Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (91)

plakát

Ad Astra (2019) 

Vizuálně krásný snímek s dokonalým hudebním podkresem, který táhne kupředu skvělý Brad Pitt bok po boku s hereckými matadory Tommy Lee Jonesem a Donaldem Sutherlandem. Je to film spíše pro náročnější fanoušky.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Smrt v oblacích (1992) (epizoda) 

Skvělý díl, bohužel bez Hastingse, ale za to s parádním Jappem, který se snaží soupeřit s francouzským inspektorem o to, kdo je lepší - v duchu historické nevraživosti mezi Británií a Francií. David Suchet je opět perfektní. Zápletka opět brilantní. A zavražděná lichvářka byla pěkně děsivá. Kde ty báby berou? :-D

plakát

Agatha Christie's Poirot - Vraždy podle abecedy (1992) (epizoda) 

Naprosto brilantní zápletka a musím se přiznat, že po dlouhé době jsem až do konce nevěděl, kdo je vrahem. David Suchet je opět fantastický, stejně tak jako Hastings, ale hlavní hvězdou tohoto dílu je dle mého Donald Sumpter a jeho psychopat, který nakonec zas takový psychopat není.

plakát

Americký táta (2005) (seriál) 

Baví mě to víc než Simpsonovi nebo Griffinovi. Silnou stránkou je, že si střílí hlavně z politických ideologií a tajných vládních služeb. Je to i o něco drsnější a tak nějak jsem doufal, že na konci nebudu muset poslouchat nějaké morální ponaučení. Bohužel se tak nestalo a myslím, že to je slabá stránka všech podobných seriálů. Zejména díky tomu si South Park pojede dál svou vlastní na poli animovaných seriálů.

plakát

Ani stín podezření (1943) 

Nuda. Jsem Hitchcockův fanoušek a měl jsem k tomuto snímku velká očekávání. Místo obvyklého úžasu jsem si však přál, aby tento film už skončil a každý pohled na časomíru budil hrůzu, kolik ještě zbývá do konce. Při Hitchcockových filmech by však hrůzu mělo budit něco jiného, nemyslíte?

plakát

Apokalypsa v Hollywoodu (2013) 

Kolosální kravina, u které si cením snad jen toho, že si herci dokázali udělat srandu sami ze sebe. Jedna hvězda za Emmu Watson, druhá za Michaela Ceru.

plakát

Ave, Caesar! (2016) 

Na zhlédnutí filmu jsem nespěchal přes všechny neuspokojivé recenze. Bratry Coeny mám rád, proto jsem se k této hvězdně obsazené poctě zlaté éry Hollywoodu zpětně vrátil a podíval se. Náramně jsem se bavil, vidím lehkou paralelu s Tarantinovým Tenkrát v Hollywoodu (výpravně dokonalé, skvělé dobové retro kulisy, jeden den v životě člověka z filmové branže - zatímco Tarantino sledoval pracovní den herce, Coeni ukazují pracovní patálie producenta). Teď mě mrzí, že jsem to v kině prošvihl.

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Film jsem si pouštěl s nulovým očekáváním. Poté, co byl těžce sražen kritiky i diváky, jsem nečekal, že by měl mohl zaujmout. Příběh jede podle zaběhlých šablon, ale to mi nevadí, vlastně to mám u komiksáren i rád. Oblíbený pojem "digibordel" byl pro mě největším strašákem, protože v Muži z oceli to hoši z DC vůbec nezvládli a trikově to byl jeden z nejhorších filmů, co jsem kdy viděl (na to, jaký měli rozpočet). To však v BvS nenastalo. Všechny efekty byly vcelku stravitelné, každopádně se to dá udělat mnohem lépe. Zároveň mě uchvátily zábery Larryho Fonga a střihová skladba filmu. Pro někoho možná nestravitelné, pro mě fascinující. Silně nesympatickou a antierotickou Amy Adams bohužel nemohu pořád rozdýchat, avšak to tvůrci vyvážili úžasnou Gal Gadot. Jesse Eisenberg jako Lex Luthor excelentní. Henryho Cavilla mám rád, takže za mě OK, akorát větší prostor zde měl Batman/Bruce Wayne. Když píšu, že k filmu jsem přistupoval s nulovým očekáváním, ohledně Bena Afflecka jsem měl mínusové očekávání. Kupodivu veškeré obavy zmizely hned na začátku. .. Chápu, že lidé film úplně nepřijali. Přece jenom střet dvou nejvýraznějších postav DC Comics s takovým rozpočtem by měl být vizuálně daleko lépe zpracován, to samé platí o scénáři. Když si však tohle odmyslím, jde o kvalitní podívanou. Alespoň z mého pohledu.