Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (136)

plakát

Admirál (2015) 

Jsem rád, že zrovna mých 5 hvězd posouvá tento vymazlený pomník admirálu de Ruyterovi na 79%...

plakát

Akáty (2011) 

Méně je někdy opravdu více...

plakát

Alma a Oskar (2022) 

Hele krásně to odsýpalo, včera v kině mi to uteklo jako voda a ještě jsem se něco dozvěděl a odnesl si celkem hluboký kulturní zážitek. Zpočátku jsem trochu bojoval s tím, že vikingská bojovnice Emily Cox hraje Almu Mahler, ale nakonec to byla osvěžující a zajímavá paralela, prostřednictvím té její vášně, temperamentu a emocí. Skutečný příběh bouřlivého vztahu Mahlerové s Kokoschkou se odehrává na začátku druhé dekády 20. století ve Vídni a kdo má rád toto období, éru slavných architektů (Loos, Gropius), malířů (Klimt, Kokoschka, Schiele), dirigentů a skladatelů (Mahler, Schönberg), tak tady má inspiraci, nudit se rozhodně nebude.

plakát

Anihilace (2018) 

Myšlenka, že mimozemská civilizace tu nic nezničí, naopak vše mění a vytváří nové, nám (rozuměj lidstvu) dává slušnou naději do budoucna. :-)

plakát

Anthropoid (2016) 

Vzhledem k tomu, že o událostech útoku na Heydricha a okolnostech vím téměř vše (z několika relevantních zdrojů), jsem jaksi k filmovému počinu tolerantnější, neporovnávám a uvědomuji si, že to není dokument. Za mě skvělý počin, který jsem zhltnul jako malinu, ty dvě hoďky mi přišly překrátké. Atmosféra Prahy, konspiračních bytů, kostela i krypty na mě dýchala celý film a nemůžu jinak, než ho odměnit takto. Fajn herecké výkony, "Kilijen" s Alenou nejlepší.

plakát

A pátý jezdec je Strach (1964) 

"Tati, kdo je to vlastně hrdina?” -" Člověk, který zbytečně zemře zatímco ostatní zbytečně žijí."

plakát

Ardor (2014) 

To je tak, když máte rádi Gaela a těšíte se na něj po delší době v bijáku... Když jsem pochopil, že to je komediální žánr, smál jsem se po zbytek filmu, škoda, že to tak zřejmě nebral Bernal a spol. Od odpadu to zachránila jihoamerická příroda.

plakát

Bod varu (2021) 

Tak thriller to není ani omylem. Spíš sci-fi, takováhle špičková restaurace by existovala tak týden. Ale když od toho odhlédnu, tak ten stres byl hodně autentický a jako pád člověka, jako příběh jednoho smutného osudu to vlastně funguje a odsýpá. Vždyť se "vše" odehraje během večeří. Graham nepřehrává a tím je naprosto uvěřitelný ve své roli. Jinak servis v té restauraci byl tak šílený, že u nás by to stačilo tak na 4. cenovou skupinu bez větráku.

plakát

Bohémský život (1992) 

Brilantní! Bavil jsem se od začátku do konce. Protože i to smutný zde bylo zbavený patosu. Aki je prostě génius a jeden z mých nejoblíbenějších režisérů.

plakát

Bohové (2014) 

Nesmírně zajímavý a inspirativní snímek o Bohovi Religovi, který chlastal, hulil jak fabrika, vyhazoval podřízené, ale přesto to byl Člověk s velkým "Č". A samosebou skvělý kardiochirurg, který šel neprobádanou metodou pokus - omyl. Smekám před všemi herci, jakým způsobem ztvárnili své předobrazy, nicméně největším Bohem je tady Tomasz Kot, který se stal Zbigniewem Religou. Tohle je za plný kotel.