Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (139)

plakát

Labyrint lží (2008) 

Dobrý film, ale postrádám u něj nějaké poselství, rozuzlení, pointu. Ano, Amerika a Blízký Východ jsou ve válce. Jsou tu ti, co ji opravdu zažívají, a ti, co ji řídí z Washingtonu. A nejspíš ve válce ještě nějakou chvíli budou. So what. Ani Leonardo DiCaprio Labyrint lží nedokáže docela zachránit od průměru, přestože film nabízí dobré scény. Nejsou ale nijak jiné od toho, co jsme už viděli.

plakát

DJ Divák (2005) (pořad) 

Nikdy jsem úplně nepochopila smysl toho, že mi tam nějaký hrozně happy moderátor (možná) pustí písničku, když si ji můžu mnohem rychleji (a jistěji) pustit sama...

plakát

Happy Tree Friends (2006) (seriál) 

Nemám ráda přehnaně brutální věci, ale když to bylo nové, fakt mě to dostávalo... Teď už nevydržím ani jeden celý díl.

plakát

Zrození Planety opic (2011) 

Naprosto průměrná podívaná, pokud to ale porovnáte s Burtonovým tragickým znovuzrozením Planety opic z roku 2001, musíte jít v hodnocení hodně vysoko, to je fakt. Bezkrevný James Franco, jehož šarm i herectví zůstaly nevyužité, ještě nedávno celkem nadějná Freida Pinto je tam tak trochu navíc, Tom Felton hraje (zase) pitomce. Příběh je rozvleklý tak, že za pár dní už si ani pořádně nevzpomenete, co se tam dělo. Počítačové opičky jsou sice pěkné, ale klasika má svoje kouzlo... (Na začátku titulků je umně propašovaná scéna, která dává tušit, že těmihle opicemi to neskončilo...)

plakát

Hlavně nezávazně (2011) 

2,5 | Hm. Jedna z romantických komedií, která není ani moc romantická, ani komedie. Zasmějete se tak u třetiny až poloviny vtipů. Romantiky je pomálu, sexu je víc, ale výsledkem je takový podivný hybrid.

plakát

Tři mušketýři (2011) 

Kdyby tvůrci část peněz, které využili na masovou propagaci, přidali k rozpočtu filmu, mohlo to dopadnout mnohem líp. Scénář povídání-souboj-povídání-větší souboj-povídání-hodně velký souboj se celkem omrzí a potom nezbyde nic než efekty - levné efekty ve scénách, které by se mohly klidně vynechat, kdyby noví, moderní Tři mušketýři nebyli ve 3D. V soubojích se kordy vytahují méně často, než bychom čekali. Ve stylu Pirátů z Karibiku máme výbuchy, pistole a bomby. A lodě. Nebo přesněji vzducholodě (seriously?). Někteří lidé měli nejspíš pocit, že s něčím, co bude takhle mimo od předlohy, se přiblíží teenagerům, kteří ujíždějí na Transformers. Herci jsou fajn, ale člověk by řekl, že se sestavou známých jmen by mohla být ve scénáři i nějaká možnost k hraní. D'Artagnan se buď snaží balit Constance, nebo dělá hrdinu. Čekala jsem od první "pořádné" role Logana Lermana něco víc. Milla Jovovich je jako Milady skvělá, jedna z mála, která ze své role dokázala aspoň něco vyždímat. Buckingham, neboli návrat Orlanda Blooma mezi blockbustery, se moc nepovedl. Ano, vypadá trochu jako rocková hvězda, ale k čemu to je, když kromě toho nic nepředvádí (a roli záporáka mu prostě nevěříte). Tím končíme s herci, kterým byly věnované plakáty (pokud nepočítáme ty skupinové). A teprve teď se vlastně dostáváme ke Třem mušketýrům. (Nejspíš mi něco uniklo, ale vážně nepochopím, jak to, že Tři mušketýry nepropagují tři mušketýři.) Matthew MacFadyen je jako Athos skvělý, i když jeho příběh je okleštěný jenom na to nejnutnější. Zbylé dva jeho společníky poznáme v pár rychlých větách. Překvapivě dobrý je neznámý Freddie Fox jako Ludvík XIII. Upřímně, čekala jsem něco lepšího. Možná mě ovlivnila všudypřítomná reklama. Nečekala jsem a ani jsem nechtěla přesný opis předlohy, tak jako tak je tomu už dlouho, co jsem nějaký klasičtější mušketýrský film viděla, a téměř si ho nepamatuju. Přesto jsem ale chtěla film, který zanechá aspoň nějaký umělecký zážitek a ne jenom představu zeleného plátna za každou scénou...

plakát

Jeden den (2011) 

Od doby, kdy jsem viděla 500 dní se Summer nejlepší romantický film. Vlastně skoro úplně nejlepší film. Dokonalé. [Poznámka: Připadá mi, že celá kariéra Anne Hathaway se ubírala k tomuhle filmu, kde je naprosto úžasná a osudová.]

plakát

Andaluský pes (1929) odpad!

Důvody, proč bych Andaluskému psovi měla dát něco jiného než odpad: Je to staré. Je to surrealistické. Hraje tam Salvádor Dalí. Film, který byl vytvořený na základě snů bez jakéhokoliv řádu ani nemusíte vidět, abyste věděli, že nebude stát za nic.

plakát

Moje borůvkové noci (2007) 

Mně se to líbilo, chápu ale, proč Borůvkové noci líbivé moc nejsou. Skládají se z epizod, které sice mají hlavní hrdinku utvářet a udělat jí jasno ve vlastním životě, pro diváka vyznívají ale spíš do ztracena. Příhody přicházejí a odcházejí, až se konečně vracíme na původní místo. Jistým způsobem krásné, ale taky trochu divné a nejspíš brzo zapomenete, že jste vůbec takový film viděli. Poznámka: Norah Jones by měla zůstat spíš zpěvačkou.