Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Oblíbené filmy (10)

Armageddon

Armageddon (1998)

Tento film mě v době uvedení (mých 14 letech - srpen 1998) totálně nadchl - několik měsíců jsem ho rozdýchával a furt mě bylo líto Bruce Willise : Proč musel zemřít Bruce Willis, vždyť zachránil planetu ?! Film je vynikající citový zážitek - rad priznam, ze sem brecel (ne ale hned - byl jsem na tom v kine s tetou, ale cely vecer po prichodu domu), efekty na velmi vysoké úrovni - neco takhle dokonalyho jsem ve filmu predtim nevidel (a malokdy po tom - jeden z tech mala pripadu : Matrix) - samozrejme, ze AKCE naprosto dechberouci - pri meteorickem desti jsem sedel jako prikovany v sedacce, jakoby me to do ni i tlacilo, mistama strach, ze na me skutecne vyleti z platna nejakej zlutej taxik, spocena zada - znate to. Nedivim se, ze to byl v dobe uvedeni takovy kasovni trhak - opravnene, navic to bylo v dobe, kdy aspon u nas sme mohly videt plakaty na kazdem rohu a plote klidne i 10 vedle sebe - a co se tyce tohoto filmu, tak jich v dobe uvedeni snimku u nas bylo opravdu pozehnane. O to vetsi jsem mel radost, kdyz mi tetka navrhla, ze bysme na todle sly. Navic muj divacky zazitek umocnilo zrejme i to, ze nam par tydnu pred tim nesla televize a posledni kvalitni film, ktery me zasahl byl Predator videny zacatkem toho roku asi v unoru - byl jsem tudiz nabit emocni silou, ktera me nutila k divackemu prozitku. Herecké výkony : Bruce Willis zde neodvádí nejlepší herecký výkon, ale nejhorší to také není. Za zmínku stojí Billy Bob Thorton, Steve Buscemi, Peter Stormare, Jason Isaacs jako nejchytřejší člověk planety a také Willam Fitchner jako kosmonaut Sharp. Diky tomuto filmu se stal film mym konickem (az do prichodu serialu 24 hodin, to se moje "orientace" zmenila). Vynikají je i sound track - Aerosmith - I dont want to miss a thing - byl jsem to ja, kdo v devate tride pracne k teto pisnicce sehnal text (nakonec mi ho poslali na pozadani z casopisu Bravo), abysme to mohly zpivat v hodinach anglictiny (toto zasahlo i dalsi tridy). Filmový nikdy-neokoukatelný zážitek. Navic tema aktualni az do Armageddonu. Mam stazenu jak anglickou tak ceskou verzi ... p.s Dotaz: Co by se dělo kdyby takový scénář dostal do ruky Troška ? a taky se divim tomu nizkemu hodnoceni, vzdyt je to jeden z nejlepsich sci-fi vsech dob ... a samozrejme nejlepsi katastroficky !!!!! K ZEMI SE BLÍŽÍ OBROVSKÝ ASTEROID. NEBEZPEČÍ MŮŽE ODVRÁTIT POUZE RISKANTNÍ ZÁCHRANNÁ AKCE.

Poslední skaut

Poslední skaut (1991)

Parádní film s Brucem Willisem natočený v atraktivním prostředí amerického fotbalu.Dokonalé hlášky, kaskadérské scény.Bruce Willis doopravdy umí hrát (i Damon Wayans) a je stále ve vynikající kondici (po Die Hard I,II).Určitě jste poznali Halle Berry jako Cory. Prostě a jednoduše Bruce Willis přesně takový jakého ho máme rádi. Znovukoukatelnost je 1000 %.

Smrtonosná past

Smrtonosná past (1988)

Nezapomenu jak jsem byl v šesté třídě zaskočen když jsem viděl tento film - první můj film kde se Bruce Willis představil jako takový akční herec. Předtím jsem ho znal jen ze seriálu Měsíční svit, kde hrál komediálního detektiva a teď jakoby se narodil s kulometem a jeho koníčkem bylo vyvolávání explozí. Perfektní. Nezapomenutelný film a Alanem Rickmanem - jedním z nejlepších filmových záporáků všech dob. Pro takové filmy se Bruce Willis narodil. p.s. kameraman byl JAN deBONT (režisér Nebezpečné rychlosti)

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Tak u tohohle filmu i za 40 let po natočení budou malý děcka říkat svým rodičům :"Mami,Tati - to je COOOL !" Vzpominam, jak mi deda kupoval zvykacky se samolepkama s fotkama z tohoto filmu - tenkrat docela nedostatove zbozi. Jo, to byly casy.

Equilibrium

Equilibrium (2002)

I když scénář tak trochu pokulhává tak musím dát 5*. Největší klady filmu : dokonalá ponurá atmosféra, perfektní herecký výkon Christiana Balea jako klerika Johna Prestona (i Sean Bean byl dobrý jako vždy i když mohl dostat více prostoru stejně jako Emily Watson), dobré dojemné scény (pes v autě, poprava) a hlavně dokonalé bojové scény - GUNKATA (tento film je snad první film, který přišel s úplně novým bojovým stylem, v Matrixu bylo jen Kung - fu). Chris Bale se díky tomuto jednomu filmu, který jsem s ním viděl stal jedním z mých nejoblíbenějších filmů. Troufám si tvrdit, že akce je v tomto případě propracovanější a nápaditější než v Matrixu (myslím Matrix, na M. Reloaded to v akci nemá a to asi žádný film ani už nebude mít) a to už je co říci - zvlášt ty samopostavné zásobníky byly opravdu zajímavý nápad. Prostě téměř dokonalá věc, ale 4* by byly hodně málo. p.s. musím se přiznat, že podle názvu jsem si myslel, že to bude nějaký evropský film o křižáckém tažení, ale když jsem se dočetl, že to je sci-fi tak hned bylo jasné, že to bude stát zato, ale že to bude taková suprová podívaná, s tím jsem doopravdy nepočítal a jak se v titulcích objevilo jméno Christian Bale - nový Batman tak už nebylo o čem pochybovat

Tváří v tvář

Tváří v tvář (1997)

Tak něčemu takovému se říká nadupaný akční film.Scénář filmu je vynikající ba dokonalý - prostě paráda.Nicolas Cage i John Travolta zde předvádějí to nejlepší co kdy (co se týče akčního žánru) předvedli - i herecké umění jim v tomto filmu není cizí. Kvalita akčních scén je prostě skvělá - letadlo, útěk z věznice, zásahovka u Castorových kámošů. Film stojí zato vidět nejen kvůli akci ale i kvůli příběhu a dialogům. Scénarista byl totiž značně neskromný co se týče šťastného konce - ano, takový šťastný konec v akčním filmu ještě nebyl a už ani nebude (prostě se nespokojil jen s tím že hlavní hrdina přežije a připravil i něco navíc). John Woo natočil prostě a jednoduše vrchol filmového umění co se týče akčního žánru.

Skála

Skála (1996)

Tento akční film musí uspokojit snad každého diváka - dobře napsaný scénář (i menší love - story se zde vešlo), brilantní herecké výkony (Cage, Connery, Harris). Akční scény jsou opravdu umělecky udělané. Hned od prvního záběru může být člověku jasné, že to bude skvělý film - to jak ti vojáci nesli tu vlajku - zpomaleně, pod dobrým úhlem nasnímáno. Tento film nezestárne.

Ctihodný občan

Ctihodný občan (2009)

Maloktery film se mi vryl tak moc pod kuzi jako tento... Rad bych tady zminil jmeno tvurce, ktery ma na tomto podle me nejvetsi zasluhu : Kurt Wimmer - samotna myslenka - jedinec proti systemu, navic takovymto zpusobem a s takovymi prostredky je uz dechberouci -- jinak Gerarda Butlera jsem si na zaklade tohoto filmu hned vrazil mezi oblibeny herce ... Samozrejme uznavam sviznou rezie F.G.G. a dalsi herce ... Podle me by tento film mel videt opravdu kazdy i kdyz se nemusi nutne jednat o veledilo. p.s. ty evidentni nesrovnalosti v deji rad prehlizim