Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Akční
  • Krimi

Recenze (3 032)

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Směr: zapomnění (1999) (epizoda) 

Pár chybek v logice by se našlo, ale v zásadě nemám s námětem problém. Škoda že režie pokulhávala, takže se epizoda sice zmohla na depresivní atmosféru, ale nevyždímala potřebné emoce. Situace na palubě (falešného) Voyageru byla katastrofální, jenže se mnou to ani nehlo. Oceňuju alespoň odvážný konec.

plakát

Svatební cesta do Jiljí (1983) (TV film) 

Zápletka je pochopitelně úplně nesmyslná. Pokud Vám osud přihraje Libušku Šafránkovou, tak mu způsobně poděkujete a budete se modit, aby si to nedejbože nerozmyslela. Tohle je jediná výtka kterou k filmu mám, protože zbytek je perfektní. Především scény v nichž si on vše vyfantazíruje, aby ho následný střet s realitou usadil na zem. Jak říká Woody Allen - když chceš Boha rozesmát, řekni mu své plány.

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Choroba (1999) (epizoda) 

Tahle šikanující a ponižující procedura doprovázející romantické vztahy mezi různými druhy je potřeba od kdy? Od začátku epizody? Předpokládám, že její užitečnost skončí spolu se závěrečnými titulky. Málokdy rýpu do základních premis dílů, ale čeho je moc, toho je příliš.

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Temná hranice (1999) (epizoda) 

Kdyby tahle epizoda byla film, s přehledem by se zařadil do té lepší půlky. Dokonce si myslím, že by patřil přímo za nedostižnou trojici 4,6,8 (bez pořadí). Minulost kontaktu s Borgem bych neřešil. Všichni přece víme, že první informace o této rase se neobjevila v epizodě Q Who, ale mnohem dříve.

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Ráj (1999) (epizoda) 

Voyager zachránili Sedmá, Doktor a Naomi Wildman, to jen tak na okraj. Mám rád tyhle vesmírné obludy, a mrzí mě, že je star trekovské seriály víceméně ignorují. Přitom krystalické entity, mezihvězdné améby, nebo třeba ta divná potvora z The Cloud přímo žadoní po prozkoumání.

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Přitažlivost (1999) (epizoda) 

V téhle epizodě jsem se rozhodl, že Tuvok je míšenec vulkánského otce a lidské matky. Vysvětluje to jeho neobvyklou barvu pleti, i emocionální rebélii mládí. Jinak by totiž děj nedával smysl. Zápletka jako taková byla dobrá, ale sakra, ten časový posun se měl využít mnohem lépe. DS9 epizoda Hard Time by mohli vyprávět.

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Chaotikova nevěsta (1999) (epizoda) 

Mám rád pulpové sci-fi, ale nemám rád epizody odehrávající se v simulátoru. Téhle to ovšem milerád odpustím, protože takhle vtipně a svěže napsané dobrodružství není v seriálu zrovna obvyklé. Je jednu výtku mám - doufal jsem, že se do děje zapojí i víc členů posádky. Takový Tuvok by pozvedl zábavnost ještě o level nahoru.

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Kontrapunkt (1998) (epizoda) 

Drobet nechápu kde se brali všichni ti telepati proti kterým to zlé impérium tak brojilo, ale budiž. Tenhle díl má všechno. Emoce, humor, charismatického záporáka, zvraty, důvtip i parádní hudbu.

plakát

Batman (2022) 

Nevěřil jsem tomu. Nevěřil jsem temné atmosféře, nevěřil jsem poselství, nevěřil jsem ani té vychtěné romanci. Matt Reeves natočil dobrý komiks, ale jestli platí, že se pokoušel skřížit Nolanova Temného rytíře s Finecherovým Se7en, tak selhal. Jeho dítko postrádá onen neodbytný nolanovský realismus, ani neoplývá poctivou fincherovskou depresí. Věčný déšť ve věčné noci to nezachrání, a neustálá zachmuřelost všech postav to spíš sabotuje. I v Se7en se našel prostor na vtípky a pousmání. Tady by se nikdo nezasmál, ani kdyby si tím zachránil život. Prolog je hodně fajn a hudební podkres Batmana je téměř geniální, jenže zbylé dvě a půl hodiny se tomu jen snaží přiblížit. Slabší čtyři hvězdičky, nebo silnější tři.