Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (291)

plakát

Nabídka (2022) (seriál) 

The Offer mě donutil se podívat pošesté v životě na Kmotra. Nešlo to jinak, protože po tak mistrně zvládnutém seriálu o natočení filmu se na kinematografický skvost nejen chcete, ale musíte podívat. Best picture, bubbe!

plakát

1883 (2021) (seriál) 

Míra sentimentu je na hraně do patosu, ale pro mě se nikdy nepřeklopila přes hranu. Hořkosladký koktejl "syrovosti" (ne autenticity) je vítaná změna od často banálního mačkání zažitých filmových a seriálových postupů a typických rolí, který se má hlavně líbit a nalákat na další a další a další sérii. Deset dílů bylo tak akorát na odvyprávění westernového příběhu tak, aby se v něm mnoho věcí a schémat neopakovalo, ale přitom jsem si mohl užít atmosféru road tripu širými pláněmy divokého středozápadu a západu.

plakát

Rozhněvaný muž (2021) 

První polovina hodně libová. Přesně dávkovaná gradace, napětí z očekávání, které se musí řezat laserem. Jen škoda, že Ritchie nezvládne akceleraci a sice ve velké rychlosti, ale zpomalí a konec filmu vyjde tak trochu do prázdna. A nejen konec, i přestřelka v hlavní budově je zmatená, nemá tempo a dost náhodná. I dánský lehce komediální film (Retfærdighedens ryttere) měl mnohem lépe zvládnutou (ačkoli velmi minimalistickou) choreografii přestřelek. Škoda, že to Ritchie nedotáhl, protože jinak by z toho byl skvost nejen ve svém žánru.

plakát

Rytíři spravedlnosti (2020) 

Nemůžu se rozhodnout, jestli to byla ujetá parodie, vážně míněná sonda do pošahaný psychiky spousty lidí, anebo následek divočejšího uměleckého večírku. Film baví a i nutí přemýšlet, ale k dokonalosti chybí lepší pointa a práce s pravděpodobností, nahodilostí a snahou si do ní promítat svoje vlastní přání. Pokud by se tohle scénáristovi a režisérovi v jedné osobě podařilo do filmu zaintegrovat, šlo by o dokonalý kinematografický kousek. Takhle lze jen obdivovat sošný netečný výraz Mikkelsena.

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Dlouhé a nijaké. Tento film si nezapamatujete, ačkoli se na něj budete chtít dodívat.

plakát

Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021) 

Letní kino, ne lehká, ale spíše lehce odlehčená komedie o chlapech, k jejichž životům a problémům se věkově blížím. Takže jako člena cílovky mě to bavilo, protože spoustu věcí z filmu vidím kolem sebe dnes a denně. Akorát to není tak veselé.

plakát

Zátopek (2021) 

Jsem běžec, takže nemůžu hodnotit jinak. Pokud neběháte, přečtěte si třeba hodnocení DaViD'82

plakát

Ted Lasso (2020) (seriál) 

This is the league we want to watch! Wow, take tohle je hodně velké a pozitivní překvapení. Američani jsou schopní natočit něco, co v mnohém vystihuje esenci fotbalu. Tahle good feel komedie je povinnost pro všechny, kteří fotbal mají rádi. Chvílemi seriál trpí horší výpravou, fotbal, který ukazuje není fotbalem, ale to se dá odpustit. Protože to hlavní, co je na seriálu hodnotné, je karikatura smíchaná s nadsázkou, která však celkem hezky vystihuje některé fotbalové stereotypy a archetypy. Já se bavil a velmi se těším na druhou řadu. Moje těšení se vyplatilo, druhá i třetí řada rozvíjí a srdceryvně ukončují roztomilý výlet Američana do Premier League.

plakát

Nikdo (2021) 

Tohle sedlo, ačkoli kdybych na to neslyšel dobré ohlasy, tak bych asi zůstal stát opodál. Protože spojení "komedianta" Bod Odenkirka a akčního filmu by mě nikdy nepřitáhlo. V Breaking Bad a Better Call Saul je výbornej, ale tam mi přišel, že "hraje" skoro sebe. Ne, že by jako Nobody šel přímo cestou, po které kráčí John Wick, protože tohle je spíš o hodně drsnější Kingsman. Citelně odlehčený žánrový, trochu béčkový akčňák, u kterého jsem se několikrát opravdu upřímně zasmál nad vypointovanou scénou, nebo hláškou. Pevně doufám, že se rozhodnou natočit s Bobem opakování.