Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (136)

plakát

Mrazík (1964) 

Tahle pohádka se z mého úhlu pohledu nedá objektivně hodnotit. Klidně mohu dát odpad i 5*. Je to krásně hnusný a hnusně krásný.

plakát

Alma a Oskar (2022) 

Hele krásně to odsýpalo, včera v kině mi to uteklo jako voda a ještě jsem se něco dozvěděl a odnesl si celkem hluboký kulturní zážitek. Zpočátku jsem trochu bojoval s tím, že vikingská bojovnice Emily Cox hraje Almu Mahler, ale nakonec to byla osvěžující a zajímavá paralela, prostřednictvím té její vášně, temperamentu a emocí. Skutečný příběh bouřlivého vztahu Mahlerové s Kokoschkou se odehrává na začátku druhé dekády 20. století ve Vídni a kdo má rád toto období, éru slavných architektů (Loos, Gropius), malířů (Klimt, Kokoschka, Schiele), dirigentů a skladatelů (Mahler, Schönberg), tak tady má inspiraci, nudit se rozhodně nebude.

plakát

Marcel, ulita s botami (2021) 

Excelentní "animák", který ve mně evokuje brautiganovskou poetiku z In Watermelon Sugar. Vzalo mě to podobně jako četba té geniální knížky. Marcel rulezzz!

plakát

Pepa (2018) 

Dávám jednu hvězdu za Stropnickou v kalhotkách.

plakát

Boží ruka (2021) 

To, co je Roma pro Alfonsa Cuaróna, Belfast pro Kennetha Branagha, je Boží ruka pro další režisérskou legendu, Paola Sorrentina. Pojďme si vychutnat vzpomínky mladého studenta v 80. letech v Neapoli. Píše se rok 1984 a nikdo nevěří, že by Diego Armando Maradona odešel z Barcelony hrát do "svůdného města" v Kampánii. Přitom ta fotbalová stránka příběhu je dosti okrajová. No, příběhu, správněji jsem snímek již označil vzpomínkami, to je myslím trefnější a férovější. Dospívání charismatického kluka, který v dospělosti natočil takové snímky jako Božský, Velká nádhera (Zlatý glóbus 2013), Mládí a seriál Mladý papež... Mne doslova a do písmene pohltilo a užil jsem si každou vteřinu, úžasnou kameru, skvělého dvorního herce Toniho Servilla, sprostou mamá, otevřený italský humor vyšší střední třídy, česání puklinky i párty na Capri. Film je nominován na Oscara za nejlepší cizojazyčný snímek loňského roku.

plakát

Bod varu (2021) 

Tak thriller to není ani omylem. Spíš sci-fi, takováhle špičková restaurace by existovala tak týden. Ale když od toho odhlédnu, tak ten stres byl hodně autentický a jako pád člověka, jako příběh jednoho smutného osudu to vlastně funguje a odsýpá. Vždyť se "vše" odehraje během večeří. Graham nepřehrává a tím je naprosto uvěřitelný ve své roli. Jinak servis v té restauraci byl tak šílený, že u nás by to stačilo tak na 4. cenovou skupinu bez větráku.

plakát

Toc Toc (2017) 

Do těchto stále poněkud zvláštních dnů doporučuji tuhle velmi zdařilou a celkově brilantní konverzační komedii ze Španělska. Aneb když se sejde šest osobností s obsedantně kompulsivní poruchou u klinického psychologa, skýtá to netušené možnosti k inteligentnímu humoru, nadhledu a pochopení. Snímek plyne v úžasném tempu, je nápaditý a nenudí ani vteřinu. K tomu všemu si připočtěte parádní a přirozené herecké výkony, geniální Rossy de Palmy, ale i Alexandry Jiménez, Paca Leona či Oscara "Touretta" Martíneze... Jebácizajebaní. 😂 Tak si to hezky pěkně užijte a pobavte se! ✌️