Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (63)

plakát

Ant-Man (2015) 

Spokojen a velmi. Po pro mě zpackaných Avengers 2 jsem šel do kina s trochou opatrnosti. Ale nakonec se ukázalo že jsem se vůbec ale vůbec nemusel bát. Ant-Man jede v těch zajetých kolejích spíše akčně humorného filmu, takže thriller alá Kapitán Amerika 2 nečekejte, což je dobře, k tomuto hrdinovi by to ani moc nesedělo. No co říct, je to jízda od začátku do konce, akce fajn, vtipy povedené (narozdíl od Avengers 2) a tak nějak to celé k sobě pasuje. Herecké obsazení velmi sympatické, Paulovi jsem ze začátku moc nevěřil ale nakonec... je to ten správný Ant-Man :) Co dodat, pro mě konečně letní blockbuster který mě uspokojil. Z Avengers 2 i Jurského světa jsem byl krapet zklamán, tentokrát jsem nečekal nic, dostal jsem hodně, proto 5*.

plakát

Maggie (2015) 

Melancholická podívaná, která ve mě nechala vcelku nepříjemné pocity, (nepříjemné v pozitivním slova smyslu, jestli teda mohou být nepříjemné pocity pozitivní) neb se mi mnohokrát nestalo abych během filmu uvažoval jak bych se zachoval v této situaci já, jestli bych, to či ono dokázal. Takže za mě palec nahoru. Atmosféra tíživá, je to opravdu jen sledování proměny holky v zombie ale je to příjemně mrazivé. Jediná věc co mě štvala, Arnoldův přízvuk, naštěstí se zde moc nemluví. Zase ale na Arnieho obranu mohu dodat, že jeho stařecký vzhled filmu dodal šťávu, takže dokud nemluví, je to super. Pokud vám tedy nevadí 90 minut hluboké deprese a máte na to náladu, tak se určitě podívejte.

plakát

Chappie (2015) 

Já mám pocit že Neil má problém sám se sebou. Elysium vypadal v trailerech super a...NENÍ . Potom přišel Chappie, který zase vypadal skvěle a.... NENÍ. Největší problém Neila během propagace obou filmů je ten, že ukáže v trailerech jak strašně moc akčních scén nás čeká (a ty akční scény vypadají dobře) a ono nakonec je těch scén tak málo a zbytek filmu, je vyplněn nějakým sentimentálním žvástem buď o ''záchraně'' lidskosti (nebo něčeho v tom smyslu, v případě Elysia) a nebo záchraně ehm... robotství?! Hodně to připomínalo Číslo 5 ŽIje, jenže tam byl robot aspoň sympatický, tady ten Chappie je strašně moc gangsta a vlastně je spíše otravný než abych si k němu vytvořil nějaký vztah. A další výtka k prostředí, nevím jestli Neil trpí strachem z cestování ale už by si sakra mohl vybrat něco jiného než slumy a přilehlé okolí Jihoafrické republiky, v District 9 to fungovalo, protože to bylo originální a hodilo se to a bylo to nezvyklé prostředí ale potřetí to samé... už to není ani COOL, ani zajímavé. Já ani vlastně nevím za co dávám 2*, jo vlastně za to něco málo akce co tam bylo. Ostatní stojí za prd a radši si pusťte znova Čislo 5 Žije. EDIT: Po pečlivé úvaze jsem usoudil, že ani ty akční scény nebyly tak super, takže srážím na 1*.

plakát

Jurský svět (2015) 

Upřímně... čekal jsem víc. Po pozitivních ohlasech, jsem byl natěšený, ze všech stran se na mě valila lavina pozitivních ohlasů, a ono to nakonec zase tak super nebylo. Ale začněme pěkně popořadě. Přišel úvod, ten byl fantastický, průjezd do parku a pomrkávání na zaryté fanoušky mně přivedly mrazení v zádech a vehnalo nostalgickou slzu do očí. Ale potom už to šlo z kopce. Nechápejte mě špatně, během filmu bylo mnoho ''WOW'' momentů, jenže všechny byly už ukázané v trailerech. To filmu uškodilo podle mě nejvíc. Samozřejmě, museli nalákat lidi ale nemuseli hned ukázat všechno, protože snad až na topící scénu pterodaktylem, nepřišlo nic co by mě uchvátilo. Například, kdyby podobu nového dinosaura ukázali až ve filmu... no... udělali by prostě líp. Bohužel ani finální bitva dinosaurů nebyla tak skvělá jak jsem očekával... škoda. Ale abych jen nekritizoval, film je to zábavný, hezky odsýpá, herecké obsazení je sympatické jak z té ženské, tak mužské strany (říkám jako čistokrevný heterosexuál) a nápad s raptory se mně osobně velmi zamlouval. Ale čekal jsem opravdu více. 3*

plakát

Žralokonádo (2013) (TV film) odpad!

Já věděl do čeho jdu, věděl jsem to, radši jsem šel do odizolované místnosti pro blázny.... kdyby náhodou. I přes to, že jsem věděl kdo toto vydal, i přes ta varování, která jsem četl, tak jsem si to teda stáhl a... NE, NE, NE!!! Já dokážu něco ocenit i na totálně idiotském, blbě vypadajícím filmu. Ale tady to nejde, prostě ne, od první vteřiny do asi té 45 minuty co jsem vydržel to bylo jen utrpení, myslím že můj psychický stav nikdy nebude stejný. Už nikdy se nenechám nalákat na slova "Je to vlastně tak debilní, až to je sranda" NIKDY!!!

plakát

Zátah 2 (2014) 

Bavil jsem se stejně skvěle jako u prvního dílu, sice je zde úbytek akce ale to se vynahradilo jednoduchým ale povedeným příběhem, který naštěstí nepůsobí, že je tam jen navíc. No nebudu to nějak protahovat prostě 5* a nemůžu se dočkat 3-tího dílu.

plakát

Transformers: Zánik (2014) 

Takže... no určitě to byl první Tranformers film u kterých jsem si hlídal čas, ale ne že bych měl pocit, že film je nudný (jako celek) nebo špatný, spíš má strašně přemrštěnou stopáž. Z filmu mám pocit že tak aspoň hodina scén by se dala vystříhat ale zase je pravda, že potom by to byla jedna akční scéna za druhou bez příběhu , a je to dobře? Příběh je základ, o tom žádná ale tady ten příběh není ani moc chytlavý ani moc zajímavý spíš opravdu jen do počtu, v opačném případě akční scény jsou zvládnuté bravůrně a je radost je sledovat. Michaele Bayi, příště méně filozofování a více akce, nebo kdyby to bylo alespoň tak skvěle vyvážené jako v prvních Transformers, kde opravdu fungoval jak příběh, tak akční scény, tak humor a vlastně všechno. Další díly jsou na tom polovičně až na ty akční scény, které jak už jsem napsal jsou super a hlavně jsou přehledné!!! Co se týká obměny hlavních postav, nic proti tomu nemám Marka Wahlberga mám rád no a..... ti ostatní byli taky dobří ;) Akorát mě mrzelo, že až na plakát "REMEBER CHICAGO" není zde žádná zmínka o předešlých událostech a postavách. Když to vezmu kolem a kolem, tak Transformers Age of Extinction je dobrý letní blockbuster, který z mého pohledu opravdu doplácí na přemrštěnou stopáž, díky čemuž bude film párkrát nudit, protože výplň mezi jednotlivými akčními scénami opravdu není nic moc.

plakát

Oculus (2013) 

Na mě to moc jako horor nepůsobilo, spíš takové temné mysteriozní drama ale to vůbec nevadí. Musím říct, že jsem se fajn bavil, povedené budování mrazivé atmosféry, sice se mi párkrát zdálo, že některé scény jsou zbytečné ale to je asi o vkusu člověka. Co ale musím pochválit je prolínání přítomnosti a minulosti plus pohrávání si s myslí ohledně toho co je a není skutečné vám udělá v hlavě takový mišmaš, že nebudete tušit do posledních 5 minut co se stane dál. SPOILER Konec je dostatečně mrazivý a má přesně to co člověk očekává, ale přesto si nechce dopustit, že to skončí zrovna takhle, protože postavy jsou natolik sympatické, že jim prostě musíte fandit. KONEC SPOILERU A sice byl film supr ale u takového The Conjuring jsem se bavil víc. Na 4* není tenhle film tak dobrý ale, zase na 3* je až moc dobrý...... takže dávám 3,5* a všem vřele doporučuji.

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Lepší než jednička? Pro mně určitě. A jako pro neznalce komiksu, jsem byl velmi šokován a překvapen (ti co viděli určitě ví) :) Jinak jde o velmi dobrou provedenou práci, akční scény o poznání lepší a hlavně přehledné. Po dlouhé době zazářil i Hans Zimmer, který od Inception udělal pořádné OST, zejména při bitce s Electrem a vůbec použití hudebního podkladu k ukázání Elecrovy rozporuplné osobnosti.... pecka. Jediný neduh v podobě děravého a často nelogického scénáře zůstal. PS: Pokud máte možnost jít na 3D, jděte, po dlouhé době film u kterého se to opravdu vyplatí.