Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (29)

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2009) 

Vzhledem k tomu, že jsem teď dokoukala americkou verzi, musím říct, že takhle se mi líbila krapet víc. Sice jsem nečetla knižní předlohu, takže nemůžu říct, která z verzí se jí víc drží, ale když jsem Fincherovy dala 4*, tady musím dát 4 a půl *. Lisbeth tu byla taková drsňačka, ani Mikael jí nedostal, byla k němu celou dobu taková ledová stejně jako ke všem ostatním a to se mi líbilo. Zároveň mi i tahle verze přišla mnohem víc pochopitelná a přehledná, co se řešení vražd dívek týče. Finchera jako režiséra miluju a on jako režisér byl rozhodně skvělá volba, kdokoliv jinej by z toho udělal úplnou slátaninu. Ale stejně se tak nějak vnitřně prostě přikládám k švédský verzi.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Panebože! Přestaňte kritizovat, jak je tenhle díl nudnej a radši si přečtěte knížku. Pokud si jí totiž přečtete, dojde vám, že její první část je stejně méně akční (nudná pokud chcete), jako byl i film. Takže si tady prosím nevylejvejte srdíčka nad tím, jaká to byla nuda a zklamání. Hlavní akce se očekává vždy na konci filmu a jelikož tenhle je rozdělen do dvou částí, kde bude hlavní akce? Správně, až v té druhé části. Mně osobně se tenhle díl líbil, nebyl příliš "osekaný" jako to u většiny posledních HP bylo, bylo tam vše, co jsem tam chtěla mít a efekty byly prostě skvělé (ostatně jako vždy u HP). Já si to šla do kina užít a dostala jsem přesně to, co jsem potřebovala. Skvělou podívanou i zábavu. I když přiznávám, pár vtípků si mohli odpustit, ale pořád to nějakým způsobem musí být i pro děti, ne. Navíc ještě jedno velké plus - a to způsob jakým byla ztvárněna pohádka O tří bratří...jsem sama, kdo v tom viděl Tima Burtona a jeho Vincenta? 4*

plakát

Mission: Impossible III (2006) 

Po dlouhý době akčňák co mě bavil. O napětí není nouze a člověk se ani chvilinku nenudí...i Cruise, kterého jinak moc nemusím mě mile překvapil. Rozhodně si tenhle film napravil reputaci po nepříliš vydařeném druhém dílu. 4 a půl hvězdičky, abych to nějak odlišila od hodnocení jedničky.

plakát

Máj (2008) 

Po skvělé Kytici jedno velké zklamání. Já od toho teda ani víc nečekala, po tom co jsem slyšela nebo četla, ale to co jsem viděla bylo ještě horší, než jsem si představovala. Panu režisérovi asi nikdo neřekl, že jen romantické pohledy na krajinu a polonahá Jarmila nestačí. Ne vážne...s prominutím Jarmila tady byla vykreslená jako apatická dě*ka, který je vlastně jedno jestli to bude Vilém nebo jeho otec, hlavně že si zadovádí. Celý "děj" by se vešel do dvaceti minut..bohužel musíte přetrpět 80 minut hekající Jarmily, Viléma s podivnou patkou a kata chrlícího dojemné řeči o lásce. Dobře 1* za snahu, protože zfilmovat Máj určitě není jednoduchý...a chce to velkou odvahu do toho jít. Bohužel pan Brabec to asi ani radši dělat neměl.

plakát

Ďábel nosí Pradu (2006) 

Průměrná komedie, která ničím neurazí, ale ani nepřekvapí. Děj přesně nalajnovaný, jak to u takových komedií bývá. Obyčejná holka začne pracovat v luxusním módním časopise a z šedý myšky je najednou kráska s drahým oblečením podle poslední módy. Bohušel se jí zhroutí soukromý život, tak vystřízlivý a nechá práce.Konec, tečka, happy end. Rozhodně musím, uznat, že prostředí a hlavní dvojice byla zajímavá a nad některým oblečením jsem vyloženě slintala. I tak je to pořád na ty 3 průměrný hvězdičky.

plakát

Gauneři (1992) 

Nářez od začínajícího Tarantina. To co tady načal dotáhnul v Pulp Fiction k dokonalosti. I tak si tenhle film zaslouží pozornost díky vynikajícím hereckým výkonům, tarantinovsky-ujetým dialogům a napětím o které není nouze, i když se téměř celý film odehrává pouze v opuštěném skladišti. 4*

plakát

Česká RAPublika (2008) 

Je jasný, že anti-hiphopovej fanoušek to ohodnotí už z nějakýho principu záporně a fanoušek zase kladně. Já jsem něco mezi tudíž se na to podívám objektvině. Podle mě jako dokument povedené, i neználek se o českém hiphopu dost dozví a zasměje se (pokud není úplně suchar), poněvadž rapeři byli 'hozeni' do zajímavých situací a musím říct, že ačkoliv se může zdát, že je to jen banda namyšlených, povrchních a sprostých fracků, tak třeba mě osobně se Daniel Ďurich alias James Cole jevil jako vážně inteligentní chlap, co to má v hlavě srovnané a stojí si za svým názorem;). Nejlepší scéna - u paní lingvistky...ta vypadala dost nad věcí a bodovala.

plakát

Prime (2005) 

Velice povedená romantická komedie. Umu Thurman mám jako herečku moc ráda a myslím, že do role "postarší" ženy randící se zajíčkem perfektně sedla. To samý Meryl Streep ála lehce uťáplá matka-terapeutka. Celý příběh měl svižné tempo a problémy hlavních postav mi přišly docela reálné...teda pokud už nastane situace, kdy se do sebe zakoukají dva lidé s takovýmhle věkovým rozdílem. I to že konec nebyl úplně happyend se mi dost líbilo, nějakýma dojákama by tvůrci celej film akorát zkazili.

plakát

Po přečtení spalte (2008) 

Ze začátku docela nuda, ale když na scénu nastoupí Brad Pitt nemá to chybu...takhle jeho role byla skvělá a pokaždý když se objevil, musela jsem se smát. Jinak je to taková netradiční a inteligentní komedie, kde není třeba tuna nechutných a sexistických narážek, jako u většiny dnešních komedií. I ostatní herecké obsazení se podle mě vyvedlo. John Malkovich, který má všechno na háku, sukničkář Clooney a Mc Dormand rozhodnutá pro plastiky udělat cokoliv. Tohle mi vážně sedlo.

Ovládací panel
5 bodů