Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (968)

plakát

Dámský gambit (2020) (seriál) 

Je to o šachách a není to o šachách, je to o chlastu a není to o chlastu, je to o přátelství a není to o přátelství. Queens Gambit je velmi dobrý seriál na který se dobře kouká, ale podle mě nemá tak táhnoucí dějovou linku. Čekal bych delší proces "mistr" x padawan, hlubší vztahy s Bennym/Belikem/Townesem, nebo větší deprese s chlastem. Ani v jednom ohledu to nejde moc do hloubky a přeskakuje na jinou linku, což mi docela vadilo a dávalo najevo, že Beth prostě všem nakope zadek a nebude jí to dělat zas až takový problém. Stačí jen zůstat pár dní střízlivá. Je to nadprůměrný a určitě i na doporučení někomu koho šachy neberou, ale mohlo to být trochu nepříjemnější a cestu za vítězstvím jí mohli udělat složitější (když pominu že byla sirotek v dětském domově závislý na alkohol a lécích).

plakát

Diego Maradona (2019) 

Dokument na podobné úrovni jako Amy a trochu kvalitativně za Sennou. Nepochybně to je jeden z nejvýznamnějších fotbalistů historie, ale paradoxně v dokumentu není mnoho z jeho fotbalového umění.. ruka.. nejslavnější solo. Pár záběrů ze zápasů, ale nic uplně highlightového. Vlastně mě dost překvapilo, že po fotbalové stránce to zas taková zábava nebyla a že Maradona vlastně ani tak zajímavý nebyl, tedy ne na dokument, který má přes dvě hodiny.

plakát

Enola Holmesová (2020) 

To že je film tak emancipovaný, vlastně ani takové překvapení není. Škoda ale je, že standardní detektivní příběh, který k Holmesům patří jde silně stranou ve prospěch vývoje dívky v silnou ženu (nebo jak je to řečeno na konci). Takže spíše než detektivní drama je se jedná o dobrodružný film pro dívčí publikum. Všechny charaktery kromě Enoly představují kulisy pro hlavní hrdinku, které umožňují zvýraznit její boj proti konzervativní společnosti. Hodnocení je tak půl na půl, ale víc jsem se bavil než nudil.

plakát

Tenet (2020) 

Kategorie filmů "hry s časem" našla svého krále. Totální mindfuck, který vás bude buď nudit a nebo chytne, že si ho dáte ještě jednou. Bez nejmenších pochyb je to asi nejnepříjemnější blockbuster, jaký jsem viděl, ale zároveň tak moc deep, že už nechci vidět nic jiného. Asi není režisér který by mě bavil víc než Nolan, chci aby si s hrál s časem / časoprostorem i dál, protože jeho dějová mechanika se nikdy neopakuje a pokaždé má nějakou novou message. Je to chladné, je to nepříjemně rychlé, komplikované.. ale jen na první pohled, Tenet je jako mistrovský obraz, je třeba dívat se dostatečně dlouho, a pak ho možná doceníte.. ale bude to vyžadovat investovat nějaké úsilí.

plakát

Greyhound (2020) 

THanks zase navlékl uniformu, ale dvakrát to téže řeky nevstoupíš. Lodě vs. ponorky jsou vždycky napínavé, taktický souboj, kdy každá strana má odlišné výhody a nevýhody, a chyba se rovná stovkám ztrát na životech. Greyhound bohužel tenhle potenciál nedokázal naplno vytěžit a strach o členy posádky všech lodí prakticky nepocítíte, v kontrastu se film snaží velmi tlačit na pilu abyste cítili dojetí, jak se bůh opět přiklonil na stranu spravedlivých. Tohle jsou pro mě nejhorší části filmu, které působí až úsměvně, trochu mě mrzí že tohle Hanksovi nedošlo. Všechny postavy jsou vedlejší, Hanks téměř také, jejich příběh je nedůležitý a na konci vyzní do ztracena, což vlastně ani není škoda, protože v takové stopáži se toho moc uklohnit nedá. A teď k pozitivům.. 90 minut je super, záběry na manévrující loď jsou super, opakování rozkazů a taktizování také. Greyhound je film, kde stroje jsou zajímavější než lidé a mně to k jakési spokojenosti stačí.

plakát

Modelář (2020) 

Dobrý film, ale škoda že jakmile dochází k vyvrcholení děje tak se přestávají dít zajímavé a nečekné věci. Herecké výkony mi přijdou velmi dobré a zcela odpovídající psychologii postav, naivní magor Hádek i jeho názorový protipól Mádl. Trochu jsem čekal, že s drony se budou dít takové věci které se ve filmu dějí, ale mohlo to být trochu zajímavější a s nějakým lepším twistem. Hádkova postava toho ve filmu dělá docela dost a s různými postavami, ale tak nějak to na konci vyzní do ztracena, jen ho tato setkání lehce popostrčila k tomu co se stane na konci. Mádl mě tady bavil asi nejvíc co jsem kdy viděl a nemyslim to ironicky. Bylo to těžké váhání mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale pořád jsem se dobře bavil a kvality to prostě má.

plakát

Artemis Fowl (2020) 

V první řadě je to fakt škoda, že to dopadlo tak špatně. Na druhé straně je otázka, jak točit uvěřitelnou fantasy, kde hlavni hrdina je záporák a zároveň ještě dítě (v Enders Game se tohle docela povedlo). Film působí jako celek totálně zmateně, arci-záporák Opal se párkrát ukáže, ale o co jí jde moc nevíme, podobně jsou na tom kladné postavy (Butler a ta mladá holka), které nedostali absolutně žádný prostor. Příběh je neskutečně chudý a odfláknutý, že mi za Branagha bylo až trapně. Doufám, že už v sérii pokračovat nebudou a taky doufám, že za stejné peníze se bude točit něco smysluplnějšího.

plakát

Vyproštění (2020) 

Do určité části je to vlastně docela slibné, bohužel ten potenciál zůstal nevyužit a dopadlo to jako tuctová a nudná verze Johna Wicka v Bangladéši. Není to nějaká tragédie, jen je to snadno zapomenutelné s úplně stupidním finále. S lepším příběhem by to byl určitě nadprůměr, ale na tohle brzo zapomenu.

plakát

Dark (2017) (seriál) 

Tak jsem to konečně dorazil, po čtvrtém dílu na mě před pár měsíci přestal seriál bavit a dostal jsem s k němu znovu až teď. A rozhodně nelituji, spíš naopak. Chce to věnovat pozornost a jde to pak více méně samo, nicméně i tak Dark něco chybí. Má to skvělou formu, obraz, hudbu, postavy ujdou a cestování časem je dobře zpracované.. jen ten příběh nějak kulhá, špatný není, ale není postaven tak, že by vás to táhlo k dalšímu dílu, spíš je to o té formě. Jdu na druhou sérii. Tak druhá série jde trochu jinou cestou než ta první.. víc vysvětluje a zároveň komplikuje, cestování časem už jede ve velkém a obtížně se orientuje kdo co vlastně ví, kde je (kdy je) a o co mu jde. Trochu to ztrácí na atmosféře, ale kompenzuje to větší výpravností a dějem, který zahrnuje více postav. Těším se na třetí sérii, ale to vršení komplexnosti už začíná být přilíš a stejnou dobu co zabere sledování seriálu, jeden stráví googlením co se to sakra děje.

plakát

Dycky Sunderland (2018) (seriál) 

Nikdy jsem Sunderland nesledoval a v podstatě jsem jen okrajově zaznamenal, že sestoupil z Premiere League. Nencházím žádné nedostatky a to ne proto, že se jedná o celkem výjimečné dílo. Obě série jsou super, a to i přes to, že ta druhá je plná celkem nesympatických lidí. Tak snad to jednou dotáhnou zpátky až nahoru.