Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (92)

plakát

The Man in the Hat (2020) 

Možná by se to mohlo jmenovat Muž v klobouku a ve Fiatu. Celý film je takový "festivalový" chcete-li studentský, nemluví se tady, muž jednoduše projíždí francouzským venkovem, kde se zdánlivě nahodile stává účastníkem nějakých miniepizod. Na konci filmu, ale zjistíte, že to nebylo zdánlivě, prostě to bylo opravdu jen nahodile. Nenašel jsem tu žádnou extra zásadní dějovou linku. Je to spíš taková reklama na francouzský venkov a červené víno. Místy je to na pokraji bizáru. Z filmařského hlediska je to místy geniální a místy naopak až překvapivě amatérské. Stopáž je nesmyslně dlouhá.

plakát

Meet Me in the Bathroom (2022) 

Dokument natočený na základě stejnojmenné knihy o New Yorské rockové scéně v letech okolo 2000. Průběžně se představují kapely: The Strokes, LCD Soundsystem, Yeah Yeah Yeahs, Interpol, The Moldy Peaches, The Rapture, TV on the Radio, Liars.  Místy je obtížené na to koukat, kvůli stroboskopickým záběrům a konstantní ruční kameře, ale jinak je to fajn nostalgicky si zavzpomínat.  Nedozvíte se extra velkou porci informací, spíš vás dokument dostane do tehdejší atmosféry a nabudí vás k tomu, že si ty kapely znovu chcete pustit a poslouchat je.

plakát

Válka vynálezců (2017) 

Nevím, proč je tento film tak negativně vnímán, myslí, že si zaslouží, abyste mu dali šanci, pokud máte o téma zájem. Je to celkem nevšedně vytvořený film. Hlavní postavě Edisonovi vlastně nejde moc fandit, naopak celou dobu fandíte vedlejší postavě Westinghousovi, i když víte, že to nakonec nevyhraje, protože Vám to jméno prostě nic neříká. Tesla je tu jen místy a jako podivín a tipuju, že by dostal celý prostor jen pro sebe v The Curent War II, kdyby k takovému filmu došlo. Jak moc se film drží historických faktů nevím, nicméně atmosféru a spád to má (i když ne takovou, jakou to slibuje z trailerů).

plakát

Jan Palach (2018) 

Velice mělký náhled do duše někoho, kdo dokázal najít odvahu se zapálit. Pokud čekáte, že se v tomto filmu dozvíte, co se asi odehrávalo v hlavě Jana Palacha, než došel k tomu, že udělá tak fatální krok, zmírněte svá očekávání. Tvůrci filmu něměli koule na to se do toho ponořit a přijít se svojí vizí. Samozřejmě nikdo nevidí do hlavy někomu jinému, ale tak proto tu máme filmařinu. V tomto případě dostáváme příliš objektivní, hraný novinový článek se zavádějícím titulkem.

plakát

Domestik (2018) 

Jakoby film byl vytvořen hlavně pro Varskej festival, kde je publikum zvyklé na extrémně a zbytečně dlouhé záběry z jihovýchodní produkce... pak o tom hned po filmu vypráví kamarádům, jak to bylo zbytečně dlouhý. Ale aspoň se o filmu mluví. Je to skutečně krátký film, který je bezdůvodně roztažený do 2 hodin. 20 minut před koncem jsme odcházeli, přesně ve chvíli, kdy se z plátna ozvalo: 'Vydržte! Ještě 20 minut!' To že tvůrci věděli, že lidi budou odcházet z kina a i přesto se nebáli to takhle natáhnout, můžeme nazvat kreativní odvahou. Kdo to ale ocení, to je otázka. Nicméně co mě na české poměry zaujalo byla kamera, především pak záběry z jízdy na kole po okruhu, to hodně potěšilo.

plakát

Patriot (2015) (seriál) 

Americký ... eeh... někdo, kdo pracuje nepřímo pro vládu jako jednotlivec, má zajistit, aby v Íránu při volbách vyhrála ta správná strana a ne ta zlá, která chce válku. Vysílá svého syna, který je vytrénován jako špión, s úkolem v tajném krytí práce v potrubní společnosti propašovat balík peněz do Luxemburku (v seriálu nahrazen Prahou) a následně do Íránu. Ale už od začátku jde všechno špatně a co se může, se pokazí a kazí se postupně všechno co se ještě pokazit dá. Veškerý humor je zde absolutně černý a promyšlený. Chvíli se zdá, že co se děje, je totálně absurdní a následně všechno dostane smysl a vy si říkáte, jak je to geniální. Musíte prostě dávat pozor, protože je to všechno o činech a následcích... a někdy naopak. Většina věcí, kterým nerozumíme se objasní ještě v průběhu daného dílu... Nečekaný seriálový skvost. Někdo řekl, že to má nejlepší scénář hned po Perníkovém dědkovi... to vám k navnazení musí stačit.

plakát

Prcek (2017) (seriál) 

Místy je to na úrovni telenovely a herci jsou hodně špatní, ale stejně je to tak zajímavé téma, že jsem u toho vydržel s napětím až do konce. Škoda jen, že je El Chapo popisován jako takovej normální člověk, kterému vlastně i fandíte. V Puerto Vallarta se v reálu po ulicích často válely uříznuté hlavy a Chapovi, který servíruje tento seriál, tomu bych dal na víkend hlídat kočku, protože vypadá jako celkem fajn a spolehlivej člověk. Škoda, mohlo to bejt mnohem syrovější a drsnější a pak určitě i úspěšnější.

plakát

Belmondo (2015) (TV film) 

Naprosto průměrný dokument, který strádá vizuálně i obsahově. Tolik filmů a legendárních scén, které Belmondo v repertoáru má a v dokumentu se velmi často ukazují některé scény opakovaně. Lenost. Belmondo sám o sobě s jeho životem je však tak pestrá osobnost, že nedostatky dokumentu většina diváků ani nepostřehne (viz zdejší hodnocení). Určitě stojí za shlédnutí, ale dokážu si to představit o mnoho lepší a zajímavější. Využití potenciálu na 50 %.

plakát

John Wick 2 (2017) 

Úplně stejné pocity, jako byli po jedničce. Přitom už víme co čekat, takže to berte pozitivně. John Wick 2 servíruje téměř podobnou akci jako v prvním díle, jen jsou akční scény o něco delší a intenzivnější. Párkrát se obecenstvo v kině i leklo při scénách, které jsou o něco drsnější a krvavější než měla jednička. Většinou však následoval smích, takovej ten: "Ha ha to bylo coool!". Tenhle smích přicházel z publika celkem často. Někdy však John působí příliš nesmrtelně, ale to hold musíte polknout jako součást toho, že je to pokračování, které se musí snažit nabídnout o něco víc než jednička. Místy je film rozvleklejší, především v první třetině filmu jsem si všímal, že se lidi v kině i mírně nudili a hráli si s mobily. Hlavně přijďte do kina včas a nepropásněte začátek! Kdyby někdo mrlmlal, že to píšu před premiérou, tak viděno v Argentině, kde byla premiéra 16.2.2017.

plakát

Banksy v New Yorku (2014) 

Paradox Banskyho. V New Yorku Banksy na zeď nakreslí balónek, pak přijde někdo, kdo ví jak funguje "americký sen" uřízne kus zdi s balónkem a prodá jej v galerii za pěkný obnos. A o tomhle natočí podivínksý párek nezajímavých američanů mdlý dokument, který prodají HBO. A my na to čumíme, protože je to prostě zajímavý, jak je to postavený na hlavu. O možná právě o tohle Banskymu jde a možná taky vůbec ne, kdo ví... Paradox Banksyho.