Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (58)

plakát

Star Wars Biomes (2021) 

Tak trochu nevím, proč to vzniklo, zpracované je to hezky, ale spíš by se to hodilo jako spořič displeje.

plakát

Jack – Zabiják obrů (2013) odpad!

Nevim, jak tento "film" prisel k ceskemu prekladu "Giganticky zabijak", ale asi stejne jako film jako celek. Vezmete sra*ku, ta otehotni, vrhne, pak to sezere, vyblije, znovu sezere a nakonec vy*ere a vysledek je na svete. Je Vam z toho spatne? Tak se na ten film nedivejte, pokud se nechcete temto pocitum vyhnout. Snad kdyby to bylo takto natoceno ve stejne dobe, kdy se to odehrava (nejsem historik, tak jsem podle aut nebo obleceni nepoznal, kdy ze to do te Britanie dorazili tito obri), tak by to asi i zaplatilo naklady s nejakym tim ziskem, ale v roce 2013...no uz asi ani nemusim pokracovat, vsechno ostatni tu uz bylo napsane prede mnou.

plakát

Barbar Conan (2011) 

Tak jsem se s odstupem několika let na Conana podíval, abych se přesvědčil, že ten film opravdu není moc zajímavý. Zpracování s Arniem je samozřejmě ve stylu 80. let, tohle z roku 2011 ale na něj zdaleka nemá. Jasonovi Momoa jsem asi ani na okamžik neuvěřil, že je Conan od Howarda. Když jsem kdysi četl originální povídky, viděl k němu kresby a pak i film, tak mi tento Conan připadá spíše jako Iolaos a ne Herkules. Hubeňour s příjemně atletickou postavou, ale ne hora svalů, která je zároveň obratná a chytrá. A on si ani neporadí s vyzáblým staříkem? To má být TEN Conan? A co ty kecy? "Žiju" - OK, ale co to má za hlubší význam, "miluju" - OMG koho jako a kdy? Proč to Tamaře říká, když žádnou pořádnou ženskou (natož Valerii), do které by se předtím zamiloval, ještě nepotkal? "Zabíjím" - no dobrá, to jediné asi tak nějak sedí. Scény na sebe navazují poněkud chaoticky, občas nevím, kde a proč se tam postavy vzaly a navíc jim to zabralo docela krátký čas. Pravou a čistou krev hledají v této nevelké zemi už asi 10 let a ejhle, najednou ji najdou během pár dnů, příběh není moc logicky vystavěný ani odvyprávěný. Scéna s Tamarou přivázanou na kole mi přípomínala spíše Indiana Jonese a chrám zkázy, což podtrhla i hudba. Vizuální efekty místy dost kolísaly, i když scéna s písečnými bojovníkami se mi docela líbila. Asi jako jediná. A nejspíš jenom díky ní nakonec dávám **, ale slabší, je to velké zklamání.

plakát

Melancholie (2011) 

První polovina je o ničem anebo nemám oči a uši. Nevěsta se prostě o svatební noci zbláznila a trvalo několik dnů nebo týdnů než se z toho dostala. A já nevím proč. Do konce filmu jsem to nezjistil. To, že se pak zbláznila i její sestra, je jasné, katastrofa se blíží a není úniku a tak se s tím každý vyrovná po svém, někdo panikou a někdo naopak se stoickým klidem. 1.půlka tedy 0,5, 2. půlka tak 3,5, dohromady 2 hvězdy a stejně myslím, že jsem to nadhodnotil. Kdyby Kiefera nadaboval někdo jiný, určitě by to bylo ještě za míň.

plakát

Rychle a zběsile 5 (2011) 

Od předchozího dílu velký posun, konečně méně, co znamená více. Super akce s auty i zbraněmi a i když jsou (téměř) všichni nesmrtelní, ve svém žánru je to hodně nahoře. Scény se sejfem na ulici sice vypadají efektivně, i když s realitou to moc společného nemá, ale na to jsme si zvykli už od doby, kdy Chuck Norris vstoupil na stříbrné plátno :-D To k akčnímu filmu patří a podle toho je to natočené, dal bych 4 a půl hvězdy.

plakát

Rychlí a zběsilí (2009) 

Jako námět to není špatný, ale provedení je opravdu průměrné. Možná to chtělo trochu víc času na přípravu a líp přerozdělit rozpočet. Vizuální efekty na začátku a také během naháněček v tunelech jsou prostě příliš okaté a takovémuto filmu nesluší, byli jsme zvyklí na jinou práci. Kdyby se tady udělala pořádná kaskadérská práce (a taky se vylepšila logika scén), měl by film na víc. Průměru napomohla i krátká stopáž, těch 20 minut tu prostě chybí.

plakát

Machete (2010) 

Celou dobu jsem si říkal, jestli tomu dám tři hvězdy nebo dvě. Je to samozřejmě natočené jinak než dnešní akčňáky, což je poznat už z rozpočtu, ale několik scén (a především ta finální, tak hloupý Seagolovo souboj s někým jiným jsem snad nikdy neviděl) to nakonec zabilo a i za ty 2 to u mě může být rádo. Asi se tu už opakuju, ale je to fakt pouze pro fanoušky, což už tak u Rodrigueze a potažmo i Tarantina bývá...

plakát

Kytice (2000) 

Jedna hvězdička za kameru, hudbu a Schmitzera, nic a nikdo jiný si ji asi nezaslouží i když ne vždy vlastní vinou.

plakát

Cesta do středu Země (2008) 

Zklamání, čekal jsem skvělý dobrodružný začátek a dočkal jsem se jen průměrné tuctovky s televizními triky z poloviny 90. let. Televizní verze z téhož roku byla sice o poznání horší, ale i tak jsem očekával mnohem víc. Film na obyčejný volný úterní večer.