Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (74)

Nadosmrti

Nadosmrti (2021)

Jakmile večer Emma (Megan Fox) viditelně zamkne dveře na řetízek, hned v dalším záběru je vidět řetízek volně visící vedle dveří.

Parazit

Parazit (2019)

V „postelové“ scéně v obýváku říká manželka Yeon Kyo (Yeo-jeong Jo) svému manželovi Dong Ik (Sun-kyun Lee), aby ji hladil bradavky po směru hodinových ručiček, ale v dalším záběru je vidět, že to dělá přesně naopak, tedy proti směru hodinových ručiček.

Pepa

Pepa (2018)

Malou roli Pepova spolužáka si zahrál Lukáš Kunz, který je jinak známý pro účinkování v pěveckém vystupování pro děti Štístko a Poupěnka.

John Wick

John Wick (2014)

Když přijde komando zabít Johna Wicka (Keanu Reeves), dojde při jednom souboji na útok nožem. V jednu chvílí ho John vezme celou dlaní za ostří, ale přitom po krvi a řezné ráně není ani stopy.

Tlumočník

Tlumočník (2018)

Když Jola (Anita Szvrcsek) přinese Ungárovi (Jiří Menzel) sklenici vody, ze které se napije, v dalším záběru již sklenici v ruce nedrží a není ani nikde na stole, přitom ji nikdo neodnesl.

Joe

Joe (2013)

Když Joe (Nicolas Cage) ťuká čísla do účetní kalkulačky s tiskem, můžeme vždy slyšet zvuk tisku a otočení pokladního bloku, ovšem ten se ani nehne a čísla, která naťuká, se na papír nikdy nevytisknou.

Těžce zamilován

Těžce zamilován (2001)

Ve scéně, kdy si Rosemary (Gwyneth Paltrow) ukrojí kus dortu na oslavu Halova (Jack Black) povýšení, si můžeme všimnout, že velikost zbývajícího dortu se s každým jiným záběrem mění. Od celé půlky až po tři čtvrtiny.

Na špatné straně

Na špatné straně (2018)

Při přepadení obchodu ve 36. minutě, střelec rozstřílí stojan s chipsy a přitom si můžeme jasně všimnout, že zákazník pohne hlavou, i když ho předtím lupič evidentně zastřelil.

Blok 99

Blok 99 (2017)

Poté, co Bradley (Vince Vaughn) zabije bachaře Wilsona (Tom Guiry), nechá ho ležet mrtvého v jeho cele. Ovšem když se poté do cely vrátí s Eleazarem (Dion Mucciacito), nikde bachařovo tělo v cele neleží.

Hra o trůny - Za Zdí

Hra o trůny - Za Zdí (2017) (epizoda)

Na cestu za Zeď se vydá dohromady 10 lidí. Během bitvy s nemrtvými a medvědem prokazatelně zemře 6 lidí. Ovšem zpátky se dostane pět hrdinů + Gendry, který běžel pro pomoc. To je dohromady 12 lidí.

Lajna - Pravda

Lajna - Pravda (2017) (epizoda)

Při rozhovoru Luboše (Jiří Langmajer) a Denisy (Hana Vagnerová), můžeme vidět, jak jsou v jednotlivých záběrech za nimi dveře střídavě zavřené a otevřené, aniž by se jich kdokoliv dotkl.

Princezna ze mlejna

Princezna ze mlejna (1994)

Když Jindřich (Radek Valenta) řeže dřevo a Eliška (Andrea Černá) mu jde pomoct, můžeme si všimnout, že jak se mění jednotlivé záběry na herce, mění se i délka řezu klády, kterou chtějí přeřiznout. Při záběrech na Elišku je vždy řez menší, než při záběru na Jindřicha.

Dámský klub

Dámský klub (2018)

Ve scéně, kdy Diane (Diane Keaton) čte „Padesát odstínů šedi“, je jasně vidět, že listy knihy jsou úplně prázdné, nepopsané. V dalším záběru je již patrné, že tam nějaká písmenka jsou.

Králíček Jojo

Králíček Jojo (2019)

Celý film se natáčel v České republice, konkrétně především v Žatci a Úštěku, ve kterém byly vybrány lokace na Mírovém náměstí, radnici a v domě správce místního hradu. Dále se natáčelo v Praze (např. studio Barrandov a Petschkův palác), Chcebuzu, Kytíně, Dolních Beřkovicích a v bývalém cukrovaru Lenešice. Scéna u vody se záběrem na plavební komory je natočená na zdymadle Hořín u Mělníka.

Cesta do středu Země

Cesta do středu Země (2008)

V jednom záběru má Trevor (Brendan Fraser) úplně propocené tričko, hned v dalším záběru je suché, aby v tom následujícím bylo opět mokré.

Jack Reacher: Nevracej se

Jack Reacher: Nevracej se (2016)

Když Jack (Cruise) řekne šerifovi Woodovi, že za 90 vteřin zazvoní telefon a on odjede do basy s želízky na rukou, tak ve skutečnosti uběhne 95 vteřin.

Agents of S.H.I.E.L.D.: Slingshot

Agents of S.H.I.E.L.D.: Slingshot (2016) (seriál)

Daisy (Chloe Bennet) zde nosí svoje speciální rukavice, přitom se to odehrává ve chvíli, kdy je na útěku a tyto rukavice nemá. V regulérním seriálu v tu stejnou dobu potřebuje prášky, které tlumí bolest, jelikož má polámaná zápěstí od všech vibrací, které jinak zachycují právě speciální rukavice.

Spartakus

Spartakus (2010) (seriál)

Gnaeus (Raicho Vasilev) při jednom tréninku na nádvoří vily zavadí svým trojzubcem o gladiátora chyceného v síti. Na malou chvíli si můžeme všimnout, že se při dotyku trojzubec ohne, protože je vyroben z gumy.

Reklama