Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Oblíbené filmy (10)

Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže

Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže (2006)

Pokračování pirátů obohacené mořskými příšerami a zlým Davy Jonesem je pro mně velkým úspěchem, skvělá zábava pro všechny věkové kategorie. Co dodat, jeden z mých nejoblíbenějších filmů. "Rybí xichte!!" to je skvělá nadávka :D.

Přelet nad kukaččím hnízdem

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975)

Pro mě nejlepší dílo od pana Formana tudíž můj oblíbený film, který ve mně zanechal stopu a tak to má být. Silný emoční zážitek se tu snoubí s úsměvnými scénami. Skvělý Jack Nicholson tu hraje přesvědčivě a skoro to vypadá, že občas improvizuje. Výkony byly opravdu oscaru hodné jak na straně herců tak i režie.

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street (2007)

Burton se zde postaral o temnou atmosféru během celého filmu, odehrávajícího se ve starém Londýně. Heleně a Johnnymu to na plátně spolu sekne, a jejich zpěv je opravdu kouzelný...Známé tváře jako např. Alan Rickman nebo Timothy Spall, přidali k dokonalosti filmu...masové bochánky paní Lovettové specialita Fleet street a o krvavých scénach ani nemluvím.

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Terminator 2 je jeden z mých nejoblibenějších akčních filmů, T-800 je tady konečně hodný a chránící Connorovi. Působivý příběh, akce, vyvýjející se vztah mezi malým Johnem a T-800, a k tomu občasné humorné scény a dojemný konec, to vše si diváka filmu doslova omotalo kolem prstu. Speciální efekty jsou zde prvotřídní, například formující se železná tekutina, to je asi nezapomenutelné a na tu dobu no klobouk dolů. Co se týče herců, chvála patří všem. Arnold jako by byl narozen pro tuto roli. Těžko říct jestli by to mělo takový ohlas i s jiným hercem. Také hudba je tu perfektní hodící se k celé té akci...

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Heath Ledger ztvárnil legendárního psychopata, jeho postava nese chlad a jeho činy jsou zvrhlé stejně jako jizvy na tváři. Jeho podání zla je neuvěřitelně přesvědčivé. Celý film je nabitý temnou atmosférou jak to Nolan umí. Byla čest shlédnout tak úžasný film. Takže zrovna tento film patří mezi ty nesmrtelné, na které se můžu dívat několikrát, a vždy ve mně vyvolají ten zvláštní pocit.

Hanebný pancharti

Hanebný pancharti (2009)

Díky panu Tarantinovi, jakožto skvělému režisérovi za tento snímek, kde vojenská jednotka panchartů likviduje nácky, opravdu výborný nápad. Alespoň trochu jsem si vybila svou zlost k němcům za jejich "hanebné" činy. Další plus je, že Tarantino si umí vybírat herce. Koho bych určitě zmínila je Waltz, který hraje Lovce židů a jehož herecký výkon mě naprosto ohromil, a proto ho musím zařadit do svých oblíbených herců.

Nespoutaný Django

Nespoutaný Django (2012)

Tohle je ten typ filmu, který prostě musíte vidět ikdyž nejste fanouškem westernů, tady se Vám dostane z každého žánru něco! Nedávno jsem ho zařadila do mých 10ti nej a děkuji Tarantinovi, že se mi poslední dobou takhle trefuje do vkusu :D. Bez Christophera Waltze by to nebylo ono, daří se mu v jeho roli a nelze pochybovat o jeho ocenění. Další vynikající výkon podal Jamie Foxx jako Django. Dr. Schultz s Djangem tvoří legendární dvojici a je zajimavé pozorovat vývoj jejich vztahu. Co se týče Lea hraje taky dobře, je trochu nezvyk ho vidět v roli "zlého" statkáře. Se svým věrným otrokem Samuelem L. Jacskonem si padnou do noty a tvoří psychopatické duo. Film je navíc doprovázen naprosto úžasným soundtrackem, který dodá filmu ještě větší šťávu. 5*

Interstellar

Interstellar (2014)

Na Interstellar jsem se těšila rok, a věděla jsem proč. Film je inteligentní, žádná slátanina nesmyslů, je opravdu vidět ta propracovanost do detailů, Nolan je pro mě génius mezi režiséry a jsem si téměř jistá, že ho už žádný režisér nepokoří. Z interstellaru jsem moc nadšená, a ještě vydýchávám tolik emocionální příběh. K tomu všemu doprovází dokonalá hudba by Hans Zimmer, prostě paráda! 100%

Karlík a továrna na čokoládu

Karlík a továrna na čokoládu (2005)

Magická "pohádka" Tima Burtona, která není rozhodně určena jen pro děti, kvůli svým skrytým vtipům a temnému nádechu. 4 neskutečně rozmazlené děti, které na své chování doplatí. Willy Wonka je tu škodolibý, na děti trochu drzí a chová se povýšeně, což si děcka zaslouží. Písně umpa lumpů jsou dobré a hlavně vtipné. K tomu moje oblíbená sestava: Johnny Depp, Helena B. Carter a Tim BURTON.