Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (177)

plakát

Kdo přežije - Hrdinové proti padouchům (2010) (série) 

SPOILERY! Rozhodně jedna z nejlepších sérií Survivora, ne-li vůbec nejlepší. Už při prvním díle jsem si pochvaloval skvělý casting (vyjma Sandry, u té jsem nechápal, co tu dělá), zj. složení padouchů předznamenávalo skvělou zábavu. Slizouni Tyson a Rob, zabiják draků Coach, černá vdova Jerri, konspirátorka Parvati, vztekloun Randy a jeden z největších mastermindů hry Russell - k dokonalosti chyběl jen Fairplay a Hatch. Hrdinové jsou z počátku úplně neschopní, brzké vyřazení Steph, Colby za zenitem, uřvaný James, nevýrazný Rupert - zatímco u padouchů se rozjíždí velká mocenská hra a ďábelský Russell s Parvati, navzdory číslům, postupně nabírají na síle. Při vyřazení Tysona jsem smíchy málem spadnul ze židle a to nejlepší mělo teprve přijít. Nevím, co všichni mají proti Parvati, ta tu předvedla skvělou hru, s několika brilantními tahy. Čímž se dostáváme k jediné vadě na kráse této série a tou je pro mě absolutně nepochopitelná vítězska Sandra - už podruhé tato žena vyhrála Survivora tím, že nedělala absolutně nic, což je z mýho pohledu dost směšný. Geniální loutkař Russell bohužel ani napodruhé nepochopil, že pokud se k lidem po celou dobu chová, jak ke kusu hovna, těžko od nich může očekávat hlasy na finální radě. Zaslouženým vítězem byla Parvati, ve všech ohledech - prokoukla veškeré lži, co se na ní snášely, výborná taktická hra, silná bojovnice na výzvách, s permanentním terčem na zádech. Škoda.

plakát

Battlestar Galactica: Plán (2009) 

Docela zklamání. Čekal jsem, že The Plan přinese šokující odhalení některých záhad z prvních sérií, komplexnější pohled na cylonské úmysly, půjde více do hloubky... To se mu povedlo opravdu jenom z nepatrné části, spousta věcí je drobně nakousnuta, děj je nevýrazný, nepřekvapivý a celý film působí dost nekompaktním dojmem. Je to škoda, mohlo to dopadnout mnohem lépe, ale co už. The Plan, pokud je brán jako bonusový materiál pro fandy seriálu, je poměrně lehce stravitelný bonbónek, se seriálem samotným se měřit nemůže.

plakát

Česko - Slovenská SuperStar (2009) (pořad) 

Stokrát přežvýkaná kravina. Dojímají mě porotci, kteří chtějí být za každou cenu zatraceně vtipní a cool, což se jim opravdu nedaří a působí trapně. Sledovat brečící 15leté slepice, kterým se po nepostupu zhroutil svět, už po x-té opravdu nebudu...

plakát

Misfits: Zmetci (2009) (seriál) 

Originální a velmi zábavný počin. Zpočátku jsem měl problém s postavami, ale stačila krátká doba, aby se mi tento skvělý seriál zaryl pod kůži, zvláště druhá série má podle mého velké grády. Nejlepší postava jednoznačně Simon, nejzábavnější pak dvorní hovado Nathan. A k tomu skvělý soundtrack... Nemůžu se dočkat třetí série.

plakát

Nepodceňuj blondýnky (2009) (pořad) 

Ten, kdo vymyslel tenhle "pořad", by zasloužil svěrací kazajku. Samotný koncept tohoto cirkusu, moderátor Šimůnek, který ukazuje, že je naprostej magor, a jako třešnička tupé blondýnky a jejich tvrďácké hlášky... Už jsem viděl koně blít, hada chcát, ale co je moc... edit: Tak nakonec jednu hvězdičku dávám. Jak je to tupý, tak se u toho bavím... :)

plakát

Star Trek (2009) 

Starý Star Trek v novém sexy kabátku. Abramsův Trek je hodně jiný, přesto v sobě zachovává kouzlo původního díla a zároveň je schopný nalákat nové diváky, kteří trekkům nikdy moc neholdovali. Legenda je zpátky, silnější než kdy dřív!

plakát

Ted a spol. (2009) (seriál) 

Pohodový a velmi zábavný seriál, bohužel po druhé sérii utnutý. Ne, že by to mělo potenciál na nějakých deset sezón, ale dala se z toho vytřískat ještě spousta originálního humoru, velká škoda...

plakát

Zastav a nepřežiješ 2 - Vysoké napětí (2009) 

Zatímco jednička byla skvělá adrenalinová jízda, Crank 2 je jen pozérskou přehlídkou těch největších absurdit, kde jsem měl problém neobracet oči v sloup při každé druhé scéně. To je tak, když někdo neumí v nejlepším přestat...

plakát

Zpátky do školy (2009) (seriál) 

Opravdu příjemné překvapení. Rozmanité, chytře napsané postavy, nápaditý scénář, nekončící palba popkulturních odkazů, politicky nekorektních vtípků a parodií na všechno možné. Postavy Pierce či seňora Changa jsou pak čirá dokonalost... Z tohoto dílka přímo srší pozitivní energie a já držím palce, ať se na obrazovce udrží co nejdéle. Streets ahead!