Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 747)

plakát

Moje levá noha (1989) 

Byl bych dal tři, nebýt toho, že jsem si přečetl velmi stručný životopis Christyho Browna. Měl jsem podezření, že scénáristé ten život prošmikali tak, aby z toho vznikl hezký keřík střižený pěkně do oblouku, po němž hladce stečou slzy dojetí. Nečekal jsem nicméně, že ten film vyhezkává skutečný život C.B. až tak bezostyšně. Vzpomněl jsem si, jak jsem četl K. Gotwalda, v jehož sebraných spisech chybí vše mezi Molotovem-Ribbentropem a Barbarossou. Proč asi, že?

plakát

Tenet (2020) 

Všichni budou mrtví, Dejve... Coo, i Todd Hunter?...Všichni budou mrtví, Dejve... A co Selby?... Mrtvý, všichni budou mrtví, Dejve... Petersen, ale ne, že ne?... Všichni budou mrtví, Dejve... Chen snad ne!?... Gordon, Ben i Chen, všichni, všichni budou mrtví, Dejve... Rimmer?... Bude mrtvý, Dejve. Bude mrtvý. Všichni budou mrtví, Dejve... A můj syn taky?... Všichni budou mrtví, všichni, opravdu všichni budou mrtví, Kate.

plakát

Dogma (1999) 

Film jsem neviděl, ale asi bych měl, neboť jej ve své přednášce doporučil Dale B. Martin, profesor, který přednáší na Yale Nový zákon. Pravil, že by to všichni jeho studenti měli vidět, neboť je to důležitý teologický film.

plakát

Století válek (2008) (seriál) 

Solidní vzdělávací seriál střižený podle nepříliš novátorského, ale osvědčeného přístupu. Dobové záběry, které doprovází komentář, mapy se situací na bojišti. Seriál se zabývá velkou částí konfliktů, které zažilo 20. století, bohužel ne všemi. Jedná-li se o první a druhou světovou válku, je vzhledem k "prodokumentovanosti" těchto konfliktů nezdravě zkratkovitý, zaměří-li však pozornost k Vietnamu, Falklandům či Izraeli, člověk se začne alespoň něco dozvídat.

plakát

Muž z prvního století (1961) 

"Po odumření státu, po historicky nevyhnutelném vítězství komunismu, nezkřiví již kapitalistické výrobní vztahy páteře lidí. V budoucím světě bude všechno správné, hrdé, důstojné, efektivní, plné lásky, tepla a vůbec rozumně zařízené. Z takových věcí, soudruhu Lipský, si legraci dělat nemůžete, na nich nelze nalézt nic směšného!" "Dobře soudruhu tajemníku, všechno zesměšnítelné a zesměšněné bude představovat maloměšťák Kopecký, sedlina buržoazních přežitků, imperialistický nohsled, melouchářský oportunista, příživnícký floutek a notorický flákač." +++++ A tak se Kopecký v prostředí těch nejnudnějších soudruhů patronů snažil a snažil, ale přes veškerý talent a nasazení sám na dělání srandy jen načtvrt stačil. Již nikdy se Lipský nevrátil do období splněných proroctví marxismu-leninismu. Dobře udělal. Točit komedii o něčem, z čeho si střílet NESMÍTE, nejde. +++++ Shovívavě nabídněme ještě dva možné výklady. Za prvé: "S odumřením státu odumře i humor, všechno ztratí jiskru. S komunismem zvítězí nekonečná nuda." Za druhé: "Kopecký představuje postavu dnešního socialismu. Ne kapitalismu, socialismu. Jaké kouzlo promění takové lidi za 500 let v dokonalé?" Indicie pro tato čtení se žel dovedně skrývají, příliš dovedně.

plakát

Vzpoura žen (1939) 

Až budete chtít zjistit, kde Brdečka s Lipským sebrali touhu arizonské pěnice Tornádo Lou po muži, který ji učiní jinou, lepší, Destry se vám bude hodit.

plakát

Prezidentský duel – finále (2018) (pořad) 

Možná bychom to měli hodnotit až podle výsledku voleb, co? Edit (14.8.2018) - Tak tu jednu hvězdičku bych asi mohl dát, kdyby... si i Witowská takový krutý odsudek zasloužila. Jenže si ho nezaslouží.

plakát

Prostřeno! (2010) (pořad) 

Dnes jsem navštívil v nemocnici svou nebohou matku. Nebohá být musí - zdravotnické služby jsou sice na úrovni a objektivní nález uspokojivý, je však nucena sledovat tuto a jiné zhůvěřilosti, což se neblaze projevuje na jejím psychickém stavu. Ještě štěstí, že ji už propouštějí. +++++ Dík okolnostem, jež tu nehodlám rozebírat, jsem musel absolvovat návštěvu za běhu prakticky celého Prostřena! Tak moc jsem tím trpěl. Tak moc. Marně jsem na otázku moderátora: "Kdo by chtěl více vědět o (jméno jsem po freudovsku vytěsnil?" odpovídal: "Já tedy rozhodně ne." Dozvěděl jsem všechno o té osobě, jejíž ňadra byla rámem obrazovky nepojmutelná. Všechno. +++++ Povšiml jsem pak si zajímavé věci. V devadesátkách, když se poprvé objevila reklama v podobě přerušitelky různých pořadů, bych něco takového považoval za nemožné. Ale stalo se. Když v půlce přetrhl Prostřeno blok reklam, seznal jsem, že se mi nesmírně ulevilo, pookřál jsem a užíval si jejich invenci, profesionalitu a relativní neinvazivnost. Reklama je pro mě ode dneška svatá. Svatá! +++++ Zážitek byl odpadový a mít jich víc, udělil bych jej. Ale dokud mě milosrdný osud šetří dalších dílů, nehodnotím.

plakát

Kosmo (2016) (seriál) 

Kosmo sice není bůhvíjaký skvost, ale strkat ho kvalitou pod The Big Bang Theory, jak zde mnozí činí? Jasně, TBBT je profesionálněji natočený. Úplně nejprofesionálněji používá "laugh track", předtočený smích publika. Bez smích-stopy ale jeho vtipy nefungují prakticky vůbec. Kosmo tuhle stopu nemá, ale vtip poznáte - horší i lepší. Kosmo také umí skončit. Tohle umění je cizí prakticky každému americkému seriálu a tak prakticky každý americký seriál (ne)skončí neustálým nastavováním právě jak ta klišovitá nastavovaná kaše. +++++ Osobně si myslím, že sen Reného Hejla, Čarlštejn, Poliak v nebezpečenstwie či sebeobětování za účelem zkažení radosti Kábrtovi patří k nevtipnějším momentům televizní zábavy loňského roku. Bábovky!

plakát

Semestr (2016) (seriál) 

Seriál o skutečných účtech na ČSFD. Některé lidi mají v TOPce. Mě nemají v TOPce. Mám je také nemít v TOPce nebo se mstít seriálu? Koho z vás mají v TOPce? Jste na to hrdí? +++++ Je poměrně realistický. Je to moje cesta do práce. Je to můj oběd. Je to můj nákup. Je to můj rozhovor s kolegy. Je to moje návštěva hospody. Jsou to moji studenti na zkoušce. +++++ Ale ne tak docela. To moje moje je ještě o kousek realističtější. Moje není tak typické. Moje není tak modelové. Moje se nesnaží hledat padat do škatulek. Na moje se hůře lepí jednoslovné nálepky. Moje je plné náhod bez významu. Není to prohnané skypem. Není to lajknuté na facebooku. Není to proklikané skrze webí. +++++ Když to je nejrealističtější, mnoho to neříká. Když to říká víc, stává se to tezovitým. Ale občas... Solidní ***.

Ovládací panel
59. nej uživatel Česko
444 bodů