Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Fantasy

Recenze (18)

plakát

Pokémon (1997) (seriál) 

Bohužel s postupem času příběh upadá a tak trochu se opakuje a stává prvoplánovám, ale tento seriál považuji za srdcovku. To, že někdo tvrdí, že jsou pokémoni blbost, je pouze hloupá závist. Koukal jsem i na pohádky před datem svého narození a mohu s klidem říct, že bez konkurence. At se to někomu libí nebo ne, pokémoni jsou fenomén. Úvodní znělka s první série je bezkonkurenční. Jinak beztak všichni hejteři tu teď paří Pokémon GO. :)

plakát

Mařenka, přemožitelka čarodějnic (2012) (TV film) 

jedinou hvězdičku dávám Shannen, která tak trochu film oživila. Bohužel i její výkon je tam slabý, přitom je známá svým arogantním chováním. Nakonec je z ní uťáplá Mařka bez špetky jiskry. Jinak film již od svého počátku doslova křičí "nízký rozpočet filmu". Pokus o rádoby akční film, žarodějnice Zora na konci filmu vypadá jako severská bohyně Hel, některé scény s ní jsou vážně až komické. Zbytek osazenstva nestojí ani za řeč. Občas jsem měl pocit, že Shannen měla zachránit film, protože jako jediná dokázala trochu hrát, zbytek je bídá s nouzí.

plakát

Sebevražedný oddíl (2016) 

Na film jsem neplánoval jít, takže jsem si nezjištoval bližší info, což je možná dobře, protože bych byl asi ještě více zklamaný. Samotná zápletka filmu je podivná, stejně jako hlavní čarodějka, která je příšerná, afektovaná a připomínala mi tu jednu goaldskou bohyni ve Hvězdné brána - celkově i herečka nebyla vybrána nějak slavně. Co se týče hlavních postav, tak Smith se tam chová hrozně staticky a prakticky identicky jako v jiných filmech, kde hraje hodného "záporáka", ničím neoslní, podobně jako flag, který je stejně statický. Kapitán Bumerang vypadá je tam zbytečný, stále u sebe nosí plyšáka jednorožce a lítá tam s bumerangem, což by nevadilo, kdyby s ním něco uměl. Výjimku tvoří El Diablo a Harley, kteří tak trochu tahají film z hnoje, i když El Diablo je tam trochu jako Pyro z X-menů a ta závěrečná proměna v ohniváka, je trochu vtipná. Harley je ve filmu super, dá se na ní koukat, ale trochu mne mrzí, že tam častěji netřískala nepřátelé tou dřevěnou palící,ale trapnou baseballkou. Joker v podání Leta je trochu mimo můj žánr. Z počátku jsem měl pocit, že je to jenom uchyl, ne žádnej vyšahanej psychopat a teda práce kostyméru nic moc. Joker prostě vypadá. Katana a zbytek osazenstva je absolutně o ničem. Jinak film občas postrádá domyšlení některých scén či dějových linek. I přes značné nedostatky jsem se párkrát zasmál, ale v tom sále patrně jako jedne z mála.

plakát

Superžralok (2011) odpad!

Umíral jsem duševně i psychicky během celého filmu. Nejhorší na tom je, že ten film je myšlen asi zcela vážně. Otřesná není jenom grafika, ale i herecké výkony, obzvlášť mořská bioložka je silná kává i na mě.

plakát

Deadpool (2016) 

Nejlepší marvelák pro mě. Strhující tempo filmu, zábava a akce. Reynolds ztvárnil Deadpoola skvěle, což se nedář úplně říct o Green Lanternovi. Během jsou neustále narážky na různé filmy, wolverina nebo celkově jiné marveláky. Deadpool si na nic nehraje, není to klasický marvel hrdina, m ásvé kouzlo. Těch pět hvězdiček je zasloužených. Co se mi trochu nelíbilo byl Collossus a ta divná Warhead, která se jevila jako nějaká mužatka. Deadpool na to i několikrát vtipně reagoval, kdy jí přirovnal k Replayové ze třetího dílu Větřelce nebo Sinead O Connor. Super film.

plakát

Poslušně hlásím (1957) 

Stále mne zaráží, jak se český národ v tomto filmu vidí. Rádoby intelektuální humor, kdy Švejk není tak blbý, jak vypadá, je skutečně k pláči. Obávám se, že kdybych se podíval na filmovou podobu Čekání na Godota, tak se u toho nasměju víc. Celkově ta filozofie kolem švejkovství mi je dosti proti srsti a nezachrání to ani obtloustlý Hrušínský.

plakát

Jak dostat tatínka do polepšovny (1978) (TV film) 

Stejně jako všechny filmy s Tomášem Holým. Centrem dění je on, jako rádoby sympatický rošťák, co vyřeší problémy dospělích. Celý film je dle mého natahovaný do zbytečných krajností a už po 10 minutách sledování si člověk říká, co si dá k jídlu nebo listuje televizním programem, zda třeba na telce nedávají starý díl Riskuj!

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Skutečně zajímavá podívaná s řadou efektů. Samotný příběh mi přišel dost utahaný a do příběhu se cpou neustale nové postavy, které osobně považuji za zbytečné. Na celém filmu se mi líbil akorát ironman a ultron s jarvisem :D. Ostatní postavy bída s nouzí. Nejhorší na celém filmu je snad kapitán Amerika a Scarlett witch. Evans, který si hraje na důležitého kapitána Ameriku je spíš výsměch a stín toho, co by měl kapitán Amerika být. Samotný charakter mi ke kapitánovi ani moc nesedí, měl by být víc impulzivní a vlastenec. Evans by měl radši hrát v béčkových slaďárnách, protože na superhrdinu skutečně nemá. Druhou postavou, která byla snad ještě horší než kapitán Amerika byla gothic-emo Scarlett Witch. Nejenom, že neustále kolem sebe máchala rukama a byla furt plná energie, ale byla očividně i nepřemožitelná. Samotnou herečku bych obsadil radši do nějakého upíráků. Nesympatická, nevhodná a dle mého bez hereckého talentu, podobně jako Berry, která pohřbila psotavu catwoman a Ororo Munroe alias Storn (X-men). I přes katastrofální Witch a Ameriku jsem si film osobně užil, takže 65% :).

plakát

Ant-Man (2015) 

Rozhodně super marvelovka, ale osobně mi přišlo, že nebyl využit potenciál postavy. Ant-man je pro řadu neatraktivní avenger, takže zaujmout asi všechny fandy marvelu bylo těžké, na druhou stranu si myslím, že některé scény jsou dost předvídatelné a statické. Ocenil bych trochu ant-mana natunit :). Obsazení se mi celkme líbilo, je pravdou, že Paul Rudd prostě výraznou postavou není, ale rozhodně je to větši sympaťák a herec, než komerčně protěžovanej Evans, který hrál human torche nebo kapitána Ameriku, na kterého jsem se vážně těšil. :) Doufám, že bude porkačování, kde bude i wasp :).