Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (967)

plakát

Dycky Sunderland - Série 3 (2024) (série) 

Uzavřená kapitola nejlepšího sportovního seriálu na pokračování. Roy Keane nedorazil a tak končíme jen po třech dílech, nicméně i tak se jedná o kvalitní jednohubku a pro fandy naprostá povinnost. Potěšilo, že fanoušci z minulých sérií jsou i zde a máte tak pocit že se vracíte do klubu, který dobře znáte.

plakát

Zóna zájmu (2023) 

Neokázalé drama o životě dvou zrůd. Film nijak neumenšuje nebo nerelativizuje hrůzy kterých se dopouštěli, ale spíš vám hází klacky pod nohy při jeho sledování, neb neukazuje žádné zločinné brutality. Historická znalost rodiny Hössových je absolutně nezbytná, alespoň v podobě základních faktů, jinak většina děje nebude pochopena. Od uvedení Saulova syna nejlepší a nejoriginálnější film na téma hrůz holocaustu s výjimečnou zvukovou stránkou.

plakát

Menu (2022) 

Navoněný pšouk. Nápad jistě dobrý, výsledky nebyly dobré. Vlastně to začalo poměrně dobře i s pocitem, že tady všechno není jak to vypadá a že se to nějak ošklivě (a rovněž vtipně) zvrtne. Bohužel film odkryje karty velmi rychle a zhruba od poloviny se překlopí do nudy, kde každý nápad vyšumí do ztracena, bez jakéhokoli překvapení.

plakát

Temný případ - Noční krajina (2024) (série) 

Dost už bylo "true detektivů", teď přichází "true detektivky". Nemám nic proti Women`s empowerment, nebo tematizování ekologie, ale musí se to postavit na příběh, který šlape bez pocitu nucenosti. A tady to je bohužel příběh i na pouhých šest dílů chabý a ženské postavy to prostě neutáhnou. Herecké výkony jsou všechny fajn, nesympatická Jodie je super, ale příběh není hoden série True Detective. Od samého počátku je zřejmé kam vyústění povede, závěrečný twist je spíše humorný až směšný a bohužel plno mystery náznaku nebylo vysvětleno a nebo ani vytěženo. Těšení na další série hodně kleslo.

plakát

Tour de France: Bez příkras (2023) (seriál) 

Plne nudnych frazi, kdy kazdy sef staje, kazdy jezdec, kazdy novinar rika to same porad dokola. Zmatene a nudne, bohuzel.. prime prenosy stokrat zajimavejsi.

plakát

The Gray Man (2022) odpad!

Tohle je absolutní dno Netflixu, v kontextu lidí kteří se na tomhle podíleli a kolik peněz se do toho nalilo, je tohle shit roku. Vypatlanej děj nezachraňuje ani akce a ani občasný humor. S tímhle přístup bude mít za pár let Netflix zlomek současných předplatitelů a ten zbytek bude měsíčně platit možná tak litr, aby se zaplatili takovéhle ptákoviny, na které měl monopol Steven Seagal.

plakát

Uncharted (2022) 

Oddechová zábava je to dobrá, ale já čekal od Uncharted víc. Velkých akčních scén, které by vyrážely dech, tu moc není. Hledání pokladu rovněž není příliš vynalézavé a v podstatě s jedním artefaktem se Nate dostane až na samotný konec. Docela mě pobavila šablona, podle které celý film zlotřilé ženy podrážejí poctivé a správné muže.

plakát

Nikdo (2021) 

V poslední době mi málokterý film udělal fakt radost, a ne že by byl na 10/10, ale že mě prostě bavil i třeba tím, jaké měl chyby. Nobody je asi film, který do této kategorie typicky zapadá, protože se nebere úplně vážně a zároveň se nebojí absolutní brutality. Bob Odenkirk je super jako akční hrdina a se svým komediálním talentem táhne film hodně nahoru. Škoda je, že záporák cool jen vypadá, ale už se tak moc nechová - přijde mi to podobne i v Hardcore Henry. Najšuler umí točit akční filmy, ale k extratřídě mu ještě chybí lepší příběh.. pak to možná bude jako John Wick.. yeaah.

plakát

13 novembre, la vie d'après (2016) (TV film) 

Silné rozhovory s přeživšími doplněné reálnými záběry z míst útoků. Z pietních důvodů jsou samozřejmě vyřazeny jakékoli záběry samotných masakrů, nicméně i tak je série dokumentů velmi intenzivním zážitkem, který mě dostal o pět let zpět a přípomněl mi nejčernější událost posledních let.

plakát

Dámský gambit (2020) (seriál) 

Je to o šachách a není to o šachách, je to o chlastu a není to o chlastu, je to o přátelství a není to o přátelství. Queens Gambit je velmi dobrý seriál na který se dobře kouká, ale podle mě nemá tak táhnoucí dějovou linku. Čekal bych delší proces "mistr" x padawan, hlubší vztahy s Bennym/Belikem/Townesem, nebo větší deprese s chlastem. Ani v jednom ohledu to nejde moc do hloubky a přeskakuje na jinou linku, což mi docela vadilo a dávalo najevo, že Beth prostě všem nakope zadek a nebude jí to dělat zas až takový problém. Stačí jen zůstat pár dní střízlivá. Je to nadprůměrný a určitě i na doporučení někomu koho šachy neberou, ale mohlo to být trochu nepříjemnější a cestu za vítězstvím jí mohli udělat složitější (když pominu že byla sirotek v dětském domově závislý na alkohol a lécích).