Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (91)

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Dlouho jsem nevěděl, jestli dát čtyři nebo pět hvězd. Ale víte, jak poznáte, že končíte na vrcholu? Že máte za Bondgirl Anu de Armas. Jen škoda, že nedostala ještě více prostoru.

plakát

Nikdo (2021) 

John Wick se může jít zahrabat. Scéna v autobuse je absolutní vrchol akčního žánru.

plakát

Outsider (2020) (seriál) 

První dva díly jsou dokonalé, dalších sedm dílů je výborných. Bohužel finále je hodně slabé, kterému nakonec nejvíc uškodila potitulková scéna. Nicméně z celkového pocitu mi to zase tolik nesebralo. Outsidera jsem si užil. Atmosféricky výborně natočené a okořeněné skvělými hereckými výkony (kromě otravné Cynthie Erivo) v čele s brilantním Benem Mendelsohnem.

plakát

Ave, Caesar! (2016) 

Na zhlédnutí filmu jsem nespěchal přes všechny neuspokojivé recenze. Bratry Coeny mám rád, proto jsem se k této hvězdně obsazené poctě zlaté éry Hollywoodu zpětně vrátil a podíval se. Náramně jsem se bavil, vidím lehkou paralelu s Tarantinovým Tenkrát v Hollywoodu (výpravně dokonalé, skvělé dobové retro kulisy, jeden den v životě člověka z filmové branže - zatímco Tarantino sledoval pracovní den herce, Coeni ukazují pracovní patálie producenta). Teď mě mrzí, že jsem to v kině prošvihl.

plakát

Gentlemani (2019) 

Vynikající gangsterka dává vzpomenout na Ritchieho kultovky z přelomu tisíciletí. Královsky jsem se bavil. Bylo vidět, že herci si svoje party užívají. Snad se pan režisér bude dál držet tohoto žánru, jelikož mu jde nejlépe.

plakát

Králíček Jojo (2019) 

Skoro dvě třetiny filmu jsou kořeněné brilantním humorem, až dostáváte pocit, že se bude jednat o milou komedii s někdy až přehnaně absurdními situacemi. Poslední třetina nabírá hodně vážný tón a jsou scény, na které by možná bylo lepší nekoukat. Ale Waititi to všechno kočíruje bravurně a i emocionálně vypjaté chvíle jsou nakonec díky humoru snesitelnější. Dětští představitelé podávají skvělé výkony, přesto si nakonec nejvíc zamilujete okouzlující Scarlett Johansson a sympatického nacistického důstojníka (nikdy bych nevěřil, že něco takového vypustím do světa) Sama Rockwella.

plakát

Na nože (2019) 

Parádní komediální detektivka s opravdu vtipným Danielem Craigem v roli geniálního vyšetřovatele Benoita Blanca.

plakát

Frekvence (2000) 

Skvěle vypointovaný thriller se super obsazením a velmi napínavým závěrem. Určitě se k němu v budoucnu rád vrátím.

plakát

Brubaker (1980) 

Mrazivé drama založené na pravdivém příběhu. Robert Redford podává strhující výkon v nejlepším vězeňském filmu, který jsem kdy viděl.

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Dokonalý film. Dokonalý Tarantino. Luxusní soundtrack. Nefalšovaný kinematografický orgasmus. Veškeré negativní body, které lidé vypichují, jsou pro mě právě tím geniálním. Cliff Booth (Pitt) s Rickem Daltonem (DiCaprio) jsou nejlepším kamarádským duem od dob Riggse a Murtaugha. Oba herci si své role neskonale užívají a pozvedávají úroveň filmu ještě výš. Margot Robbie je prototypem ženské dokonalosti, jen její přítomnost ve filmu každého chlapa obměkčí (ačkoliv její příběhový střípek do skládanky je nejmenší). Nejgeniálnějším bodem celého snímku je všemi vychvalované finále, které probudí v sedadlech kina opravdu i ty největší znuděnce. Myslím, že je důležité si před návštěvou kina nastudovat minimálně, kdo byla Sharon Tate a Charles Manson a spojitost mezi těmito lidmi. Finále filmu si díky tomu vychutnáte o dost víc.