož postava je sice spíše komickou vložkou, ovšem i přes svůj značně omezený prostor zvládne Simmons více, než Clarke a Courtney za celou svojí kariéru. Co říci závěrem? Genisys je opravdu fanboyovskou poctou Cameronovým filmům a jako takovou ji taky beru. Nehodlám se pozastavovat nad časovými nesrovnalostmi. Je to přece jen sci-fi, a tak berme informace tak, jak nám jsou ve filmu předloženy. Děkuji. Suma sumárum je Genisys nadprůměrným akčním počinem, o kterém by filmoví znalci psali jako o filmu roku, pokud by za ním stál Marvel.