Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (6)

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Patří k mým nejoblíbenějším filmům. Tak kde jinde by jste se dozvěděli, že moucha je schopná mávnout křídly 14 670 krát/min? A koho by napadlo, že sousedova žena ležící už dlouhé měsíce v komatu, se jen rozhodla vyspat do zásoby? Nejvíc se mi ale líbí, jak v průběhu filmu zajímavě představují osoby zde hrající... Opravdu se nedivím, že v téhle rodině je i rybka jménem Vorvaň neurotická a má sebevražedné sklony. :-)

Mrtvá nevěsta Tima Burtona

Mrtvá nevěsta Tima Burtona (2005)

Nad otázkou, co je po smrti, jsem strávila spoustu času a toto vyobrazení mě velice přitahuje a líbí se mi mnohem více, než v křesťanské podobě.

Ospalá díra

Ospalá díra (1999)

Byl jeden čas, kdy jsem se hrozně vzhlédla ve svém bratranci a chtěla sledovat jen horory. Hrozně mě děsily a po některých jsem nemohla několik nocí spát. Proto jsem si oblíbila tento horor, protože když se na něj dívám, mám pocit zadostiučinění, že také dokážu sledovat tento žánr, ale zároveň po něm mohu jít s klidným srdcem spát.

Grinch

Grinch (2000)

Nedokážu si vysvětlit čím mě tento film dostal. Snad je to tím pohrdavým pohledem na Vánoce ze strany Grinche, který má i hodně lidí v mém okolí. Jenže na rozdíl od nich se tady vše obrátí v dobré, a to bych si přála i u svých blízkých. Protože Vánoce nejsou jen o dárcích, ale o pohodě a setkání rodiny, čehož se mi úplně nedostává, tak si to svým způsobem kompenzuji zde. Nebo jeho úžasně sarkastický pohled na tyto svátky, který mě pokaždé rozesměje. Každopádně je Grinch mou každoroční klasikou, kterou si pouštím na Vánoce.

Howlův kráčející hrad

Howlův kráčející hrad (2004)

Sophie mi připomíná trošku ošklivé kačátko, které se na konci změní v nádhernou labuť, což je pocit který velice důvěrně znám, a proto jsem se s ní tak nějak ztotožnila a oblíbila si tento snímek.