Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (181)

plakát

Válka ve Vietnamu (2017) (seriál) 

Neuvěřitelný dokument. Pokud si dáte všech 10 epizod a začnete poznávat ty, co tam vzpomínají, tak vám po těch všech dílech přijde, že je všechny dobře osobně znáte a prožíváte s nimi jejich příběhy znovu. Dokument, který má hloubku a nesnaží se o obhajobu konfliktu ani glorifikaci. Vzpomínky učastníků z obou stran tomu dávájí neuvěřitelnou autentičnost. Zvukové záznamy z Bílého domu, skvělé archivní záběry. Prostě tenhle dokument patří k absolutní špičce a nutí vás k zamyšlení. Poslední díl a zážitky z památníku ve Washingtonu DC vženou až slzy do očí (poštěstilo se mi tam i podívat a je to opravdu hodně silné místo). Krásná práce a jasných 5* Dal bych i víc kdyby to šlo.

plakát

Bitva o Ostravsko 1945 (2019) 

Už jsem viděl podruhé a musím opakovaně říct, že se jedná o velice kvalitní dokument, obzvlášť na české poměry. Mapy, technické parametry tanků a letadel. Vše vysvětleno od počátku. Super

plakát

Život v Německu za války (2020) (TV film) 

Spoustu záběrů jsem viděl poprvé a že už mám něco nakoukáno =D Prokládání svědectvími, zážitky a dopisy je zajímavě zpracováno.

plakát

Vlasovci (2015) (TV film) 

Viděl jsem již 2x. Velice objektivně udělaný dokument o této zvláštní kapitole 2. světové války. Pohledy a názory českých, ruských a německých historiků, ale i pamětníků. Vše popsáno od samého počátku a vysvětleno i pro laiky. Když člověk vezme v potaz stalinistický teror konce 30. let a zklamání z fronty, není se čemu divit o co Vlasovovi šlo a proč to udělal. Komentář yvony je typický pro naprosto vygumované jedince, kteří odmítají historická fakta a žijí ve svém vlastním světě. Dokument je moc hezky zpracovaný a dát tomu odpad jenom protože s tím nesouhlasí a odmítá dějiny je chudáctví.

plakát

Generál in memoriam (2020) (TV film) 

Karel Lukas byl neskutečný charakter. Hezky popsaný životní příběh díky deníkům, zápiskům a četným fotografiím z osobního archívu. Hezky popsaný, ale hlavně i díky Eduardu Stehlíkovi, který umí poutavě vyprávět a i pro laika dokáže vše vysvětlit. Loupežná vražda Karla Lukase je vyloženě k zeblití. Tohle jsou věci, které se té rudé lůze nedají nikdy, ale opravdu nikdy odpustit!

plakát

Muži od Dunkerque (2006) 

Nechápu špatný hodnocení a komentáře. Dokument sdělil to co sdělit měl. Navíc medailonky u jednotlivých veteránů mě bavili a byli zajímavé, což mi ve spoustě jiných dokumentů chybí. Za mě dobrý.

plakát

Návrat mistrů (2005) 

Krásný vzpomínky na super partu. Jenom tu osmdesátkovou hudbu z Macgyvera si mohla produkce v roce 2005 odpustit.

plakát

Válečná generace (2013) (seriál) 

Na mého oblíbence Toma Schillinga a s ním spoustu dalších vynikajících herců bylo opravdu radost pohledět! Naprosto vše mi ve filmu vyhovovalo, s výjimkou na tu moc velkou kupu náhod a setkání (SPOILER: Konec v hospodě mě opravdu rozesmál a smrt Friedhelma mi přišla naprosto nelogická a zbytečná) až na tyhle věci i tak musím hodnotit plným počtem! Myslím si, že v téhle trilogii bylo perfektně znázorněno, jak může válka změnit lidi a osobnost a jak kompletně ovlivní životy lidí do ní vtažené. Určitě se na to brzy podívám znovu!