Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný

Oblíbené filmy (9)

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)

A naco se budu teď těšit??můj nejočekávanější snímek mého mládí je za mnou.Herecký výkon Haydena Christensena se od SW2 zlepšil nad očekávání,ale zklamáním je pro mne výkon Natalie Portman.Nicméně digitální efekty,výprava,střih...super! Ale Lucas jako režisér pohořel,po prvním shlédnutím sem ve filmu objevil 5-6 výraznějších hrubek,ale po druhém sem zjistil jako Lucas je skvělý vypravěč,stratég..atd..ale po režijní a dramaturgní stránce..hrůza!Např. dialogy Anakin/Pádme... nebo souboj Palpatine/Jedi..nepochopitelné jak jednoduše zabil Palpatine 3 Jedi během 10 s..z tak dobré zápletky mohl vzniknout mnohem lepší souboj.99%

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Nepopsatelné, geniální, úžasné, parádní, velkolepé... Žádný film mě nikdy v životě nedostal do takového stavu jako LORD OF THE RINGS!! Takový pocit už nikdy nezažiju..

Ďáblův advokát

Ďáblův advokát (1997)

Pro mne nejlepší thriller jaký jsem kdy viděl, film roku 1997 a jeden z nejlepších filmů vůbec. Po shlédnutí jsem takřka hodinu nemohl mluvit a přemýšlet nad něčím jiným než nad tím co jsem viděl a nebylo toho málo: geniální výkon Al Pacina a taky určitě Keanu Reevese s Charlize Thereon, a skvělá ponurá atmosféra s tajemnou hudbou utvoří nevšední zážitek.

Sedm

Sedm (1995)

Jednoznačně nejlepší thriller. Mezi nejlepší thrillery součastnosti jsou řazeny detailně vypracovaný 6sense a coby vůbec první opravdový krvák Mlčení jehňátek. Oba snímku jsou jedinečné, ale Sedm s přehledem všechny poráží. Fincher vás pohltí děsivou a depresivní atmosférou, která diváka nenechá na vteřinu vklidu. Vtáhne vás do ponurého anonymního města, kde stále prší, tak skvělým způsobem, že zapomenete, že jste pouze divák sedící doma na gauči. Výkony nadprůměrné, ale to co předvádí SPACEY během 20 minut svého bizardního vystoupení sedící na zadním sedadle auta a klečící na zemi s pistolí u hlavy je naprosto geniální. Od té chvile zbožnuju SPACEYHO !! A vskutku nečekáný obrat v závěru děje dává snímku ještě větší grády.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Jak je pro režiséra typu Darabonta a Tarantino nespravedlivé, že v jeden rok 1994 se natočí tři z pěti nejkultovnějších filmů všech dob se asi nikdo z nás nedozví. Rok co rok se udílejí oskaři za režiji a kdyby již ti dva zmiňovaní natočili své skvostné snímky jiný rok nepochybně by vyhráli.

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Krásný a silný snímek !! Frank Darabont se u mne zařadil mezi úplně nejvyšší režísery všech dob, velká škoda, že nenatočil filmů víc. Silný snímek,tak krásných filmů jako je tento se moc nenatočilo, naprosto pro mě neočekávaná podívaná, určitě to není horší snímek než Vykoupení z věznice Shawshank.U mě se moc nestává,že bych na konci nějakého filmu měl uslzené oči (zatím to bylo jen v případě Pearl Harberu a Star wars 3) o to víc mě překvapilo že ta těžkost tohoto příběhu mě tak nenadále dojala,Tom Hanks super jako vždy bez komentáře by měl dostat oskara za hl.roli a to také Michael Clarke Duncan za roli vedlejší,zvuk a scénář by si také oskar zasloužily. Zelená míle by měla patřit mezi nejlepších 20 snímků 20.století.