Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Horor

Oblíbené seriály (10)

Bludička

Bludička (1981)

Tomuhle nejde dát míň než tři hvězdičky a já sám tomu nemůžu dát míň než pět. Ovšem za verzi s Kaiserovým dabingem. Jsem neuvěřitelně šťastný, že jsem to mohl v Magionu zažít. Teď když to vyšlo na DVD předabované Juřičkou, je mi toho původního (Českou Televizí, jako už pokolikáté, prošustrovaného) dabingu strašně moc líto. ** mimochodem jsem si psal s Jiřím Chalupou právě kvůli tomuhle dabingu. Tak ne že se nedochoval, prý v archivu je, ale ČT nemá vysílací práva, nakupovat je nebude a než aby dabing samotný prodala pro DVD, radši ho nechá v archivu shnít. Právě proto se musel seriál předabovat, aby vůbec u nás mohl na nosičích vyjít. Nenapadá mě pro ČT žádný slušný výraz.

Star Trek: Nová generace

Star Trek: Nová generace (1987)

Tímhle jsem žil, když jsem ještě chodil do školy. Některé díly dávali v televizi v ukrutných časech nad ránem, pamatuju si jak jsem si dával budíka. Ano, tohle prostě můžu, pět hvězdiček. Jediné dvě postavy, které mi tam neseděly, byl Q a pak ta přechytralá bába, co jí hraje W. Goldberg (ale je to tím, že tuhle herečku fakt nemám rád).

Maxipes Fík

Maxipes Fík (1976)

Fík. Ano, Maxipes Fík. Pro mě naprostý fenomén, nemůžu se ho nabažit. Mám nádobí s Fíkem. Prostírání s Fíkem. Ložní prádlo s Fíkem, prostě kdeco. Skvěle napsaný a hlavně úžasně nakreslený a namluvený seriál, který přímo srší laskavým vtipem. Zajímavé je že televizní a čistě zvuková verze se poměrně liší. V detailech, ale podstatných. Jedna scénka z audio verze: Fík jede autem a nemůže ho zastavit. Vjede do hejna hus a jednu přejede. A do toho Pepa Dvořák: Vypravěč - "Husa byla přejetá tak, že byla úplně placatá. Vypadala, jako kdyby byla na silnici nakreslená". Fík - "Chlapečku, to byla vaše husa?" Kluk - "E-e, takový placatý my doma nemáme". Vzal gumu, a husu vygumoval...

Divoké sny Maxipsa Fíka

Divoké sny Maxipsa Fíka (1983)

To prostě nemá chybu. Nemá to jedinou slabinu. Detaily v kresbě člověka prostě chca nechca rozesmějí (v díle O kopané třeba válcovací stroj s jediným válečkem pod kabinou, nebo skákající VB auta), úžasné nápady - "Fíku, něco si přej!" "Tak jo - chtěl bych KOMBAJN!" a neuvěřitelné hlody typu "Proč hasíte, vždyť nehoří?" "To nevadí, ale mohlo by" dělají z pokračovaání původního seriálu naprostou perlu. Neexistuje jediný díl s Fíkem, který by byl nějak slabý. 6/5! PS: docela mě mrzí, že ve vydání pro DVD, ale i pro Večerníček, byla po roce 1989 auta VB přemalována na Policie. Skutečně je nutné pořád manipulovat historii? :( A ještě moje oblíbená postava: Zlý Dóďa z dílu O vynalézání.

Powerpuff Girls

Powerpuff Girls (1998)

Neuvěřitelně úchylný animák "nové generace". Není zrovna moc pro děti (nebo možná se změnily měřítka), lítá tu krev, zuby, přibývají monokly a otevřené zlomeniny. Triviální styl kresby a animace to všechno jenom podtrhuje. Opičák Mojo Jojo je moje oblíbená postava a taky Fuzzy Lumpkins, háklivý na svůj majetek (GET YOUR HANDS OFF MY PROPERTY!!!!), z tria mám jednoznačně nejradši naivní Bubbles (to je ta v modrém). Narozdíl od Dexter's laboratory od stejného autora mám Powerpuff girls rád. A ještě něco: tohle se musí vidět v ORIGINÁLNÍM anglickém znění. Je to naprosto nezbytná podmínka, ten seriál na tom stojí.

Rodina Addamsova

Rodina Addamsova (1964)

Všechny postavy jsou dobré, ale nejlepší je prostě Gomez. To jeho nadšení pro všecko je úplně nakažlivé. Některé gagy se sice často opakují, ale diváci se na ně prostě těší (třeba zvonek na sluhu). Plný počet hvězdiček. A slovenský dabing je mnohem lepší než originální.

Ash vs Evil Dead

Ash vs Evil Dead (2015)

První sezóna je úspěšně za námi, tak je čas napsat komentář. Očekávání byla obrovská a jsem rád že můžu napsat, že se z hodně vělké části vyplnila. Bruce Campbell se po třiceti letech vrátil v neuvěřitelné formě a zahrál Ashe tak, jak jsme ho všichni chtěli znovu vidět. Krev stříká na všechny strany, i když teda chvílemi bohužel dost počítačová. Kladné i záporné postavy jsou masakrovány s nevybíravou razancí, plno dějových zvratů (i zvratků) a spousta hlášek. Po závěrečné epizodě musím s úlevou konstatovat, že to tvůrci nijak závažně neposrali. Něco musím strhnout za CGI (hlavně smažený Brujo, ale i další), něco za křečovitou epizodu Ash - Amanda, ale i tak ode mě krásných 80 procent.

Courage the Cowardly Dog

Courage the Cowardly Dog (1999)

Eustace je nerudný starý dědek, cholerik, zlostný bručoun. Jeho manželka Muriel je laskavá domácí hospodyně. Žijí spolu na farmě uprostřed pustiny (doslova nowhere), kde široko daleko od domu není nic, ani strom, ani kámen. Prostě nic. V okolí domu je jen kůlna, větrné kolo a starý náklaďák, který občas Eustace používá když někam jede. Mají psa Courage, kterého Muriel miluje a naopak Eustice nesnáší. Myslí si o něm že je stupidní. Na dům každou chvíli útočí různé příšery a strašidla a právě Courage, neuvěřitelný strašpytel, musí situaci vždycky vyřešit. Výborný černý humor, velice zdařilá kresba a počítačová animace, společně se skvělým dabingem a atmosférickou hudbou dělají z tohoto seriálu vynikající podívanou. Mám všechny díly, ale epizody z posledních dvou řad už jsou o něco slabší, stále však nadprůměrné. Snad nejhnusnější zápletka: Eustace zmutuje v obrovské plesnivé chodidlo, které má navíc gangsterské sklony a vykrádá banky. Ke všemu ještě má jako rukojmí Muriel. Zoufalý Courage se snaží na internetu (na půdě domu je počítač s připojením na net) najít způsob, jak Eustaceho vyléčit. No a odpověď je, že jediný lék na tu hnusnou haksnu plnou kuřích ok je... psí jazyk. OMG, to MUSÍTE vidět!

Profesionálové

Profesionálové (1977)

Na profících, ale i na jiných podobných seriálech, mi vždycky vadilo to, že děj se točí jenom kolem hlavní dvojice (v tomto případě trojice). Kdyby pár dílů bylo i jen o dalších agentech a jejich akcích, bylo by to super. Takhle to ale vypadá, že celá CI5 je jen Bodie, Doyle a Cowley (a Capri), když jsou v pár dílech i ostatní agenti, tak většinou jenom kvůli tomu, aby je někdo zabil. Ale co naplat, když Doyle, ale hlavně Bodie - jsou tak neskutečný, ale NESKUTEČNÝ frajeři!!!!!!!

Opowiadania Muminków

Opowiadania Muminków (1977)

Muminí příběhy si mě získaly už když jsem jako malý dostal svou první muminí knížku: Čarodějův klobouk. Extrémní roztomilost děje i ilustrací nešlo nemilovat, takže nakonec jsem měl knížky všechny. Po letech jsem si všiml, že v televizi začal běžet japonský animák na motivy muminích příhod, tak jsem ho zkusil. Bohužel - přestože vizuálně celkem odpovídá předloze a děj se drží knížky, podání je typicky japonsky uječené až chvílemi hysterické a seriál se mi nelíbil. Pak jsem ale zjistil, že existuje ještě jiný, starší animovaný seriál a když se kompletně celý objevil na youtube, neodolal jsem. A dobře jsem udělal. Zpracování je krásné, děj podaný vlídně a v některých částech i docela strašidelně, vyprávěč (viděl jsem anglickou verzi vyprávěnou Richardem Murdochem) je laskavý a celé je to roztomilé jako ty knížky. Dávám tomu čtyři hvězdičky a plný počet nepřidělím jen kvůli tomu, že tam chybí některé momenty a vedlejší postavy, které jsem si v knížkách oblíbil (prostě není tam dialog o štětinatém obočí a chybí tam Ondatra). EDIT: Ondatra tam je, ale až v epizodách o Kometě. V Čarodějově klobouku není, takže se nedozvíme v co se proměnil její umělý chrup.