Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (20)

plakát

Dům snů (2009) (pořad) odpad!

Koncentrovaná dávka čecháčkovství.

plakát

2010: Druhá vesmírná odysea (1984) 

Spojením atmosféry a vizuální stránky prvního dílu s dějovostí toho druhého by vznikl, alespoň pro mě, dokonalý film.

plakát

Pohraniční pásmo (2000) 

Divácky velmi přístupný snímek, což u Parka není zvykem. Jen škoda té vyšetřovací linie, které se dostává příliš mnoho prostoru, a která v některých okamžicích ničí pracně budovanou atmosféru, tudíž posouvá celý film o stupínek dolů. Joint Security Area přesto patří k nejlepším počinům tohoto jihokorejského filmaře a může se směle porovnávat s jeho slavnější trilogií o pomstě. O úžasné kompozici a hereckých výkonech stejné úrovně ani netřeba mluvit. Unikátní pohled na jedno netradiční přátelství.

plakát

Neuvěřitelně pravdivé dobrodružství dvou zamilovaných dívek (1995) 

Velmi jemná, poetická romance mezi dvěma dívkami z opačných stran společnosti, která ani po letech neztratila nic ze svého šarmu. Obě hlavní představitelky hrají s neuvěřitelnou lehkostí a hlavně přirozeností, která dodává ději neskutečnou energii a rozhodně bych mu nevyčítal určitou naivitu, s jakou je podáván. Přeci jen, celý příběh sledujeme očima dvou sedmnáctiletých dívek, jejichž přátelství nečekaně přeroste v opravdovou lásku. Závěrečné vyústění už je jen třešničkou na pomyslném dortu. Plnohodnotných pět.

plakát

Antikrist (2009) 

Film s velmi primitivním námětem, který zcela zbytečně (nebo spíš zcela záměrně) používá příliš složité vypravěčské postupy a s tím spojený symbolismus. Nářky na jeho nepochopení nejsou na místě, srovnání s díly Tarkovského je k smíchu.

plakát

Ninja (2009) 

Strnulé pohledy, netopýří oblek a praskání kloubů a kostí na sto způsobů a pokaždé jinak. 80's revisited.

plakát

Přenašeči (2009) 

Další z mnoha post-apokalyptických filmů s klasickou zápletkou pojednávající o skupině lidí, která se chce dostat z bodu A do bodu B cestou vedoucí přes zamořenou krajinu. Více než o proklamovaný horor se jedná o drama s prvky thrilleru, které především doplácí na neschopnost scénaristy vytvořit alespoň trochu sympatické postavy, na kterých by divákovi záleželo. Výrazným problémem je také samotné chování hrdinů; jejich až absurdní rozhodování v některých situací slouží jako hlavní hybatel děje, což filmu přirozeně škodí. Přesto Carriers je na svoje možnosti slušně natočený snímek s několika silnými momenty, který do svého žánru sice nic nového nepřináší, ale jeho příznivci nejspíše zklamáni nebudou.

plakát

Deiji (2006) 

Změť filmových klišé, kýče, prázdných postav bez téměř žádného emocionálního vývoje a hereckých výkonů podobné úrovně zahalená do krásného hávu. Naprostý opak toho, co bych čekal od jihokorejského filmu.

plakát

Gamer (2009) 

Obrovské zklamání. Po dvou lahůdkách v podobě Cranku a jeho pokračování nám dvojice Neveldine / Taylor tentokrát nachystala neskutečně dementní podívanou. A dementní myšleno v tom špatném slova smyslu. Ano, je to béčko, ale i zde existují hranice, co je a není divák schopen vydržet, a tento snímek spadá až do oblasti neúnosnosti. Režisérské duo sice disponuje velkým množstvím nepřeberných nápadů a nemalým potenciálem, ale vše působí značně nedotaženě a překombinovaně. Jejich posedlost kamerovými triky a zběsilým střihem se naprosto vymyká jakékoliv kontrole a přechází do neřízené onanie nad vlastními klipovými schopnostmi. Co je mi ale opravdovou záhadou, jak z takhle našlapaného námětu mohli pánové vytvořit místy tak nudnou a ospalou záležitost, kterou nezachrání ani cool Butler. Alespoň, že Milo Ventimiglia z Heroes tu předvádí v asi dvouminutovém cameu nejlepší herecký výkon své dosavadní kariéry.