Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (85)

plakát

Hrátky s čertem (1956) 

Klasická pohádka, která mě potěší každý rok, navíc plná skvělých hlášek. "Vždyt' ani nedutám." "Ale dutáš a hloupě dutáš!"

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Lepší než předchozí díl. Bez přiblbých scének pubert'áckých lásek. Sice většina mých známých argumentuje, že se v tomhle díle jenom chodí a mluví a žádná akce, ale není o tom snad první půlka knihy? Těším se na závěr!

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2009) 

Bezprostředně po přečtení knižní předlohy jsem shlédl i tento snímek. Osekání děje a mírné scénáristické úpravy mi vůbec nevadily, lépe to asi ani udělat nešlo. Film je lehce nadprůměrné krimi, čiší z něho sympatická "neameričnost", přesto to není žádný zázrak. Solidní adaptace proslulého románu, kterou stejně jako knihu drží hodně vysoko nad vodou postava Lisbeth Salanderové (naprosto skvěle ztvárněnou Noomi Rapace - přesně takhle jsem si ji představoval:-), která nejde nemilovat. Takže průměr, díky Lisbeth za 4*. (A mimochodem - ti, kdo si přečetli první díl série Milénia a chystají se na film, nejdříve zhltněte celou sérii, protože ve filmu je brutální spoiler na druhý díl knižní podoby...)

plakát

Jaro, léto, podzim, zima... a jaro (2003) 

Co na to říct. Takovýhle film snad ani nejde okomentovat. Když nastalo druhé jaro a malý chlapec se začal bavit svou zvláštní dětskou hrou, přál jsem si, aby byl již konec... Na chvíli zapomeňte na vše ostatní, na vše, na co jste zvyklí, dejte šanci trochu jinému umění. Stojí to za to. 95%

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Vynikající DiCaprio, vynikající režie. Ze začátku trochu pomalejší rozjezd a přestože jsem nějak tak tušil ještě předtím, než se v tom začal hlavní hrdina trochu motat, jaké překvapení přijde, ten konec a hlavně retrospektivní scéna tragické události, která mi vzala dech, mě docela solidně zarazily do sedačky. Jak řekla trefně moje kamarádka "Ty kráso, to bylo psycho." 8/10.

plakát

Deset důvodů, proč tě nenávidím (1999) 

Na podobné snímky se nedívám, bytostně je nesnáším, at' si na ně kouká, kdo chce, ale at' mě k tomu nenutí:-) Tady jsem ale neodolal, po přečtení zdejších komentářů a hlavně kvůli Ledgerovi jsem to v televizi zkouknul... A výborně se bavil! Nutno říct, že bez Ledgera a Stiles by ten film stál za prd - ti dva to svými výkony prostě dokázali pozvednout. Měl jsem asi na to prostě ten večer náladu a záchvat smíchu přišel při scéně na diskotéce, kdy Heath Julii řekne, že při tancování vypadá sexy a přesně v ten moment všechno ztichne. Fakt pěkný:-) A jelikož mi imponoval přístup hlavní hrdinky k životu, udělám výjimku a nebudu šetřit a hodnocení. A docela se těším, až se na to podívám znovu. Říkám to pořád, škoda Ledgera.

plakát

Dobrý ročník (2006) 

Dobrý ročník je více než dobrý film. Příjemně mě potěšil. Klišovitý příběh, ale zrežírovaný takovým způsobem, že to všichni Scottovi odpustíme. Bylo mi jedno, že jsem od začátku věděl, jak to dopadne... Prostě jsem chtěl být Maxem Skinnerem a dostat takovouto šanci. Zatím 4, možná s dalším shlédnutím se dostanu i na těch pět hvězdiček. Mimochodem Marion Cotillard je fakt kočka a to jsem jí měl po shlédnutí Edith Piaf docela za ošklivku:-)

plakát

Lars a jeho vážná známost (2007) 

"Lars je typický looser..." To byl dost drsný a osobitý film. Ryan Gosling zase výtečně zahrál tentokrát trochu jiného podivína, já s ním celý film soucítil a litoval ho. Stačí velice málo k tomu, dopadnout jako on a k životu, jakým se protloukal, než si objednal Biancu....75%.

plakát

Svět podle Lelanda (2003) 

Tenhle typ filmů mi prostě sedí. Možná proto, že jsem až příliš přemýšlivý typ. Možná proto, že odlišné pohledy na svět nebo pochybnosti o základních hodnotách mě budou vždy lákat a zneklidňovat. Ryana Goslinga neznám, ale jeho výkon podivného pubescenta mě opravdu zaujal. Chce to ale tento film vidět vícekrát. Pokud vám přijdou myšlenky hlavního hrdiny fádní, stereotypní a pořád o ničem dokola, podívejte se na Lelanda alespoň ještě jednou, at' máte možnost vše vstřebat a vidět svět Lelandovýma očima. Film si pět hvězd rozhodně zaslouží. "Nejhorší na tom je, že v každém člověku je něco dobrého a leží to vždy někde uvnitř hluboko pohřbené."

plakát

Pamela & Tommy Lee: Porno bez cenzury (1998) 

Tak to mě hodně rozesmálo:-D Režie: Tommy Lee. Přidám ještě vaše obvyklé údaje: náklady - 150 dolarů (kamera + náhradní baterie); tržby celosvětově - neznámé; sledovanost - obrovská. A jedna zajímavost pro připomenutí: Boratovi tenhle majsterpíc zlomil srdce. (Absence galerie? Jak to??? :-))))