Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (905)

plakát

Shortbus (2006) 

děkuji kolegyním a kolegům zde, že mi ušetřili čas, který bych jinak zjevně promrhal. Raději ho využiji jinak :-)

plakát

High Flight (1956) 

hodně klasických vojenských klišé, ale Ray Milland to prostě zvedá nahoru. Seržant Bernarda Lee z Jamese Bonda je podpořen i malou rolí autora knih v odlehčující linii s létajícím talířem. .

plakát

Gentlemen Are Born (1934) 

je to docela dobré, hlavně obsazené dobrými herci a herečkami, jinak mírně depresivní drama s Velké deprese :-).  centrální postavou je novinář Bob, který spojuje osudy svých přátel.

plakát

Potopte Bismarck! (1960) 

Jistě jsem ovlivněn tím, že mám rád Kennetha Mora, líbí se mi Dana Wynter a Maurice Denham je  mi z Bondů také příjemný. Mám rád i historii 2SV (chcete-li, WW2), jakkoli jsem ji nezažil, ale naši rodinu ovlivnila podstatně. Od prvního čtení Miroslava Hubáčka a Gunthera Priena (o hodně dříve) mne zajímala i námořní válka, kterou nám ve škole tajili jak se dalo.  Lewis Gilbert (taky jeden Bond) je dobrý režisér. Příběh který se odehrává na velitelství, těžko může nebýt z velké části v jednom bunkru, herecky se mi to líbí, patriotismu a romance je sice dodáno na hraně,. ale pro mne ještě OK. Samo sledování Bismarcku, ta honička, to jak dávají dohromady fragmentované síly je příběh fascinující, znehybnění Bismarcku při posledním možném náletu není scénáristický výmysl, ale, pokud vím, pravda a já ten film mám prostě rád, tak jsem dal 5.  Rozhodně je mi to milejší, než poslední verze Midway.

plakát

Ma Barker's Killer Brood (1960) 

Docela síla, taková venkovská babka a takový zločinecký mozek. A to finále, kdy po zastřelení Freda popadne jeho samopal a s řevem Všechny vás zabiju vypochoduje z domku proti dvěma ozbrojeným agentům.

plakát

Polda - Odpal (2024) (epizoda) 

ale tak člověk se pobaví, zápletka je nepodstatná a žáby rulez. Matásek i Polívka spolu ladí, Orozák je k tomu docela dobrý. jen zajímavé, jak poslední díl Specialistů i toto pracuje  otřepaným motivem starší movitý pán a mladá holka.  Budu se muset zabývat myšlenkou nějaké studentky.

plakát

Anička s lískovými oříšky (1993) (TV film) 

Zajímal mne námět pana Vladislava, kterého jsem znal i osobně. Paní Konášová vytvořila ovšem své rutinní dílko. Ano, dialogy to jsou a říkat se to dá dobře,ale jsem si skoro jist, že jeho jazyk jaksi ... vymizel.  Linda Rybová je dobrá,, pan Čenský je ... pan Čenský, sošný, krásný a umí hezky vyslovovat dialogy. Paní Brejchové pohádka nějak neseděla, přijde mi nečekaně nevýrazná,. Ovčí hlava chápu, že může dítě vyděsit hodně a utkvět v paměti, hodně i dalších triků, draků, pohár zapomnění a podobné prvky. Možná pro dítě až moc. Takže není to průšvih, ale zase ne moc.

plakát

Jezerní královna (1998) 

třetí německá Vorlíčkova prácě (tedy snad, nepočítal jsemú Místo Rodena tady straší paní Chýlková, taky dobře, temnoty je zase hodně. Komický prvek Jana Hrušínského s Jiřinou Bohdalovou mi nesedí, takže minus. Jitka Schneiderová je pěkná, hodně, princ je docela sobrý, ne hezounek, ale chlap, jen mi k ní tolik neladí.

plakát

Pták Ohnivák (1997) 

tak nevím, proč je to takové chudé proti kouzelnému měšci. a o hodně horší. Princezna je stejně pěkná a Lubowski je jistě m,nohem krásnější než Rašilov, ale je to prostě thymolinový panák a ne herec. Jeho chemie s Tinou je ph 5,5, zcela neutrální, Buchholze hrát uměl přinutit jen málokdo a pan Vorlíček u tohot dílka zdá se rezignoval na mnohé. Roden je dobrý, ale posun k německé temnosti je výrazný a je na škodu celé pohádce.

plakát

Kouzelný měšec (1996) 

Docela slušné, tady akceptuji i německé herce, ke kterým bývám velmi kritický. Princezna je ale vyloženě pěkná a král je snesitelný. Pan Rašilo vypadá dobře a ti dva k sobě dobře ladí, jejich vztah je uvěřitelný. Hlas Simony Stašové nechápu, ale je pochopitelně dobrá. Myslím, že tady se skutečně podařilo uhájit poetiku českých pohádek, určité lehčí pojetí, tedy ne seversky děsivé a i macourkovské nebrání se smrtelně vážně. Zase to ale není trapní pitvořerní,. které se objevilo o něco později v rámci svobody.  Rozhodně v kontextu jiných koprodukcí je to dobré.

Ovládací panel
2 body