Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (2 033)

plakát

Hledá se princezna (2018) 

Technicky naprosto bravurní a dějově zábavná ukrajinská animovaná pohádka, natočená v moderním stylu ala Shrek. Líbilo.

plakát

Umučení Krista (2004) 

Jako ortodoxnímu ateistovi se mi to pochopitelně moc nelíbilo. Film, kde frajera proženou mlejnkem na maso a udělají z něj sekanou pro to, abychom o dva tisíce let mohli týden žrát bramborovej salát a barvit vajíčka na mě moc dojem neudělal. Ale tak zas jako na druhu stranu - pokud přínos tohohle borce byl v tom, že z něj i pro mě vypadlo pár dní placenýho volna, tak za mě cajk. Jako film je to podle mýho přeceňovaný, příběh je známej a realisticky ztvárněný struhadlo mě nijak neobohatilo. Pro sadisty, co se na tohle rádi dívaj. Na dvojku nepůjdu.

plakát

Kursk (2018) 

Ano, mám hodnotit film, nikoliv událost, kterou popisuje. Rozhodně je to mnohem lepší film o ruské ponorce, než Clancyho blábol o Rudém říjnu. Ale i tak... událost si dobře pamatuju, přestože je to už čtvrt století. Tenkrát mi těch námořníků bylo velmi líto, sledovat denně ve zprávách tu typickou nabubřelost, bohorovnost a neschopnost vrchního ruského velení bylo drásající. A říkal jsem si, jak jsou ti chlapi oběť toho otřesného bordelu, co zbyl po sajuzu a po Jelcinovi. Film to popisuje celkem zdařile, i když dramaturgicky by asi mohl být lepší a taky se tu vynechává Putin, asi aby ho zbytečně nenasrali (2018 se to ještě nehodilo, to byl ještě "ten hodný" ruský prezident). No a pak přišly události posledních let a na celou tu událost mám zpětně jiný pohled. V Rusku se nic nezměnilo a nikdy se tam nic nezmění. Takže dneska, kdy nám opět hrozí atomovkama, už mi těch mrtvých z Kursku líto není, protože ať chci nebo ne, byli to chlapi vycvičení k tomu, aby zabíjeli. Nás. Paradoxně čím víc takovýchto kursků bude, tím bude svět bezpečnější.

plakát

La Maison ensorcelée (1908) 

Viděl jsem to se 116 letým zpožděním, takže to už trošku vyprchalo no... stop-motion efektní, ale hodnotit nebudu.

plakát

Robin Hood (1991) 

Jedno z těch slabších zpracování. Uma Thurman se tu snaží, aby si jí spletli s chlapem, ale problém je, že jí si moc nejde splést ani s ženskou.  Hood ala Petr Jančařík absolutně nevýrazný.

plakát

Hearts and Flowers (1930) 

Velmi podivné https://www.youtube.com/watch?v=tHmOF6qkRtY

plakát

Godzilla vs. Kong (2021) 

Digibordel, kecající dementi, znakující smradi,

plakát

To se vysvětlí, soudruzi! - Copak je to za veksláka (2024) (epizoda) 

Vydržel jsem to tři díly. Tři celé hodinové díly. V naději, že se to třeba zlepší. Ale nestalo se, nemůžu prostě dál. Až ten seriál skončí, někdo mi napište, proč ta holka lítá, protože dalších pět hodin budu určitě dělat něco zajímavějšího, než sledovat tenhle seriál. Třeba si kousat nehty na noze.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

To, co všechny omračuje, u mě nějak nenastalo. Tuny vzletných frází, epických keců a přeřvané hudby (bez melodie, v podstatě jen hluk). Knížka je rozvláčná, ale tolik osudových žvástů jako ve filmu v ní není. Kromě toho film hlavně v druhé půlce děj knížky naprosto ignoruje a hází ho do hajzlu jenom proto, aby na něj mohl navázat očekávanou třetí částí. Nic naplat, asi nejsem cílovka, z celého universa Duny se mi líbily vlastně jenom první dvě počítačové hry.