Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (138)

plakát

Nejšťastnější holka pod sluncem (2022) 

Oukej, český rybníček komentujících nezklamal. Není to příběh o tom, že někdo má život na hovno, není to další film o znásilnění, nebo střílečce na střední. Je to příběh o tom, jak trauma působí na lidi. Jak se s tím každý po svým vyrovnává, jak ti to kompletně může změnit život od A do Z a nebo taky ne. Jak jeden obrátí svoje trauma ku prospěch společnosti a jak jiného to vnitřně tak zničí, že ani neví, kdo vlastně je. Mila byla v roli dokonalá a její poslední slova ukončují film jako legendu. A ná závěr trochu hejtu, jelikož toho není nikdy dost - pokud jste film nepochopili, nevadí, jděte o dům dál a držte hubu. Howk.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Více američtější film jsem už dlouho neviděla, a bohužel to není v dobrém. Klišé vedle klišé, že jsem se mnohdy neubránila smíchu. Jako komedii bych tomu dala 5 hvězdiček, takto si to s odřenýma ušima zaslouží 2.

plakát

Na střeše (2019) 

Komplex 'White savior' v českém podání. Neurazí, nenadchne.

plakát

Teorie tygra (2016) odpad!

Proboha proč? 1. Proč má tenhle film tak vysoké hodnocení? Vždyť je to jeden větší stereotyp vedle druhýho a obrovská snůška keců. Opravdu si někdo myslí, že takhle to chodí? Že chlapi jsou ušlápnuté chudinku, kteří místo toho, aby měli se svojí ženou reálnou diskuzi o vztahu, budou raději přestírat duševní onemocnění? Že všechny ženské sedí okolo stolu a pletichaří, jakou scénu manželovi doma předvedou pro největší efekt? Ne, fakt ne. Takhle to fakt není. 2. Proboha proč tam ti herci hrajou? Bartoška je jasnej, ten to podle mě ani nehraje. Ale proč je tam Balzarová, Dyková, Janžurová, Havelka? Mají to zapotřebí? Opravdu s poselstvím filmu souhlasí? 3. A co nám ten film chce říct? Že manželství je past, ženský jsou stalkerský megery, chlapi jsou největší chudáčci pod sluncem? 4. A proč se tento film nejmenuje Teorie ublíženého postaršího mysogina? To by sedlo. Každý, komu se tento blábol líbil, by se měl nad sebou zamyslet. Já hrdě dávám odpad a chci ty dvě promarněné hodiny zpět!

plakát

O vánoční hvězdě (2020) (TV film) 

Pohádka si rádoby hraje na Anděla Páně, ale nemá na to. Herci fajn, ale to je tak vše.

plakát

Hodinářův učeň (2019) 

Pohádka naprosto o ničem. Logika? Chybí. Postavy? Otravné a nevěrohodné. Herci? Preisse mám ráda a proto jsem se podivila, že se upsal takovéto nicce ... No nic, naprosto to zapadá do tragédie současných pohádek, kdy natočit pohádku alespoň lehce koukatelnou je evidentně umění, které tuto pohádku minulo o celý vesmír.

plakát

Společnost mrtvých básníků (1989) 

Oh Captain My Captain. Robin Wiliams v roli pro něho přímo ušité. Téma, které neomrzí aneb jak život užít a ne jen prožít. Zákulisí chlapecké školy je také zajímavé téma a do příběhu se hodí. Nepřítomnost ženských rolí, která mě většinou mrzí/vadí, zde vůbec ale vůbec nevadí, jelikož příběh je silnější, než nějaká reprezentace, že. :)

plakát

Old Guard: Nesmrtelní (2020) 

Další v řadě filmů, kde místní komentující více řeší, že to režíruje žena (no toto, vzdálila se z kuchyně, aby natočlila takovýto nesmyl?), že to Charlize nesluší (přesně, holka a krátké vlasy, natož černé? No fuj!), a že film má dokonce druhou ženskou hrdninku a navíc černou, že jo (přesně, tenhleten blackwashing jako musí fakt přestat). Tudíž mě nezbývá nic jiného, než abych si tento film oblíbila všem přítomným natruc. To sem vám to ale ukázala, že jo ... A poznámka na konec: táhněte s těma debilníma mysogeníma komentářema už fakt do pr*ele.

plakát

L. A. - Přísně tajné (1997) 

V USA se od fiktivních časů tohoto filmu vůbec nic nezměnilo. Policejní soudržnost nad spravedlnost, zkorumpovanost nad slušnost, bílý heterosexuální muž nad vše ostatní ... Film od můžu s muži pro muže. Za mě lehký podprůměr, takových 50%.