Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Obsahy (4)

Mlčení

Mlčení (2016)

Příběh se odehrává v 17. století na japonských ostrovech, kam přicházejí kázat křesťanství dva jezuitští mniši. Netuší však, že se ocitají uprostřed „pogromu“ na křesťany, kde na nějakého západního boha není nikdo moc zvědavý, a tak jim začne jít o krk.

Útěk ze Sibiře

Útěk ze Sibiře (2010)

Drama, založené na skutečné události, se zaměřuje na vojáky 2. světové války, kterým se roku 1940 podařilo uniknout ze Sibiřského gulagu. Skupina se vydává na cestu za svobodou přes Sibiř, poušť Gobi a Himaláje až do Tibetu a Indie.V hlavních rolích se představí Colin Farrell (Telefonní budka, V Bruggách) a Ed Harris (Apollo 13, Hodiny). Film režíruje Peter Weir (Společnost mrtvých básníků, Truman Show), který se podílel i na scénáři.

Jezdci Apokalypsy

Jezdci Apokalypsy (2009)

Aidan Breslin (Dennis Quaid) je zkušený detektiv, kterému před časem zemřela manželka a on se z toho stále ještě vzpamatovává, když mu přidělí velice podivný případ. Ve městě totiž řádí sériový vrah, který se odkazuje na Biblické proroctví o čtyřech jezdcích z Apokalypsy: Válka, Hlad, Mor a Smrt. Po boku Dennise Quaida (Den poté, Úhel pohledu) se postaví Ziyi Zhang (Tygr a drak, 2046) a Peter Stormare (Fargo, Úťek z vězení). Režisér Jonas Åkerlund má za sebou celou řadu videoklipů pro Madonnu nebo The Prodigy a zajímavé feťácké drama Šňup.

Experiment

Experiment (2010)

Remake německého stejnojmenného filmu z roku 2001, mapující události nechvalně známého stanfordského experimentu z roku 1971 studujícího chování vězňů a dozorců, které se vymkne z rukou. 26 mužů, kteří odpověděli na inzerát se slibovanou velkou odměnou, je posláno na dva týdny do simulovaného vězení, které je neustále pod dohledem kamer. Jsou rozřazeni do rolí trestanců a dozorců a jediným úkolem dozorců je udržet klid a pořádek. Časem ale začne propukat nevraživá nálada a problémy jsou na cestě. V hlavních rolích Adrien Brody, Forest Whitaker.

Reklama