Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární

Deníček (13)

Seriály konečně jsou co nebývaly III

Dale B. Martin v sérii 26 představí Nový zákon pohledem historického kriticismu. Líbí se mi doba, ve které jsou dva přední odborníci na ranné křesťanství ateista (Bart D. Ehrman) a gay (Dale B. Martin). Pokud to ovšem nebyl od Martina jen vtípek, neboť neustále studenty varuje, že jim bude lhát a ať si na to dávají pozor. Je třeba křesťanským akademikům v USA i jinde ve světě přiznat, že jde zřejmě o hodně tolerantní bandu, když toto nejen trpí, ale i respektují ve svém středu.

Seriály konečně jsou co nebývaly II

Po Christině Hayes následoval Ian Shapiro. Pozor, ne Ben Shapiro, americká politická konzerva, ani Andrew Schapiro, býválý velvyslanec USA v Praze, ale Ian Shapiro, yaleský profesor politických věd. Začal jsem celosemestrální přednáškou "Power and Politics in Today’s World." Doporučuji i zájemcům o módu, neboť kravaty pana profesora protahují ksicht všemu novoguinejskému ptactvu.

Pozor. Rozjezd má Shapiro možná pomalejší, ale o něco pozdější přednášky opravdu stojí za to. Bylo by škoda to zahodit po prvních přednáškách s pocitem: "To už dávno znám..."

Seriály konečně jsou co nebývaly I

Nalákán reklamou, kterou i moji známí na mě působí, podlehl jsem v poslední době potřebě uvidět nějaká díla s nálepkou quality TV. Seriály s malým počtem dílů, asi tak šesti a méně, se mi povětšinou zamlouvaly, ale cokoliv delšího až na vzácné výjimky vždycky po čase zhořklo. Našel jsem nicméně jezero, které nehořkne! Jen nemá tu nálepku QTV.

Chci se podělit o to, co zajímavého mi připravilo. První byla celosemestrální přednáška o Starém zákoně od Christine Hayes. Na Bibli se dívá okem ryze sekulárním. Bez ní by se mi ta kniha četla o mnoho hůř.

Lingvisticko-sociologický poznatek

Kolik umělých jazyků znáš, tolikrát jsi umělým člověkem.

Zvláštnosti ruského jazyka...

Pod vlivem řady ruských válečných filmů jsem byl nucen akceptovat, že "světová válka" se rusky řekne "mirova vojna". Normální mírová válka. Už bych na to měl přestat koukat...

Dotaz

Má se interpretace k nadinterpretaci stejně jako člověk k nadčlověku?

Neděle

Tady mělo být neděle, legrace na nedělání. Ale nešlo to. Jak originálně?! Pryč s nedělemi, konec nedělím, ne nedělím! Ne. Nedokáži to. Zažil jsem 30 hodinovou neděli prodlouženou časovým posunem a žádná inspirace. Nemohu nedělat. Končím s nedělí i týdnem. Udělal jsem jej, nedělal jsem jej.

Sobota

Nenechá mě to udělat. Ne v sobotu. V sobotu se to nesmí. V sobotu se nic nesmí. Vůbec. Ale já to udělám. Sobota! A je to.

Pátek

Převzato bez dovolení z: http://plancast.com/p/4ghr/ptek-21122012
"V pátek 21.12.2012 končí Mayský kalendář. A říká se, že v tento den bude konec světa. Což to je pěkně nefér vůči nám, kteří jsme zvyklí chodit v pátek s přáteli na pár pivek, skleniček vínka, nebo drinků!


!! TUDÍŽ ZAHAJUJI PROSTESTNÍ AKCI PROTI MAYSKÉMU KALENDÁŘI !!


Proto chci dne 21.12.2012 uspořádat MEGA AKCI, na který se všichni ožerem jako prasata! Jakožto boj za další propařené páteční noci s přáteli. I po konci Mayského kalendáře! :-D

A až vám bude ráno v sobotu 22.12.2012 nechutně blbě, a bude vás bolet hlava. Tak si vzpomeňte, že taky už mohlo bejt po nás!!:-D"


Subjektiv se připojuje k výzvě a hledá dobrovolníky pro účast ve skupině.

Čtvrtek

Eugene Ionesco: Plešatý čtvrtek v úterý


Sinn: GigaPudding: máš zpoždění!
GP: Sinn: cože? :) neříkejte, že jsem zase byla hlavním tématem, i když jsem tu vůbec nebyla :)
Sinn: GigaPudding: ale to zas ne
SeeNoEvil: Máme tu sexy sestavičku
Kenjy: SeeNoEvil: děkuju
SeeNoEvil: Kenjy: muck, dáme sexík?
hirnlego: No především není čtvrtek. (chachachacho)
Kenjy: SeeNoEvil: já na tydle věci nejsem, promiň
Kenjy: Baruško, ty se mnou nekomunikuješ?:(
hirnlego: Kromě této otázky jsi snad měl ještě nějakou? Povídej =O)
Kenjy: hirnlego: jsi hezká?
SeeNoEvil: Nabídky na sex mi piště do pošty!

Středa

Když Kunert odešel, obrátil se poručík Dub k nadporučíkovi Lukášovi: "Můj burš je velice inteligentní člověk. Sem tam udělá nějakou chybu, ale jinak velice dobře chápe. Jeho hlavní věcí jest jeho naprostá poctivost. Dostal jsem do Brucku zásilku z venkova od svého švagra, několik pečených mladých husí, a věříte, že se jich ani netkl, a poněvadž jsem je rychle nemohl pojísti, raději je nechal zasmrádnout. To ovšem dělá disciplína. Důstojník si musí vojáky vychovat."
Nadporučík Lukáš, aby dal najevo, že neposlouchá žvanění toho pitomce, odvrátil se k oknu a řekl: "Ano, dnes jest středa."

Úterý

Úterý (německy Neumarkt) leží v západních Čechách...

Pondělí

Mezinárodní standard, ISO 8601, definuje pondělí jako první den týdne.

Ovládací panel
59. nej uživatel Česko
444 bodů